Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

omega na taxi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
32 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Ivo

Ivo
  • 240 postów

Napisany 17 lutego 2009 - 21:38

myślałem też o Dewoo leganza

Wbrew pozorom BARDZO dobre auto, mało awaryjne i oszczędne, nawet bardzo oszczedne. Silnik w jaki Leganza była wyposażana to 2.0 i jest podobna do silnika Omegi 2.0 16V. Jest mocny silnik, auto waży mniej niz Omega a moc ma mniejsza o 3 KM. Jak dla mnie to Leganza jest ładna i bogato wyposażona jak na auto w swojej klasie i cenie. A zawieszenie bardzo dobrze trzyma sie drogi.

No ale to forum Omegi a nie Leganzy, chyba moderatorzy nie będa mieli mi za złe ;)

#22 OFFLINE   Isska

Isska
  • 2 postów

Napisany 17 lutego 2009 - 22:10

jeżdżę na taryfie moją omegą- pasażerowie są zadowoleni i chwalą raczej czystość auta nie markę;)
ja jestem zadowolona ponieważ omega jak na swoje gabaryty jest bardzo zwrotna i świetnie się spisuje w korkach i szybkich, nieprzewidzianych manewrach..troszkę słabiej jest ze spalaniem ale przy takiej pojemności nie ma się co dziwić, przy dobrych wiatrach pokonuję 100 km za 38-40 pln- średnio tankuję raz dziennie, jeśli chodzi o eksploatację też jeszcze nie podpowiem bo za krótko ją posiadam:)

...dodam jeszcze, że zawsze jak podjeżdżam na zlecenie "kombi" to klienci mówią: " no, to jest prawdziwe kombi, tym to wszystko można przewieźć"- zgadzam się i potwierdzam w 100%, zresztą chyba omega kombi jest jednym z największych kombi jakie są na rynku.:D

:o....no ale pewnie i tak dacia logan bije ją na głowę i gabarytami i prestiżem............:smiech::smiech::smiech:

#23 OFFLINE   Ivo

Ivo
  • 240 postów

Napisany 17 lutego 2009 - 22:12

zresztą chyba omega kombi jest jednym z największych kombi jakie są na rynku

Z pewnością

....no ale pewnie i tak dacia logan bije ją na głowę i gabarytami i prestiżem............

No ba:smiech:

#24 OFFLINE   Szafarbp

Szafarbp

AudiA4

• 202 postów

Napisany 17 lutego 2009 - 23:21

No nie nabiajajcie sie tak z kolegi bo sie obrazi i przesiadzie w dacie logan :smiech::smiech::smiech:

#25 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 18 lutego 2009 - 15:46

LEGANZA też jest gut :cool:. Cena do rocznika , motor ten sam co w klusce.

#26 OFFLINE   Odi87

Odi87
  • 13 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 22:04

tak sie śmiejecie z daci logan a ja celowo podałem ta markę zeby uwypuklić i sprowokować do takiej dyskusji bo wiem jak się tam marka kojarzy.
a moje zdanie jest takie ze wolalbym wsi~ąć do nowej daci niż do 15 letniej omegi z dziurami w nadkolach pozaklejanymi reklamami night clubu :)

co do kolezanki to, to ja rozumiem 3 litrowa omega na TAXI jest cool :)

#27 OFFLINE   Madzia

Madzia
  • 1 288 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 19 lutego 2009 - 22:20

To ja z tego co widzę w Krakowie na 100 taksówek to spokojnie 60 to omegi... To chyba daje do myślenia oczywiście pozytywnego :)

#28 OFFLINE   szajba

szajba
  • 155 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 22:20

Dacia Logan = Dewoo Lanos :smiech: jak " to " dla Ciebie jest jakiś poziom a Omega B nie jest to gratuluje :smiech:

Tą wypowiedzia sie totalnie zbłazniłeś :smiech:

bez komentarza ...............................:(

Mialem Lanosa 1.6 16v wersja sport ale sie rozbił:)ale naprawde kolego chyba nie wiesz co to auto potrafi!!

#29 OFFLINE   Drabcu

Drabcu
  • 227 postów

Napisany 19 lutego 2009 - 23:29

To ja z tego co widzę w Krakowie na 100 taksówek to spokojnie 60 to omegi... To chyba daje do myślenia oczywiście pozytywnego :)

:piwo2::piwo2::piwo2:

#30 OFFLINE   Madzia

Madzia
  • 1 288 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 20 lutego 2009 - 09:49

Czego spamuje :-P

#31 OFFLINE   krzysiek1985

krzysiek1985

Zbanowany

• 228 postów

Napisany 20 lutego 2009 - 10:22

tak sie śmiejecie z daci logan a ja celowo podałem ta markę zeby uwypuklić i sprowokować do takiej dyskusji bo wiem jak się tam marka kojarzy.
a moje zdanie jest takie ze wolalbym wsi~ąć do nowej daci niż do 15 letniej omegi z dziurami w nadkolach pozaklejanymi reklamami night clubu

co do kolezanki to, to ja rozumiem 3 litrowa omega na TAXI jest cool

A skad ci sie wziola 15 letnia dziurawa omega ??? teraz sa prawie same B FL juz a jesli chodzi o B jeszcze sie nie spotkalem z takim czyms jak ty mowisz Moze u ciebie po miescie takie graty jezdza :D Mój kolega sprzedal Omege B 3.0 MV6 Full Opcja na taxi do warszawy i bys sie zdziwil w jakim byla stanie cala pomalowana i nie dlatego ze puknieta czy porysowana alusy 18 " sportowe zawieszenie sliczna zero rdzy Zawieszenie tylko gostek musial zmienic bo na taxi to sportowe sie nie nadaje A zreszta wsiadaj nawet do Pandy jak sie zmiescisz :D bo Omega jest Beeeeeeeeeeee ....

Mialem Lanosa 1.6 16v wersja sport ale sie rozbiłale naprawde kolego chyba nie wiesz co to auto potrafi!!

szajba mój ojciec ma Lanosa wiec wiem o czym mówie Ale skoro tak napisales to rozumiem ze uwazasz ze lanos bardziej sie nadaje na taksówke niz omega i dla ciebie jest od niej lepszy tak ?? bo o tym jest wlasnie temat

#32 OFFLINE   tomspeed

tomspeed

kaszub

• 2 752 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.0 16v X20XEV

Napisany 21 lutego 2009 - 10:12

A skad ci sie wziola 15 letnia dziurawa omega ??? teraz sa prawie same B FL juz a jesli chodzi o B jeszcze sie nie spotkalem z takim czyms jak ty mowisz Moze u ciebie po miescie takie graty jezdza :D Mój kolega sprzedal Omege B 3.0 MV6 Full Opcja na taxi do warszawy i bys sie zdziwil w jakim byla stanie cala pomalowana i nie dlatego ze puknieta czy porysowana alusy 18 " sportowe zawieszenie sliczna zero rdzy Zawieszenie tylko gostek musial zmienic bo na taxi to sportowe sie nie nadaje A zreszta wsiadaj nawet do Pandy jak sie zmiescisz :D bo Omega jest Beeeeeeeeeeee ....

szajba mój ojciec ma Lanosa wiec wiem o czym mówie Ale skoro tak napisales to rozumiem ze uwazasz ze lanos bardziej sie nadaje na taksówke niz omega i dla ciebie jest od niej lepszy tak ?? bo o tym jest wlasnie temat

dajcie juz mu spokuj. to chyba normalne ze wolimy wsiadac do nowszego auta niz do starego. poza tym jak wsiadamy do kogos to nie wiemy czy w swojej przeszlosci ten samochod nie byl przystankiem autobusowym. zeby nie bylo ze czepiam sie klusek. pisze ogolnie o wszystkich samochodach. przejedz sie na gielde i zobacz w jakim stanie potrafia byc 15-letnie auta. znajdziesz i w stanie idealnym jak i totalne trupy.

a tak z innej beczki po co ktos maluje samochod przed sprzedaza skoro nie byl pukniety, czy porysowany?? zero rdzy to po kiegi grzyba malowanie ??
na co dzień RENAULT SCENIC II 2.0 DCI

#33 OFFLINE   krzysiek1985

krzysiek1985

Zbanowany

• 228 postów

Napisany 21 lutego 2009 - 11:25

a tak z innej beczki po co ktos maluje samochod przed sprzedaza skoro nie byl pukniety, czy porysowany?? zero rdzy to po kiegi grzyba malowanie ??

Po tego grzyba ze kolega nie chcial sprzedawac wczesniej i robil go dla siebie Z tąd te 18" fele i zawieszenie sport a 14 letni lakierek juz sie tak nie swieci jak nowy :D