oprócz wyglądu
to co z nimi , ja mam TYC i wyglądają bdb , świecą też dobrze tyle że ja mam HIDa
Napisany 06 listopada 2010 - 17:34
oprócz wyglądu
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 06 listopada 2010 - 17:37
to co z nimi , ja mam TYC i wyglądają bdb , świecą też dobrze tyle że ja mam HIDa
Napisany 06 listopada 2010 - 17:46
Jak masz polerkę to 10 minut roboty i lampki masz jak nowe.
Napisany 06 listopada 2010 - 18:12
Napisany 06 listopada 2010 - 19:07
Napisany 06 listopada 2010 - 19:18
No trochę tak. My to robiliśmy we trzech. Ja z kumplem robiliśmy już na mokro papierem. Potem posmarowaliśmy pastą, trzeci podleciał z polerką i dosłownie po 2 minutach lampy przejrzały. Dodam, że były w takim stanie, że środka prawie nie było widać. Nie rozczulałem się nad nimi za bardzo ale świecą bardzo dobrze.moze kolego te przyslowiowe 10 to przesada
Napisany 06 listopada 2010 - 19:26
Jak dla mnie za bardzo się świecą i wyróżniają się na tle karoserii.
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 06 listopada 2010 - 22:56
Kup u kolegi michal987654321 jak nowe Helle po regeneracji i nie bedziesz musiał sie o nic martwić
Napisany 06 listopada 2010 - 23:43
Miałem w swojej Omedze chyba już wszystkie dostępne w Polsce typy lamp oprócz Depo: Tyc + H1/HID, Hella soczewka +H1/HID, Hella Xenon D2S
Mój prywatny ranking wygląda następująco:
5. Ryfel - masakra, nic przed autem nie widać
4. Depo - na kloszach pojawiają się mikropęknięcia które strasznie wyglądają
3. Tyc - z Hidem dają radę, ale tak jak piszę Beast, jedne miejsca są doświetlone lepiej, inne gorzej.
2. Hella żarówka - świecą nieźle, nie ma problemu z regulacją, nie ma takiego "cieniowania" które występuje w Depo i Tycu, moim zdaniem ładniejsza granica światłocienia
1. Hella Xenon - zdecydowanie bezkonkurencyjne. Nie ma żadnych niedoświetlonych miejsc, wszędzie jest równomiernie jasno. Mają dużo większy zasięg niż jakikolwiek HID i soczewka. Granica światłocienia jest wyraźna z dużej odległości. Innych lamp nie chcę
Napisany 06 listopada 2010 - 23:59
a tak z innej beczki, ktore z wymienionych przez ciebie lamp miales u siebie
Miałem w swojej Omedze chyba już wszystkie dostępne w Polsce typy lamp oprócz Depo: Tyc + H1/HID, Hella soczewka +H1/HID, Hella Xenon D2S
Napisany 07 listopada 2010 - 10:29
Napisany 07 listopada 2010 - 11:11
no to miales te wszystkie lampy wymienione po slowie oprocz czy nie.
Mój tata ma w Omedze Tyce już będzie ze 3 lata i też się nie zmieniły. Może faktycznie są różne partie tych lamp, lepsze i gorsze :hmm:ps. ja mam DEPO juz dwa lata i nie dzieje sie nic. wygladaja jak nowe, roznicy w swieceniu tez nie ma. na zarowkach pracowaly jeden dzien, cala reszta to praca z hidem.
Napisany 07 listopada 2010 - 14:14
Napisany 07 listopada 2010 - 14:43
madzia - pogadamy za rok jak tyc/depo bedzie wygladac jak twoe 12 letnie helle i bez odblysnika w srodku. nie liczac kiepskiej soczewki ktora robi wyrazne plamy
Napisany 07 listopada 2010 - 15:13
Urbino 18
Napisany 19 listopada 2010 - 09:37
Napisany 19 listopada 2010 - 10:30
Napisany 19 listopada 2010 - 19:01
oki dzieki a jeszcze pytanko jak wyregulowac zeby nie swiecily za bardzo w prawo mijania a dlugie z lewej strony swieci mi bardziej na lewo a mijania w prawo
Napisany 20 listopada 2010 - 09:16