kolejny wypadek z udziałem omegi
Napisany 10 października 2011 - 13:17
To chyba jakaś chinina była, oryginalny Schmidt tak by się nie pokruszył od byle pyknięcia :hmm:Się Schmidt połamał z lekka
Napisany 01 listopada 2011 - 19:19

Napisany 01 listopada 2011 - 19:41

Szkoda dziecka - 8 lat miał. Współczuje całej rodzinie.
Napisany 01 listopada 2011 - 19:55
Napisany 01 listopada 2011 - 21:26
Napisany 01 listopada 2011 - 21:41
czy konsekwencje dla takiego "kierowcy" bedą adekwatne dla tragedii jakiej sie dopuscił
Ja w tym i wielu innych przypadkach jestem za dożywociem, bo oko za oko odpada, bo co zabił dziecko to i jemu zabic? szkoda niewinnego dziecka a zabić tego ****** to byłoby dla niego nagrodą, a nie o to przecież chodzi. Ja od czasu kiedy sam jestem ojcem inaczej patrze na takie sprawy i na cierpienie niczemu winnych dzieciaczków...A za zabicie dzieciaka grozi mu do 12 lat.
Napisany 01 listopada 2011 - 21:50
Ten kto siada za kierownicę będąc pod wpływem, jest nic nie wartym chwastem który powinien zostać wyrwany.
Żałosna jest egzekucja prawa w naszym kraju - czemu ten palant nie siedział w pudle z wcześniejsze przewinienia związane z jazdą na podwójnm gazie? Osoby odpowiedzialne za to, że ten typ był na wolności mają również krew na rękach.
I teraz pytanie:czy konsekwencje dla takiego "kierowcy" bedą adekwatne dla tragedii jakiej sie dopuscił:kat:Czy jest taka kara?
Napisany 01 listopada 2011 - 21:56
Napisany 01 listopada 2011 - 22:12
Jak czytałem uzasadnienia czemu taka sankcja nie ma racji bytu to scyzoryk mi się w kieszeni otwierał. Prędzej czy później dojdzie do tego kiedy ktoś na własną rękę wymierzy sprawiedliwość.
Dopoki nie będzie się poza prawem jazdy zabierać i oddawać do kasacji samochodów, nic się nie zmieni. Zabranie samochodu pijakowi to wymierny dla niego problem. Zabranie prawa jazdy ma gdzieś. Gdyby szanował literę prawa nie piłby, więc co dla niego za różnica jeździć z prwakiem czy bez. Natomiast jak nie ma auta, to już duuużo gorzej.
Napisany 02 listopada 2011 - 08:55
kierowca Omegi zabil 8-latka na rowerze...
edit: w sumie za jazde po pijanemu oraz spowodowanie wypadku smiertelnego powinno byc dozywocie lub kara smierci po jej przywroceniu do lask...takie jet moja zdanie ale to na marginesie zdarzenia...
Napisany 02 listopada 2011 - 10:17
w sumie za jazde po pijanemu oraz spowodowanie wypadku smiertelnego powinno byc dozywocie lub kara smierci po jej przywroceniu
Jestem tego samego zdania.
Napisany 02 listopada 2011 - 14:16
Był już taki zamiar. Gdy Ziobro był Ministrem Sprawiedliwości zaproponował takie rozwiązanie. Niestety grupa "ekspertów" doprowadziła ten pomysł do upadku twierdząc, iż jest to niekonstytucyjne i takie tam pierdzenie w garnek.
Jak czytałem uzasadnienia czemu taka sankcja nie ma racji bytu to scyzoryk mi się w kieszeni otwierał. Prędzej czy później dojdzie do tego kiedy ktoś na własną rękę wymierzy sprawiedliwość.
Na własną rękę już próbowali wymierzyć, skończyli w pace, mimo, że policja olała temat, tak więc jak widać nie tędy droga. W NY Giuliani się nie chrzanił, pijak nie dość, że trafiał do pudła, to auto szło na złom. Po pół roku problem zniknął, ale tam nie zabrakło rozsądku i determinacji. U nas kończy się na tym, że ścigają za brak pasów, świateł, prędkość, parkowanie, bo tam można czesać kasę.
Napisany 02 listopada 2011 - 18:24
Napisany 02 listopada 2011 - 19:20
Wymierzenie samosądu rodzi różne konsekwencje prawne - fakt, iż nie jest to rozwiązanie problemu. W wymierzenie sprawiedliwości powinno wchodzić samo państwo. Jeśli dany system chroni bandytów, a nie realne ofiary to chyba jest coś nie tak.
http://www.motofakty...ietrzezwym.html
http://prawo.gazetap..._zabojstwa.html
Na własną rękę już próbowali wymierzyć, skończyli w pace, mimo, że policja olała temat, tak więc jak widać nie tędy droga. W NY Giuliani się nie chrzanił, pijak nie dość, że trafiał do pudła, to auto szło na złom. Po pół roku problem zniknął, ale tam nie zabrakło rozsądku i determinacji. U nas kończy się na tym, że ścigają za brak pasów, świateł, prędkość, parkowanie, bo tam można czesać kasę.
Napisany 16 listopada 2011 - 11:07
http://szczecin.kwp....-mier-na-drodze
http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html