Problem z klamkami, ciężko się otwierają drzwi.
Napisany 19 sierpnia 2008 - 22:03
Napisany 19 sierpnia 2008 - 22:28
Napisany 19 sierpnia 2008 - 22:32
Jak juz to nie WD40, tylko jakis dobry smar np. z teflonem.miałem podobny problem dwa miechy temu z tylnymi drzwiami pierwsze co zrobiłem to WD - 40 psikłem w te zamki (prawdopodobnie były suche)i problem rozwiazany od tamtej pory wszystko gra
Sproboj, ale obstawiam, ze silownik sie troche przycina. Mogl sie tez poluzowac pret, ktory jest przymocowany od srodka do klamki. Musialbyc rokrecic tapicerke i wszystko posprawdzac.
Zobacz tez czy po otwarciu z pilota tez guzik od srodka dziwga sie tak samo wysoko jak pozostale.
Napisany 19 sierpnia 2008 - 22:39
Napisany 19 sierpnia 2008 - 22:45
No jak silownik to od srodka tez powinny byc problemy z otwarciem i to mi troche nie pasuje, ale tak jak pisalem zwroc uwage, czy ten guzik od srodka dzwiga sie tak samo wysoko jak w pozostalych drzwiach a jak nie to sproboj kluczykiem recznie otworzyc troszke mocniej przekrecajac i jak sie lekko dzwignie w gore i drzwi sie otworza to silownik.OK, sprawdze jutro. Ale wtedy od środka by się normalnie otwierały?
Chyba ,ze cos jeszcze z klamka, ale najpierw bym sprawdzil tak jak wyzej napisalem + przesmaruj bo tez moze pomoc.
Napisany 20 sierpnia 2008 - 01:51
Od pewnego okresu, nie zawsze ale czasami ciężko się otwierają drzwi, ale tylko od zewnątrz. Nie chodzi mi o zamek centralny, tylko jak już central się odblokuje to klamką z zewnątrz normalnie nie można drzwi otworzyć, trzeba szarpnąć tak, że się boję, że klamka mi w ręce zostanie. Od środka za to bez problemów. To nie dotyczy wszystkich drzwi. Zauważyłem, że problem nasila się, jak na dworze się robi gorąco ale może to zbieg okoliczności. Ktoś miał podobne problemy?
Mam dokładnie to samo w prawych tylnich drzwiach. W przyszłym tygodniy zdejmę boczek i powalczę.
Napisany 20 sierpnia 2008 - 04:22
Też ciężko sie otwierają z klamki. W sobote moze mi sie uda zdjąc boczek to zobacze co tam sie porobiło
Napisany 20 sierpnia 2008 - 07:03
I na tym precie jest plastikowa "nakretka" ktora sie luzuje i dlatego sa problemy z otwieraniem drzwi.Mogl sie tez poluzowac pret, ktory jest przymocowany od srodka do klamki. Musialbyc rokrecic tapicerke i wszystko posprawdzac.
Musicie sie do niej dostac (zdjecie boczkow) i dokrecic.
Powodzenia

Napisany 20 sierpnia 2008 - 09:03
No jak silownik to od srodka tez powinny byc problemy z otwarciem i to mi troche nie pasuje, ale tak jak pisalem zwroc uwage, czy ten guzik od srodka dzwiga sie tak samo wysoko jak w pozostalych drzwiach a jak nie to sproboj kluczykiem recznie otworzyc troszke mocniej przekrecajac i jak sie lekko dzwignie w gore i drzwi sie otworza to silownik.OK, sprawdze jutro. Ale wtedy od środka by się normalnie otwierały?
Chyba ,ze cos jeszcze z klamka, ale najpierw bym sprawdzil tak jak wyzej napisalem + przesmaruj bo tez moze pomoc.
mozesz miec rowniez peknieta klamke od wewnatrz na podporach i bedzie podobny efekt.
Napisany 20 sierpnia 2008 - 11:28
Napisany 20 sierpnia 2008 - 20:07
Napisany 12 listopada 2008 - 19:27
Pozdrawiam
Napisany 12 listopada 2008 - 22:58
Witam. Mam takie pytanie: czy będzie pasować tylna lewa klamka na miejsce przedniej lewej oczywiście ta część ruchoma, bo nie mogę nigdzie dostać w moim kolorze. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
nie bedzie
Napisany 17 listopada 2008 - 18:56
Napisany 08 czerwca 2009 - 18:08
Bardzo proszę o szybką informację, bo później pojedziecie na zlot, a ja ze zdjętym boczkiem jeżdżę...

Co prawda na razie cięgno się trzyma, ale pewnie zaraz znowu spadnie.
Jakby się nie dało zrobić, to poszukuję klamki w kolorze białym.
Napisany 17 stycznia 2011 - 18:47
Napisany 17 stycznia 2011 - 19:45
Napisany 17 stycznia 2011 - 19:49
Napisany 17 stycznia 2011 - 19:51
Napisany 17 stycznia 2011 - 20:05