Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Kodowanie pilota??

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
44 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   Kenorek

Kenorek
  • 167 postów

Napisany 04 września 2012 - 15:50

Komp i dodajesz nowego pilota do sterownika CZ/alarmu (w zaleznosci od wersji) - moze byc potrzebny CarPass.

W obudowie jest czarna kostka/pestka o wymiarach (mniejwiecej) 1x0,5x0,2cm.

Car Pass mam. To ile tak bedzie kosztowac taka impreza, tzn kupienie i dorobienie grota, przestrojenie imbolisera ( myslalem ze w tej czesci jest co grot -.- ) , dostrojenie nowego albo uzywanego sterownika CZ/Alarmu pod samochod ( czy wystarczy wziasc wsadzic druga stara kompletna [dopiero co kupiona] obudowe z nowym grotem, wsadzic do stacyjki, przekrecic w pozycje II i przycisnac przyciski zamkniecia i otwarcia CZ/Alarmu ???? )
Prosze was o kilka wypowiedzi to bede mniej wiecj wiedzial czy zmiesci sie w sumie +/- 150 zl, bo jak nie to najwyzej dorobie kluczyk bez przyciskow.

#42 OFFLINE   grzechug

grzechug
  • 188 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 04 września 2012 - 16:19

Ja dorabiałem sobie sam kluczyk bo kupiłem auto z jednym kluczykiem niestety. Podaje koszta orientacyjne z przesyłką bo nie pamiętam dokładnie co ile. Kluczyk z allegro 60, pestka do immo 20, grot 20(taki sobie, z allegro ale działa), dorobienie grotu 10 zł, nowa bateria chyba 5zł. Całość około 120zł. Mój kluczyk jest z dwoma przyciskami, dodam że mam carpass i op-coma więc opłacało się. :)

I jeszcze jedno. Do mojego podobno są 3 rodzaje płytek w kluczykach. Nie wiem jak w tych po lifcie. Mają inne częstotliwości działania chyba i coś jeszcze. Słyszałem że musi być płytka taka sama jak ta co mam bo nie zaprogramuje centralnego. Udało mi się trafić taką samą. Ale w tej kwestii niech się wypowiedzą Ci co na pewno wiedzą. :)

#43 OFFLINE   Kenorek

Kenorek
  • 167 postów

Napisany 18 września 2012 - 17:50

Czesc dorobilem kluczyk :) Dla potomnosci podam, co ile mnie kosztowalo, zeby jak ktos pytal to wiedzial ile trzeba wydac na dorobinie kluczyka na 3 przyciski Jedyny minus to ze tym kluczykiem nie moge sterowac centralnym zamkiem bo nie dziala, gdyz nie jest zaprogramowany (aha jak ktos bedzie kupowal uzywany kluczyk to musi zobaczyc jakiej firmy jest ta zielona kostka , bo produkowaly ja 3 firmy i nie sa ze soba kompatibilne) Kluczyk bedzie sluzyl jedynie do otwierania i odpalania auta :)
Ceny
- obudowa kluczyka koszt 30
- kupno i dorobinie grotu + pestka z zaprogramowaniem imbolisera koszt 60
Moim zdaniem sie oplaca jak ktos nie potrzebuje centralnego zamka, a potrzebuje zapasowy kluczyk, tak na wszelki wypadek;) Za 90 zl dorobilem zapasowy kluczyk :D :D

#44 OFFLINE   mate1957

mate1957
  • 61 postów
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 22 marca 2015 - 13:06

Panowie. byłem u gościa dorobić kluczyk. z tym poszło jak po maśle. z racji tego że mam od innej omegi pilot zapytałem czy by mi go nie dograł (zapłon i trzymanie guzika od zamykania nie pomaga co oczywiste). gość się spocił pobladł nadłubał i powiedział że potrzebuję KOD PIN od auta. przeszukałem forum nie wiele znalazłem na ten temat. wie ktoś jak go wydobyc i skąd? ktoś pisał na forum że nie koniecznie przez ASO ale jak to zrobić już nie napisał. pilot mam radiowy (chyba bo nie mam tej czarnej kulki w podsufitce więc na podczerwień nie jest). pomoże ktoś? pytanie nr dwa czy da radę dograć tego zespolonego pilota z kluczykiem z vectry B FL?

#45 OFFLINE   Przybek

Przybek

Diesel Power :P

• 5 740 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 marca 2015 - 15:56

Potrzebujesz SECURITY CODE. Jest na takiej kartce co się zwie CARPASS. Jak nie masz, to wizyta w ASO i jakies 200 zeta.