Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Błąd 39 i tylko ten błąd

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
43 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 21:38

Dziękuję kodzy za zainteresowanie.Otóz co do sond to jedna miałem z oryginalną wtyczką lecz sama końcówka sondy była inna.Zdecydowałem się zamienić sondę na taka z identyczną koncówką.Ok końcówka ta sama lecz wtyczka nie pasuje.Polutowałismy kolorystycznie i ****.Za 20 razem kontrolka sinika nie gaśnie i wyświetlany jest bez przerwy ten sam błąd.Kable które prowadzą od wtyczki w górę auta sprawdzone - stan idealny,połączenie sondy z karoserią wyczyszczone....

P.S Tak z innej bajki.Gdzie się znajduje antena od radia???Bo u mnie w caravanie na dachu jest jakaś ale to bodajrze od telefonu ponieważ nie jest podłączona:)

Moje poprzednie autko to beemka.Co w nim nie tak doszedłem po 2 tygodniach.Tutaj cięzko poniewaz mody ciągle mnie karają.Coż miałem beemke to sobie zasłużyłem.Nie chodze w dresach i nie zażywam narkotyków.Jednak beemka ma cos w sobie.Co??? Tego ci nie powiem bo nie wiem.Za to omega jest pooojemna i przyjemna

#42 OFFLINE   JARK

JARK
  • 121 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 21:49

Dziękuję kodzy za zainteresowanie.Otóz co do sond to jedna miałem z oryginalną wtyczką lecz sama końcówka sondy była inna.Zdecydowałem się zamienić sondę na taka z identyczną koncówką.Ok końcówka ta sama lecz wtyczka nie pasuje.Polutowałismy kolorystycznie i ****.Za 20 razem kontrolka sinika nie gaśnie i wyświetlany jest bez przerwy ten sam błąd.Kable które prowadzą od wtyczki w górę auta sprawdzone - stan idealny,połączenie sondy z karoserią wyczyszczone....

no niby zę sie nie powinno lutować..skąd masz pewnośc ze podłaczyłeś dobra sprawdzałeś ją

#43 OFFLINE   dlotiv

dlotiv

Wujek Samo Zło

• 862 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 02 listopada 2009 - 21:51

Tutaj cięzko poniewaz mody ciągle mnie karają

Wydaje mi się, że to raczej dlatego iż zakładasz posty z nowymi tematami (nowymi dla Ciebie) nie poszukawszy najpierw na forum.... Wiem, że z początku dość trudno oswoić się z naszą magiczna ;) szukajką... a jeszcze trudniej właściwie dobrać słowa jakich należy użyć, żeby znaleźć to co się chce...

Antena w kombiakach chyba jest w tylnej szybie.

Końcówka sondy o niczym nie świadczy. Dobiera się ją po numerze katalogowym...

Coż miałem beemke to sobie zasłużyłem

to, jakim autem jeździłeś wcześniej nie ma najmniejszego znaczenia dla forumowiczy. Każdy z nich stara się pomóc w miarę możliwości ale - uwierz - kiedy po raz n-ty widzę jak ktoś zakłada temat z problemem, który był już opisany kilka (naście) razy na forum to i mnie zaczyna lekko denerwować.
Dobierz sondę odpowiednią i wtedy sprawdź. Najtaniej wyjdzie Ci wykręcenie z jakiegoś zezłomowanego auta.

Pozdro

#44 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 02 listopada 2009 - 21:51

Starałem się.Czy jest dobra byłem u regulacji gazu (instalacja zenit) i na kompie pokazuje idealna prace(tak gazownik mówił)

P.S dlotiv - dziękuję za wrozumiałość

Dziękuję za wszystkie sugestie.Sonda wymieniona i błąd się nie pokazuje a kontrolka silnika zgasła natychmiast.Więc w moim przypadku sonda była walnięta.Podjade dziś do gazownika bo tydzień temu mi ustawiał gaz i powiem że za dużo pali i proszę o ponowną regulację.A że to mój znajomy więc da radę.No chyba że tak mogę jeżdzić.