Przyciemniane szyb
Napisany 06 września 2012 - 21:23
Wystarczy delikatnie zwilżyć i przyłożyć, wycisnąć wodę ścierką lub ręcznikiem papierowym i gotowe.
Łapanie się samej folii bez użycia wody możliwe było tylko kilka razy aż się nie pozagniatała:D
Jednak jako przyciemnienie na dłuższy czas nie polecam, u mnie trzymała się idealnie zaledwie miesiąc, po tym czasie zaczęła się filcować, przypuszczam że od wilgoci.
Ta folia nadaję się tylko do tymczasowej ochrony przed słońcem.
Nie wyobrażam sobie przyciemniania tym auta.
Ja swoją kupiłem w Tesco w tamtym roku, 1 mkw za mnij niż 10 zł.
A jeśli chodzi o tą z MPK tak samo to wygląda jednak ta na autobusach jest naklejana na klej i zazwyczaj z zewnątrz więc to co innego.
Ale wspólną ich wadą jest to,że się patrzeć nie da przez nią.
Napisany 11 marca 2013 - 14:33
Przenoszę tutaj, kolejny taki sam temat nie jest potrzebny

Napisany 11 marca 2013 - 15:16

"Jestem lordem, jeżdżę Fordem :)"
Napisany 11 marca 2013 - 19:49
Pewnie że nie powie, tylko dowód rejestracyjny zabierze.Jeździć, pies jak nie zobaczy folii to raczej nie będzie sprawdzał. Przecież nie powie żebyś szyby zdemontował
Napisany 11 marca 2013 - 19:52
Pewnie że nie powie, tylko dowód rejestracyjny zabierze.
Ale za co?? Takie były i tyle. Ja w maluchu miałem wszystkie brązowe, łącznie z przednią i jeździłem bez problemu.
Napisany 11 marca 2013 - 20:15
Napisany 11 marca 2013 - 20:23
Ale za co?? Takie były i tyle. Ja w maluchu miałem wszystkie brązowe, łącznie z przednią i jeździłem bez problemu.
jasne, że zabierze... za to, że nie mają wymaganej przepuszczalności. a jak jeździłeś maluchem to było parę lat temu i policja tak na to nie patrzyła... teraz niestety coraz bardziej im się leb kręci za ciemnymi szybami
Napisany 11 marca 2013 - 22:02
jasne, że zabierze... za to, że nie mają wymaganej przepuszczalności
Może i zabiorą a może nie. Fakt że teraz sie bardziej czepiaja. Ale jak coś to za dwa dni i tak dowód sie odbierze i szybki znowu zrobi czarne

Napisany 11 marca 2013 - 22:14
Może i zabiorą a może nie. Fakt że teraz sie bardziej czepiaja. Ale jak coś to za dwa dni i tak dowód sie odbierze i szybki znowu zrobi czarne
Maniek a czytałeś o co chodzi ?? Jak ma piecowo 35% to folii nie zdrapie choćby nie wiem jak się starał

Napisany 11 marca 2013 - 23:41
Jak ma piecowo 35% to folii nie zdrapie choćby nie wiem jak się starał
zależy od pilnika, jakie będzie miał ostre krawedzie

Napisany 12 marca 2013 - 08:13
Pewnie że nie powie, tylko dowód rejestracyjny zabierze.
dokładnie

Napisany 12 marca 2013 - 10:06
Jak?? => Tak!!
Napisany 12 marca 2013 - 10:31
Zawsze można im tego dowodu nie dać....Lepiej dostać 50zł za brak dokumentu niż stracić dowód...Robiłem tak w poprzedniej Omedze bo też miałem przód ciemny i było OK.Zawsze kończyło się na 50zł.
No to byznesmen z Ciebie nie jest

Być może się mylę, ale chyba tak właśnie jest.
Mi nigdy nie zabrali dowodu a nawet sie nie czepiali, choć całe życie uznaje zasadę że jak przyciemniać to wszystkie szyby , bo z samymi tylnymi ciemnymi wyglada masakrycznie auto. Raz diagnosta się przyczepił, chociaż przed wjazdem na kanał opuściłem przednie szyby, ale cwuniok widział wcześniej

Napisany 12 marca 2013 - 10:38
Moje ople , byłe i obecny .
Napisany 12 marca 2013 - 11:14
Bo z tego co wiem po usunięciu usterki ( w tym przypadku przednich przyciemnionych szyb ) koszt odebrania dowodu to 20zł.
Dokładnie tak to wygląda - tyle kosztuje dodatkowe badanie techniczne.A co do mandatu za brak dokumentu to zdarzyło mi się to tylko raz i to nie u nas tylko w innym województwie.U nas "stare wygi" wiedzą że na hasło SOR oddaje się wszystko i życzy szerokiej drogi

PS
Teraz też muszę dać przednie do zrobienia bo paskudnie wygląda sam tył....
Jak?? => Tak!!
Napisany 12 marca 2013 - 11:35
Ale chodzi o to,zeby nie usuwac przyciemneinia:pBo z tego co wiem po usunięciu usterki ( w tym przypadku przednich przyciemnionych szyb ) koszt odebrania dowodu to 20zł.
Napisany 12 marca 2013 - 11:38
Z tego co wiem...Ale chodzi o to,zeby nie usuwac przyciemneinia:p

Napisany 12 marca 2013 - 14:54
Bo rozumiem że szyby są oryginalne nie ofoliowane.Ale czym tu się przejmować, jak by szyby nie miały homologacji, atestu i norm nie spełniały to by na rynek nie wyszły, trzeba jeździć i cieszyć się z tego że nie trzeba wieśfolji kleić i tyłka sobie pierdołami nie zawracać.
Napisany 12 marca 2013 - 21:27
Maniek a czytałeś o co chodzi ?? Jak ma piecowo 35% to folii nie zdrapie choćby nie wiem jak się starał
Ale ja nic o zdrapywaniu nie pisałem. Zmienia szyby na zwykle robi przegląd i zaklada z powrotem swoje ciemne i śmiga.
Napisany 13 marca 2013 - 05:10
Auto kupiłem już z ciemnymi szybami i zdaje sobie sprawę, że kiedyś się mnie czepią i już parę razy się za mną chcieli puścić panowie w Ducato, ale nie mieli jak...ale też dwa razy wpadłem na akcję "poranne dmuchanie" i nic nie powiedzieli...a jezeli chodzi o przegląd to nikt nie chciał mi podbić w trzech miastach szukałem i w końcu znalazłem nową Stację Kontroli Pojazdów i podjechałem z opuszczonymi szybami i od razu gadkę zacząłem tak dla luzu o byle czym i nawet nie poprosił o podniesienie szyb...