Kolektory rurowe V6
Napisany 16 kwietnia 2009 - 11:25
serducho gsi irmscher
Napisany 16 kwietnia 2009 - 17:21
Jedyny wzór ma chyba tylko autor posta- Immo
Immo, nie bądź taki, są tutaj inwestorzy i chcą wzoru

...może producent z doświadczeniem w produkcji baranów poda jakiś przedział cenowy dla zestawu do V6 wykonanego z milimetrową dokładnością?
Bo że da się zrobić, to my wiemy

Napisany 16 kwietnia 2009 - 18:08
Myślę że jakby cena kopi nie była wygórowana a naprawdę "prawdziwych" chetnych byłoby kilkunastu to może zróbmy ściepe na oryginał a pózniej po skończonej robocie zrobimy losowanie który z nas odkupi go po cenie kopi.

Tylko nie bijcie,proszę. Tak sobie tylko pomyślełem:confused:
Napisany 16 kwietnia 2009 - 18:09
Kolega caliber dostał wiadomość z zapytaniem o wiecej konkretów. Zobaczymy co mi odpisze...może producent z doświadczeniem w produkcji baranów poda jakiś przedział cenowy dla zestawu do V6 wykonanego z milimetrową dokładnością?
Bo że da się zrobić, to my wiemy

Napisany 16 kwietnia 2009 - 20:28
ja nigdzie nie napisałem, że jestem producentem tego, tylko że firma w której pracuję ma wystarczający park maszynowy do budowy takich zabawek, oraz że dwie osoby robiły sobie ten gadżet.
Nie wiem jakie koszty, kolega który robił sobie do S4, robił to praktycznie sam a co nie mógł sam to mu bardziej po koleżeńsku robiono i jego koszt to około 400pln.
Ja patrząc na to z punktu kogoś kto tam pracuje, zna stawki itp....myślę że 1000pln za to to może być realna suma.
Należy jednak pamiętać, że :
- w silniku doładowanym taki baran to nie za wiele kombinacji, bo tam dmucha turbina
- w silniku wolnossącym jest zabawa, bo te rury nie są tak powyginane bo tak wyszło, tylko tak wynika z obliczeń, i każda długość musi się zgadzać, musi być odpowiedni " dyfuzor - nie wiem czy tak to się nazywa" wspawany itp itd...
Można spróbować zrobić jedną sztukę, ale żeby to miało sens trzeba by najpierw auto shamować, potem zmiana kolektora i ponownie hamownia i wtedy decyzja czy warto, bo jak się okaże, że doszło 5KM albo nie daj boże zmalało...sory ale ja nie chcę takiej odpowiedzialności na moje barki, tym bardziej że to praca dla idei a nie kasy. a w dodatku czy warto tyle kasy dla 5KM....
Wasza decyzja, ja mogę pomóc w zrobieniu tego ale jako kolega, a nie jako wasz wykonawca któremu potem wszyscy będą grozić itp itd....
Pozdrawiam
Napisany 16 kwietnia 2009 - 20:55

A tak naprawdę warto spróbować.
Napisany 17 kwietnia 2009 - 07:16
serducho gsi irmscher
Napisany 17 kwietnia 2009 - 21:27
Napisany 27 kwietnia 2009 - 19:33
Napisany 27 kwietnia 2009 - 19:57
Może utworzymy fundusz i uskładamy na wzornik?
Już to wcześniej zaproponowałem i nikt nawet nie skomentował.
Napisany 27 kwietnia 2009 - 23:33
nikt nawet nie skomentował.
chcesz to masz
powiedzmy że będzie zamówienie na 100 kompletów orginał kosztuje jakieś 4000zł to każdy musi wyłożyć 40zł a w tym temacie jest jak na razie 54 posty z czego sam napisałem ze 5 i każdy też coś koło tego więc jest nas 10 czyli stawka rośnie 10 razy mamy już 400zł do ceny około 2000-2500zł za komplet więc to taki średni interes
a jak przyjdzie co do czego to pewnie zostanie 5 którzy się na to zdecyduje więc wzór to koszt 800zł/osoba
czyli lepiej napisać do mantzla żeby zrobił jakiś rabat na te 5 kompletów i pewnie taniej wyjdzie.
Napisany 28 kwietnia 2009 - 06:18
Koniecznie musi być nowy? Jak dla mnie może być nawet używka z ebay byleby się wymiar zgadzał.orginał kosztuje jakieś 4000zł
Napisany 28 kwietnia 2009 - 08:58
Jak dla mnie może być nawet używka z ebay
podeślij linka jak znajdziesz, bo jakoś jeszcze nie trafiłem

Napisany 21 maja 2009 - 22:27
www.bestiales.pl