Przyciemniane szyb
Napisany 30 maja 2012 - 19:36
a mozna wiedziec jaką folie kupiłeś bo jesli tą taną Amer Folia to wogole szkoda kasy i roboty
u mnie po roku stała sie pół przezroczysta a po 2 latach całkiem przezroczysta, kakaowa
szyby wygladały jak brudne
urobiłem sie przy oklejaniu jak głupi i po czasie efekt diabli wzieli., niedawno zrywałem wszystko
Napisany 31 maja 2012 - 00:22
właśnie czytałem te porady ale mam sedana i pojawia się problem jak to rozgryźć
Próbowałem przyciemnić bez wyjmowania szyby ale marnie to wyszło strata tylko czasu i pieniędzy na kupowanie kolejnych foli
Podobno można przyciemnić szyby bez wyciągania trzeba tylko wyjąc tą uszczelkę od wewnątrz.
Napisany 31 maja 2012 - 06:07
Podobno można przyciemnić szyby bez wyciągania trzeba tylko wyjąc tą uszczelkę od wewnątrz.
da sie napewno tylko ze jak ktos tego nigdy nie robil to folie pozałamuje i

tą uszczelke trzeba do okoła wyjąć i wewnetrzny zbieracz wody razem z tapicerką
dociąć folie od zewnątrz zeby wymiar spasił, potem zimna woda i do dzieła:D
Napisany 31 maja 2012 - 08:35
Napisany 31 maja 2012 - 11:46
czyli szybę trzeba przesunąć w kierunku tej małej szybki czyli do tyłu drzwi ? Sama wtedy wychodzi czy trzeba się troche z tym siłować ?
Napisany 31 maja 2012 - 11:55
Napisany 31 maja 2012 - 19:46
Dokładnie tak jak napisał Owca. Wystarczyło ściągnąć tapicerke i zgarniacz wewnętrzny . Reszty nie trzeba demontować. Jeśli robi to fachowiec to jest git.
Napisany 31 maja 2012 - 21:00
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 31 maja 2012 - 21:27
Napisany 31 maja 2012 - 21:40
Pytanie do kolegow: Mam przyciemniona szybe tylna w sedesie - ale tak, ze na tych czarnych kropkach folia odstaje, przez co niezbyt ladnie wyglada - w zakladzie powiedzieli mnie, ze tak bedzie. Natomiast u A10 widzialem, ze ma ladnie, bez zadnych przerw oklejona tylna. Jak jest u was??
"Powiedzieli że tak bedzie":masakra:

miałem kiedyś przyciemnione i żadnych kropeczek nie było - ani jednej kropeczki
widać niektórzy przyciemniają a inni ściemniają

Napisany 31 maja 2012 - 21:47
na tych czarnych kropkach folia odstaje, przez co niezbyt ladnie wyglada - w zakladzie powiedzieli mnie, ze tak bedzie.
Mam przyciemniane w kombi i sedanie nigdzie nic nie odstaje a tobie z...i robote i powinien poprawić
Napisany 31 maja 2012 - 21:58
bywa...kuwa, to zem wdupil siano
ehhh
pamiętam dokładnie że przed oddaniem auta do zafoliowania to
pytałem dokładnie kilka razy czy robią bez kropeczek i widziałem inne auta jak zrobili.
Jak widze te białe ramki przez te kropeczki to
:masakra2:
Napisany 31 maja 2012 - 22:07
Napisany 31 maja 2012 - 22:14
obecnie Omega B Fl 2001r. 3.2 V6 automat sedan
WYPADEK - przeczytaj jak pomóc lub zachować się podczas takiej sytuacji.
http://www.straz.szczecin.pl/rz/wypadek.pdf
Napisany 31 maja 2012 - 22:17
Napisany 01 czerwca 2012 - 05:20
bo wiem że niektóre zakłady po oklejeniu szyby nie podpinają podgrzewania celowo
mi powiedział, że mogę nawet na drogę powrotną włączyć podgrzewanie to szybciej klej wyschnie

Natomiast u A10 widzialem, ze ma ladnie,
zawodowiec

Napisany 01 czerwca 2012 - 08:20
Pytanie do kolegow: Mam przyciemniona szybe tylna w sedesie - ale tak, ze na tych czarnych kropkach folia odstaje, przez co niezbyt ladnie wyglada - w zakladzie powiedzieli mnie, ze tak bedzie.
Dejf pojedź do nich na reklamację, jeżeli masz paragon ofkors. U mnie nic nie ostaje, białych kropek raczej też nie ma. Odnośnie białych kropek to widziałem kilka omeg, które miały tak spieprzone przyciemnienie. Źle wygrzana folijka... Później lub wieczorem wrzuce jakąś fotę z bliska jakby co
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd