maksiu, jak juz posprawdzasz wszystkie porady kolegów i nie będzie efektu to, mam same soczewki TYCa jeśli chcesz je jeszcze reanimować to mogę Ci je wysłać bo i tak leżą i żrą je Korniki 
Ale ja nie mam najmniejszych problemow ze swiatlami

Juz przechodzilem batalie z nimi i wyszedlem z niej zdecydowanie z tarczą

A jesli chodzi o Twoje soczewki, to co je boli?
binki - najlepiej wymienic cala soczewke, nie bawic sie w jej rozbieranie bo lustro i szlko tworzą jednosc, wiec rozbierac nie ma sensu i nie powinno się tego robic. Wkladanie w lampe omegi kompletnego wnętrza z innej rowniez wydaje mi sie kiepskim pomyslem. Najlepiej wymienic cala lampe, lub tez samą soczewkę (jako całość) w swojej.
Wtedy jednak musisz sie zdecydowac jaka oprawka Cie interesuje. Czy chcesz zakladac ksenon D2S wraz z oryginalnymi przetwornicami i palnikami (wtedy kupujesz takie soczewki jak pokazales w linkach), czy H7 czy H1 (takie jak byly oryginalnie).
da sie to jakos ustawic czy cos
Jesli zarowka jest zle osadzona w lustrze to tak (poprawic ja), ale jesli siedzi dobrze to jest sama w sobie krzywa i tylko wymiana pomoze. Lub tez lustro jest zle skonstruowane i zle rozprasza swiatlo.
Co do Twoich foto to na H1 swieca one calkiem zgrabnie, wydaje mi sie wiec ze cos z tymi palnikami jest nie tak, poniewaz lustro zle skupia swiatlo od nich, a z H1 poprawnie.