i dodam ze mechanik ktory to wymienial jedna srube urwal i poprostu podpore przyspawal z jednej strony a z drugiej przykrecil.
O k:censored:a! Bez komentarza...

Napisany 04 stycznia 2012 - 06:48
i dodam ze mechanik ktory to wymienial jedna srube urwal i poprostu podpore przyspawal z jednej strony a z drugiej przykrecil.
Napisany 19 stycznia 2012 - 22:51
Witam wszystkich. mam problem z podpora walu. byla wymieniana tak 4miesiace temu razem z lozyskiem. wszytko ladnie od tego czasu pojawil sie problem mianowicie
1 piszczy podpora tak jakby metal tarl o metal.
jak moge sie tego pozbyc??
2 czuje delikatne wibracje jak jade i szum z tylu auta.
Napisany 20 stycznia 2012 - 20:55
Normalnie brak slówi dodam ze mechanik ktory to wymienial jedna srube urwal i poprostu podpore przyspawal z jednej strony a z drugiej przykrecil.
Napisany 28 stycznia 2012 - 18:47
Normalnie brak slów
Napisany 23 października 2012 - 16:39
Kupiłem podporę Meyle i łożysko w oryginalnym zaklejonym pudełku Febi i jak się okazało po rozpakowaniu samo łożysko jest marki FAG,ale to też ponoć niezła marka-Made in Slovakia.Mam pytanie do kolegów ktorzy sa juz po wymianie :czy podpora jest kierunkowa czy rybka jak ją założymy?W czwartek montaż u mechanika,mam nadzieje,że nie bedzie nic spawałjakiej marki podporę wału polecacie ??
Napisany 23 października 2012 - 17:06
jest, tym głębokim korytkiem w stronę silnikaMam pytanie do kolegów ktorzy sa juz po wymianie :czy podpora jest kierunkowa
gdzie kupiłeś ??Kupiłem podporę Meyle i łożysko w oryginalnym zaklejonym pudełku Febi i jak się okazało po rozpakowaniu samo łożysko jest marki FAG,ale to też ponoć niezła marka-Made in Slovakia
Napisany 23 października 2012 - 17:25
jest, tym głębokim korytkiem w stronę silnika
gdzie kupiłeś ??
Napisany 23 października 2012 - 18:26
a w opisie ma "z łożyskiem, również niemieckiej firmy FEBI"http://allegro.pl/show_item.php?item=2683740604 zdjecie pogladowe,na podporze jest logo Meyle a na łożysku FAG Slovakia plus jakieś numery
tak, podpora ma być skierowane w str silnika tym korytem:)Masz na myśli to korytko w gumowym wypełnieniu
Napisany 23 października 2012 - 20:17
a w opisie ma "z łożyskiem, również niemieckiej firmy FEBI"
Napisany 23 października 2012 - 21:10
Napisany 23 października 2012 - 21:50
Napisany 24 października 2012 - 14:33
2. zamiast śrub przykręcić na blachowkręty
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 24 października 2012 - 17:25
a może na nity ??
Napisany 24 października 2012 - 19:41
Napisany 25 października 2012 - 16:00
Napisany 25 października 2012 - 23:20
Napisany 07 listopada 2012 - 19:35
Napisany 11 listopada 2012 - 13:40
Też tak zrobiłem dlatego,ze fabrycznie właśnie tak to było zamontowane.I co,znalazleś blaszkę,znalazłeś seager albo przynajmniej miejsce na seager na frezie wału?Dziś kupiłem kolejne łożysko podpory wału. Kupiłem FAGa.
To łożysko na zewnątrz na całym swoim obwodzie ma takie wyryte zagłębienie.
Czy łożysko jest kierunkowe? Czy może to zagłębienie służy tylko do tego by się ładnie trzymało to łożysko w podporze?
Bo poprzednie łożyska wpychałem w podporę stroną tego zagłębienia.
Napisany 17 listopada 2012 - 22:00