Kodowanie pilota??
Napisany 25 listopada 2010 - 19:28
a może ktos wie czy w Kołobrzegu lub w koszalinie jest ktoś kto koduje piloty??
Napisany 25 listopada 2010 - 19:40
a może ktos wie czy w Kołobrzegu lub w koszalinie jest ktoś kto koduje piloty
popytaj ludzi na forum z tych rejonów może Ci ktoś zakoduje np. na jakimś spocie
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 26 stycznia 2011 - 03:57
Teraz ja odnowie wątek. Mam problem z pilotem. Nie moge go zakodować, próbowałem w sposób podany przez danielo25 [kluczyk w stacyjce, bez zapłonu, 30 sekund trzymam DOmykanie dioda miga bo trzymając OTwieranie dioda mignie tylko 1;>, potem przekręcam zapłon, wciskam raz domykanie i nic...] Ratujcie drodzy koledzy:/:pokoj:
Napisany 26 stycznia 2011 - 08:18
Cześć
Teraz ja odnowie wątek. Mam problem z pilotem. Nie moge go zakodować, próbowałem w sposób podany przez danielo25 [kluczyk w stacyjce, bez zapłonu, 30 sekund trzymam DOmykanie dioda miga bo trzymając OTwieranie dioda mignie tylko 1;>, potem przekręcam zapłon, wciskam raz domykanie i nic...] Ratujcie drodzy koledzy:/:pokoj:
wyciąg baterię z pilota włóż spowrotem i spróbuj zakodowac jeszcze raz powinno zatrybić
Napisany 27 stycznia 2011 - 13:52
no to kompem musisz wprogramowac
Czyli w Aso? Czy poprostu kupić kabel [jaki?] podpiąc pod laptopa i odpalić jakąs aplikacje? Wybacz niewiedze, megi mam dopiero 3ci dzień... Póki co faza fascynacji

Napisany 27 stycznia 2011 - 14:10
Stacyjka na zaplonie musi byc!!Nie moge go zakodować, próbowałem w sposób podany przez danielo25 [kluczyk w stacyjce, bez zapłonu, 30 sekund trzymam DOmykanie
Napisany 27 stycznia 2011 - 18:58
Stacyjka na zaplonie musi byc!!
Spoko spoko, na zapłonie też próbowałem, przycisk DOMYKANIA miga cały czas, natomiast przytcisk ODMYKANIA mignie raz i cisza, chyba faktycznie musze to zrobić pod kompem...
Napisany 04 kwietnia 2011 - 23:46
Sumując jeżeli kupie orginalny kluczyk używany z pilotem to mogę go zaprogramować do swojej omegi metodom na stacyjkę NO 1?? Albo potrzebne oprogramowanie na kompa NO 2?? Bo do końca nie mogę wywnioskować jak to się odbywa z wszystkich tu zawartych opisówa czytałeś w o gule ten temat , trzy posty wyżej jest odpowiedź , kupujesz oryginalnego pilota i programujesz do swojej centralki za pomocą kompa

Napisany 05 kwietnia 2011 - 02:59
na jakims anglo jezycznym forum jest zdjecie 3 roznych plytek....
musisz kupic taki jaki masz w tej chwili inaczej sie nie polubia z centralka
Napisany 05 kwietnia 2011 - 08:57
Dzięki za info .A czy te płytki są umieszczone w tym samym opakowaniu ?? Czy różnią się tylko kształtem ,rocznikiem , modelem ??Prosił bym o podanie takich różnic żeby nie wozić (fatygować) do zakupu elektronika (informatyka):)I jak w moim poprzednim poście proszę o podanie konkretnych informacji na temat przystosowania używanego kluczyka (pilota) do omegi Bfl:pokoj:Bo nie wiem czy szukać na szrotach czy w serwisie:masakra:To co nikt się nie zna??nie czytalem calego tego tematu, moge dodac ze sa 3 rodzaje kluczykow w omie BFL
na jakims anglo jezycznym forum jest zdjecie 3 różnych plytek....
musisz kupic taki jaki masz w tej chwili inaczej sie nie polubia z centralka
Napisany 08 kwietnia 2011 - 11:47
Ale cisza w temacieDzięki za info .A czy te płytki są umieszczone w tym samym opakowaniu ?? Czy różnią się tylko kształtem ,rocznikiem , modelem ??Prosił bym o podanie takich różnic żeby nie wozić (fatygować) do zakupu elektronika (informatyka):)I jak w moim poprzednim poście proszę o podanie konkretnych informacji na temat przystosowania używanego kluczyka (pilota) do omegi Bfl:pokoj:Bo nie wiem czy szukać na szrotach czy w serwisie:masakra:To co nikt się nie zna??

Napisany 25 kwietnia 2011 - 11:00
Fejs łączy sie z alarmem,ale tam nie ma żadnych funkcji do kodowania a z centralnym zamkiem nie połączył się.Nie wiem czy ma się połaczyć z alarmem i CZ osobno??Wszystko jest w jednej centralce.
Posiadam kod CARIMOBILIZER za pomocą którego mogę dodać immo lub je usunąć ale nie wiem czy ten sam kod potrzebny jest do kodowania pilotów.
Napisany 25 kwietnia 2011 - 11:06
OPcom ma mozliwosc kodowania kluczy i immo, jednak sama procedura kodowania klucza odbywa sie bez kompa...
co do immo to ten kod bedzie inny niz ten fabryczny...
Napisany 04 stycznia 2012 - 22:10
Panowie czy Op-com - em zaprogramuje ten pilot? Dodam, że niestety nie posiadam carpassu.
http://moto.allegro....1999130630.html
Napisany 03 września 2012 - 19:47
Napisany 03 września 2012 - 22:00
Komp i dodajesz nowego pilota do sterownika CZ/alarmu (w zaleznosci od wersji) - moze byc potrzebny CarPass.Czy centralny zamek bedzie dzialal na plytce z drugiej Omegi czy trzeba cos przestrajac A jak centralny zaprogramowac
W obudowie jest czarna kostka/pestka o wymiarach (mniejwiecej) 1x0,5x0,2cm.gdzie jest ten imbolizer umieszczony