Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Samochód dla 18-nasto latka

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
272 odpowiedzi na ten temat

#221 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 12 kwietnia 2009 - 10:51

Witaj a może takie cosik byś chciał??
jest w stanie jak najbardziej ok. Zadbane i nie wyjechane a do tego pachnie kobietą w środku naprawde godny polecenia w cenie do 8tyś. Pozdrowienia.
http://an-car.otomot....-C7724708.html

podobno dobre samochody, wujo miał takiego i całkiem sobie chwalił, jak sie przesiadł na drugą generacje to ją w kółko wyzywał, że coś jest nie tak. a kobieta gratis? :D

Za te 8tys wolałbym coś takiego; ;)
http://www.otomoto.p...how&id=C8277193
Znaczek na klapie ( 3XX ) Bezcenny :D
Niskie opłaty duża moc :D

diablicho ;) fura jak ta lala, ale niestety budżet po kryzysie stopniał do 4 max 5 tysi :( i zdecydowałem się na ome a, tylko szukam odpowiedniej wersji nadwoziowej, silnikowej i wyposażeniowej :)

#222 OFFLINE   malinka

malinka
  • 89 postów

Napisany 12 kwietnia 2009 - 12:44

Przecież on i tak nie kupi! Znalazł sobie dzieciak zabawe pisząc na tym forum. Jakby chciał już by dzwonił za 2 ostatnimi omegami a nie siedział i głupoty wymyślał. Tyle mam do powiedzenia-dzieciak się nudzi w domu i koniec.

#223 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 12 kwietnia 2009 - 13:08

podobno dobre samochody, wujo miał takiego i całkiem sobie chwalił, jak sie przesiadł na drugą generacje to ją w kółko wyzywał, że coś jest nie tak. a kobieta gratis? :D

No pierwsza generacja do drugiej to jak dzien do nocy. Druga okropnie awaryjnea, podczas gdy pierwsza to maszyna nie do zdarcia.

diablicho ;) fura jak ta lala, ale niestety budżet po kryzysie stopniał do 4 max 5 tysi :( i zdecydowałem się na ome a, tylko szukam odpowiedniej wersji nadwoziowej, silnikowej i wyposażeniowej :)

Ale za te zenonki to na pierwszej kontroli dowod wziety ;)
W komplecie powinien dac H1 :p
No ale trzeba przyznac ze czolg fajny

#224 OFFLINE   michal987654321

michal987654321

Zbanowany

• 1 677 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 12 kwietnia 2009 - 13:53

Ale za te zenonki to na pierwszej kontroli dowod wziety ;)
W komplecie powinien dac H1 :p
No ale trzeba przyznac ze czolg fajny

Nie dogonili by Cię ;)

#225 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 12 kwietnia 2009 - 20:44

Przecież on i tak nie kupi! Znalazł sobie dzieciak zabawe pisząc na tym forum. Jakby chciał już by dzwonił za 2 ostatnimi omegami a nie siedział i głupoty wymyślał. Tyle mam do powiedzenia-dzieciak się nudzi w domu i koniec.

no a jak frajda nieziemska i ubaw po pachy no i jakoś czas mi się wypełnia czytaniem twoich postów, więc już na nudę nie narzekam :) a co by nie było na forum już trochę czasu tu siedzę i całkiem mi się podoba, tylko nie lubię jak ktoś na siłę chce coś udowodnić i zaostrza niepotrzebnie kłótnie. nie kupiłem jeszcze do tej pory bo widocznie coś mi się nie podoba albo mam jeszcze jakiś inny problem, który staje na drodze kupna. chciałem porady, a nie pośpieszania w kupnie! to nie wyścigi albo dotacje z unii, że przepadną. przyjdzie odpowiedni egzemplarz to kupię. za tydzień, za dwa, ale kupię! tyle czasu już czekałem, że jeszcze troszkę mogę poczekać i być zadowolony z zakupu, który mnie w 100% usatysfakcjonuje. dlatego będę tego typu docinki zostawiał bez komentarza :)

WESOŁYCH ŚWIĄT :)

#226 OFFLINE   sws

sws
  • 1 postów

Napisany 12 maja 2009 - 23:07

Sorki, że odgrzebuję, ale znalazłem w wersji Diamant z warmińsko-mazurskiego
http://moto.allegro...._pieniadze.html
Tylko stan może być nie za ciekawy

#227 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 maja 2009 - 00:06

Heh... Diamant a naklejka pod GL. Obudowa lusterka - brak, listwa chrom z przodu - pęknięta, kiera z dziurami, pęknięta obudowa głośnika, brak zaślepki z tyłu, brak rolety i zagłówków z tyłu, przebieg ponad 300tys, wg mnie dreed nawet tam nie zadzwoni. Ja miałem w o wiele lepszym stanie, a nie zadzwonił :)

#228 OFFLINE   painkiller

painkiller
  • 734 postów
  • Województwo: lubelskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 13 maja 2009 - 06:29

Heh... Diamant a naklejka pod GL. Obudowa lusterka - brak, listwa chrom z przodu - pęknięta, kiera z dziurami, pęknięta obudowa głośnika, brak zaślepki z tyłu, brak rolety i zagłówków z tyłu, przebieg ponad 300tys, wg mnie dreed nawet tam nie zadzwoni. Ja miałem w o wiele lepszym stanie, a nie zadzwonił :)

Bo on chętnie kupiłby za 5 tyś. ale B FL.:D Wtedy napewno zadzwoni.

#229 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 maja 2009 - 16:31

To może ten >> http://forum.omegakl...ead.php?t=22715 - silnik świeżo po zagazowaniu więc będzie długo mu cykać :> Jak za 5tys, to niech anglika sobie kupi i systematycznie wymienia na european model:)

#230 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 13 maja 2009 - 17:31

Bo on chętnie kupiłby za 5 tyś. ale B FL.:D Wtedy napewno zadzwoni.

3.2 na full wypasie :D

dzisiaj znów znalazłem bardzo ciekawą okazję, już byłem zdecydowany na kupno, ale znów się spóźniłem o jeden dzień ;/ jak to mam pecha :( jak znajdę i jestem zdecydowany to się okazuje, że już wczoraj sprzedany ;/ już 3 raz mi sie tak zdarzyło ;/ już troche ochłonąłem i aż tak mi się nie pali do kupna, jak się trafi coś co mi się przypodoba to wezmę, cały czas na bierząco śledzę ogłoszenia.

#231 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 09:24

znalazłem, coś takiego tylko strasznie daleko ode mnie :/
http://allegro.pl/it...el_omega_a.html
z zewnątrz całkiem zadbana, niewielkie ślady korozji na drzwiach, ciekawe jak sie trzymają nadkola? jakie przebiegi wytrzymują te silniki bez remontu? z 30kkm jeszcze by zrobiła? widać, że coś tam w niej było grzebane i sądząc po tej zielonej taśmie chyba raczej nie za profesjonalna ta naprawa, ale wydaje mi sie, że stan jest adekwatny do ceny :) co o niej sądzicie?

#232 OFFLINE   krzysiek1989

krzysiek1989
  • 770 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 09:51

znalazłem, coś takiego tylko strasznie daleko ode mnie :/
http://allegro.pl/it...el_omega_a.html
z zewnątrz całkiem zadbana, niewielkie ślady korozji na drzwiach, ciekawe jak sie trzymają nadkola? jakie przebiegi wytrzymują te silniki bez remontu? z 30kkm jeszcze by zrobiła? widać, że coś tam w niej było grzebane i sądząc po tej zielonej taśmie chyba raczej nie za profesjonalna ta naprawa, ale wydaje mi sie, że stan jest adekwatny do ceny :) co o niej sądzicie?

A Ty jeszcze auta nie kupiles?????????:o Stan jest fajny ale cos mi sie wydaje ze i tak nie pojedziesz jej ogladac. Sorry za te slowa ale ten temat naprawde robi sie juz nudny. Krytykujesz slady korozji.... Spojrz ile to auto ma lat... Jesli Ci sie widzi wsiadaj w auto i gon ogladac bo jak sie bedziesz zastanawial to kolejna z rzedu ucieknie. pozdro

#233 OFFLINE   maksiu

maksiu
  • 494 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 10:55

A Ty jeszcze auta nie kupiles?????????:o Stan jest fajny ale cos mi sie wydaje ze i tak nie pojedziesz jej ogladac. Sorry za te slowa ale ten temat naprawde robi sie juz nudny. Krytykujesz slady korozji.... Spojrz ile to auto ma lat... Jesli Ci sie widzi wsiadaj w auto i gon ogladac bo jak sie bedziesz zastanawial to kolejna z rzedu ucieknie. pozdro

Zdecydowanie popieram kolege! Auto z konca produkcji, nowszego w lepszym stanie pewnie nie zrobisz, w dodatku 3.0 24V! Cita dlugo szukal takiego cukiereczka.
A tasma to pewnie dziurawy waz dolotowy.

#234 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 13:17

Jak się tak będziesz za to zabierał, to do końca życia nie kupisz! To tylko samochód! Ja swoją omegę kupiłem nigdy nie jeżdżąc tym autem, pojechałem obejżeć pierwsze znalezione auto na allegro i kupiłem po 5 minutach oglągania, a Ty już z 3 miesiące się za to zabierasz... Ludzie!

#235 OFFLINE   krzysiek1985

krzysiek1985

Zbanowany

• 228 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 13:34

Widac teraz taka moda ludzie chca za grosze kupic nowy samochod i sa bardzo wybredni Sam sprzedalem pare autek w swoim zyciu i jak coniektorzy " kupcy " do mnie przychodzili to minie krew zalewala Juz nie bede opowiadal tych perypetii bo smiech na sali Ale jak gostek ma ********* auto do kupienia za okazyjna cene a sie czepia do jakiejs pierdoly i jeszcze chce obnizac to az reka swierzbi :o

#236 OFFLINE   krzysiek1989

krzysiek1989
  • 770 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 13:59

Jak się tak będziesz za to zabierał, to do końca życia nie kupisz! To tylko samochód! Ja swoją omegę kupiłem nigdy nie jeżdżąc tym autem, pojechałem obejżeć pierwsze znalezione auto na allegro i kupiłem po 5 minutach oglągania, a Ty już z 3 miesiące się za to zabierasz... Ludzie!

Ja kupilem swoja omege dokladnie w ten sam sposob co Wicek

#237 OFFLINE   Dreed

Dreed

Ciiiiiiii.....

• 1 694 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 17:54

jo tam dalej czekam na cud :/ dzwoniłem do gostka. mówił, że z tyłu do wymiany amorki, a tak to raczej na razie nic nie trzeba robić. silnik podobno pracuje ładnie, w bagażniku była jakaś zabudowa audio, chyba robiona jeszcze w niemczech, ale można wyciągnąć. jak sie pytałem, czy na gazie działa dobrze, to mówił, że jeździ na benzynie, bo nie lubi gazu. na trasie schodzi do 9l benzyny na 100. rudej jest tylko trochę z zewnątrz. jak dla mnie zamiast grzania dupek mogła by mieć klimę, ale i tak jest wypasiona jak na 17 letnie auto. no i jeszcze mówił, że cena do uzgodnienia. podoba mi sie ten egzemplarz, ale mam trochę daleko i nie mam z kim jej jechać obejrzeć i jak co wziąć, sam nie pojadę żeby mi jakiegoś bublu nie wcisnęli, a ojca nie ma do 25 czerwca :/

#238 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 19:30

jo tam dalej czekam na cud :/ dzwoniłem do gostka. mówił, że z tyłu do wymiany amorki, a tak to raczej na razie nic nie trzeba robić. silnik podobno pracuje ładnie, w bagażniku była jakaś zabudowa audio, chyba robiona jeszcze w niemczech, ale można wyciągnąć. jak sie pytałem, czy na gazie działa dobrze, to mówił, że jeździ na benzynie, bo nie lubi gazu. na trasie schodzi do 9l benzyny na 100. rudej jest tylko trochę z zewnątrz. jak dla mnie zamiast grzania dupek mogła by mieć klimę, ale i tak jest wypasiona jak na 17 letnie auto. no i jeszcze mówił, że cena do uzgodnienia. podoba mi sie ten egzemplarz, ale mam trochę daleko i nie mam z kim jej jechać obejrzeć i jak co wziąć, sam nie pojadę żeby mi jakiegoś bublu nie wcisnęli, a ojca nie ma do 25 czerwca :/

Jedziesz sam pociągiem, sam kupujesz i nie wybrzydzasz, bo z takim podejściem naprawdę auta nie kupisz... No daj spokój, to nie jest dziewczyna, z którą sobie zrobisz dziecko i będziesz musiał z nią siedzieć do końca życia! W tym roczniku idealnego auta napewno nie dostaniesz, zawsze będzie coś do zrobienia, to mniejszego, to większego, ale zawsze coś i z tym się licz! A jak Ty do tego podchodzisz tak jak podchodzisz... Eh... Nazwijcie ten temat "W poszukiwaniu dziewicy"...
Ani to już śmieszne nie jest...

#239 OFFLINE   jejek

jejek

MV6 w dieslu ! :)

• 280 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 19:34

z tego rocznika omegi to sztrucle... jak trzyma sie kupy i jedzie przed siebie to już sukces

#240 OFFLINE   lukasbor

lukasbor

Vel Satis 3.5 V6 '05

• 107 postów

Napisany 05 czerwca 2009 - 21:34

Kolego Dreed, probujesz byc dorosly, a nie potrafisz zdecydowac przy zakupie auta w tym zakresie wiekowym i budzetowym. Meska decyzja, tutaj nawet jak trafisz szrot to odsprzedasz za 1kzł mniej i po sprawie. To i tak mniej niz pierwsza lepsza naprawa auta. A jeszcze narzekasz ze nie masz z kim jechac. Pociag jak daleko i ogladamy panie kawalerze:]