Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Gorące powietrze na nogi!

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   zbastek

zbastek
  • 24 postów

Napisany 12 grudnia 2010 - 16:07

Witaj Mloody
Miałem podobny problem... . Mianowice mi spadł pręcik który otwiera lewą część nadmuchu na nogi kierowcy i pasażera, prawą otwiera silniczek który jest połączony z tym pręcikiem. Możesz to sprawdzić ściągając konsole od klimatronika i odkręcając uchwyt który trzyma cała konsole. Pod tym uchwytem jest dziura którą zobaczysz ten pręcik. On mi spadł i nie działał mi nawiewy na nogi od lewej strony.
Może moja sugestia Ci pomoże... .

#22 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 13 grudnia 2010 - 09:14

Witaj Mloody
Miałem podobny problem... . Mianowice mi spadł pręcik który otwiera lewą część nadmuchu na nogi kierowcy i pasażera, prawą otwiera silniczek który jest połączony z tym pręcikiem. Możesz to sprawdzić ściągając konsole od klimatronika i odkręcając uchwyt który trzyma cała konsole. Pod tym uchwytem jest dziura którą zobaczysz ten pręcik. On mi spadł i nie działał mi nawiewy na nogi od lewej strony.
Może moja sugestia Ci pomoże... .

To znaczy ten pręcik ma być pod którymś z tych kółek (od ustawień) od klimatronika?

#23 OFFLINE   zbastek

zbastek
  • 24 postów

Napisany 13 grudnia 2010 - 17:46

Na ostatnim zdjęciu jak wejdziesz w ten lik widać ten pręcik.
http://forum.omegakl...ead.php?t=46114
Z lewej strony jest silniczek i otwiera nawiew na lewą stronę na nogi pasażera i z tyłu na nogi. Oraz za pomocą pręcika otwiera prawa stronę od kierowcy. Niekiedy ten pręcik wypada lub może ktoś kiedyś ciągnął kable lub coś tam majstrował i porostu on wypał. Da się tam dość poprzez otwarcie pokrywy bezpieczników i przekaźników po kierownicą. A następnie trzeba wykręcić przekaźniki i delikatnie włożyć tam rękę. Jest trochę gimnastyki i rozbierania ale warto. Ja miałem to zwalone... . I teraz działa... . Było to zepsute od momentu jak szwajcarski serwis montował zestaw do telefony pociagli tam przewód i wyrwali pręcik... . Tak doszyłem do tego jak rozmawiałem z właścicielem poprzednim samochodu... . Ja moja omegę kupiłem w Szwajcarii. A teraz działa i Cieszy mnie to... . Bo w zimie jest to bardzo przydatne... .

#24 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 14 grudnia 2010 - 21:01

Na ostatnim zdjęciu jak wejdziesz w ten lik widać ten pręcik. http://forum.omegakl....16&postcount=1
Z lewej strony jest silniczek i otwiera nawiew na lewą stronę na nogi pasażera i z tyłu na nogi. Oraz za pomocą pręcika otwiera prawa stronę od kierowcy. Niekiedy ten pręcik wypada lub może ktoś kiedyś ciągnął kable lub coś tam majstrował i porostu on wypał. Da się tam dość poprzez otwarcie pokrywy bezpieczników i przekaźników po kierownicą. A następnie trzeba wykręcić przekaźniki i delikatnie włożyć tam rękę. Jest trochę gimnastyki i rozbierania ale warto. Ja miałem to zwalone... . I teraz działa... . Było to zepsute od momentu jak szwajcarski serwis montował zestaw do telefony pociagli tam przewód i wyrwali pręcik... . Tak doszyłem do tego jak rozmawiałem z właścicielem poprzednim samochodu... . Ja moja omegę kupiłem w Szwajcarii. A teraz działa i CDieszy mnie to... . Bo w zimie jest to bardzo przydatne... .

Kurde link sie nie otwiera...:(

#25 OFFLINE   robert514

robert514

bla bla bla

• 3 190 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 grudnia 2010 - 21:47

Kurde link sie nie otwiera...:(

Pierwszy post w tym dziale http://forum.omegakl...isplay.php?f=38

#26 OFFLINE   zbastek

zbastek
  • 24 postów

Napisany 15 grudnia 2010 - 10:24

Mloody wkleiłem nowy link poprawiony.

#27 OFFLINE   Mloody

Mloody
  • 23 postów

Napisany 15 grudnia 2010 - 22:10

Bardzo Ci dziękuje za wskazówkę, jutro się za to wezmę jeżeli będę miał chwilkę czasu:) bo żonka mnie już goni do świątecznych porządków.:)