Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Problem z klamkami, ciężko się otwierają drzwi.

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
27 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   bombka

bombka
  • 177 postów

Napisany 17 stycznia 2011 - 20:33

Musisz zdjąć boczek i mieć zgrabną rączkę

#22 OFFLINE   marcys1986

marcys1986
  • 159 postów

Napisany 20 stycznia 2011 - 07:07

a czy centralny zamek jest jakos z klamka polaczony? Czasami klamka mi o cos blokuje, a gdy zamkne i otworze zamek juz jest dobrze. I klamki jak jest zimno dzialaja idealnie, dlaczego? A jak cieplo to ledwo ledwo

#23 OFFLINE   dzony

dzony
  • 81 postów

Napisany 26 stycznia 2011 - 21:33

cześć.
Podpinam się pod temat gdyż przed chwilą padła mi klamka od strony kierowcy tj. wcześniej ciężko chodziła ale jakoś się otwierało, czasem trzeba było szarpnąć tak jak koledzy piszecie...
z pilota wszystko działa, czasem się zacina, guzik w górę, guzik w dół, tak więc to nie siłownik, tak? czyli może być cięgno, albo nakrętka?

#24 OFFLINE   konradbiker

konradbiker

Czesci Omega i e39

• 524 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 stycznia 2011 - 21:54

Zwal boczek i sprawdz czy drucik od klamki nie wypadł, mi juz 2 razy sie wyrwal.

#25 OFFLINE   dzony

dzony
  • 81 postów

Napisany 26 stycznia 2011 - 22:05

może być drut bo klamka teraz chodzi luźno, więc obstawiam że jest cała. ok, dzięki, sprawdzę na dniach!

#26 OFFLINE   BartoBartin

BartoBartin

Przeszedł do BMW

• 136 postów

Napisany 12 lutego 2011 - 11:05

Koledzy mnie też dotknął właśnie problem z klamką kierowcy. Drzwi się nie otwierają od zewnątrz od wewnątrz jest ok. Rozebrałem boczki i pękł ruchomy boczek klamki. On jest plastikowy i połączony z tym plastikiem co porusza ciągadło. Co robić?
Czy wymiana klamki jest konieczna? Czy wkład zamka można przekładać ze starej klamki do nowej??
Naprawiać samemu czy oddać do serwisu bo tam jest straszny dostęp.
Pomocy??

#27 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 12 lutego 2011 - 11:48

Koledzy mnie też dotknął właśnie problem z klamką kierowcy. Drzwi się nie otwierają od zewnątrz od wewnątrz jest ok. Rozebrałem boczki i pękł ruchomy boczek klamki. On jest plastikowy i połączony z tym plastikiem co porusza ciągadło. Co robić?
Czy wymiana klamki jest konieczna? Czy wkład zamka można przekładać ze starej klamki do nowej??
Naprawiać samemu czy oddać do serwisu bo tam jest straszny dostęp.
Pomocy??

A dlaczego nie przejrzysz działu sprawdzone porady ?? w razie czego masz linka do porady jak naprawić ---> http://forum.omegakl...ead.php?t=30074

i jeszcze porada ---> http://forum.omegakl...read.php?t=6064

;)

#28 OFFLINE   dzony

dzony
  • 81 postów

Napisany 01 marca 2011 - 18:56

dobrałem się do klamki i w moim wypadku wyglądało tak:
cały mechanizm suchy jak pieprz. Do tego stopnia było sucho, że kluczyk nawet się nie przekręcał w zamku. rozwiązanie: WD - 40.
Plastykową nakrętkę musiałem bardziej wysunąć z trzpienia tak żeby napięcie wstępne na dźwigni było znacznie większe niż wcześniej. Również wszystko potraktowałem WD-40, poskładałem i wszystko działa jak należy! klamka chodzi leciutko bez żadnych zgrzytów!