u mnie jest już ok. ale u mnie grzało po stronie pasażera i nie miałem sterowania nawiewami (klimatronic) tylko wiało ze środkowej konsoli. spadł drucik(dźwignia która reguluje nawiewami długość ok 30cm ) która znajduje się za sterowaniem klimatronica. także zobacz tam ( trochę trzeba się na gimnastykować przy tym) co do szyb też mi parowały ale dobrze umyłem, dobry nawiew i na razie jest ok.

grzeje po jednej stronie
Rozpoczęte przez
Marko44
, 04 cze 2008, 11:23
25 odpowiedzi na ten temat
Napisany 28 listopada 2008 - 23:25
beast czytałem na forum ze uporałeś się z problemem nawiewów u caddyego więc może w chwili wolnej udało by ci sie wstawić jakiegoś manuala do ww tematu na pewno wiele osób by skorzystało pzdr
Napisany 08 grudnia 2008 - 21:05
dziś dobrałem się silniczków sterujących klapami nawiewu i dalej 
niby wszystkie pracują a ciepełka po prawej dalej brak
spróbuję jeszcze z wymianą panela sterowania chodź nie wiem czy to coś da
okazało się że spadło cięgno z silniczka teraz w końcu wszystko gra a ja mam 2 panele do klimatronika jeden chętnie sprzedam http://www.allegro.p...?item=506042858

niby wszystkie pracują a ciepełka po prawej dalej brak
spróbuję jeszcze z wymianą panela sterowania chodź nie wiem czy to coś da
okazało się że spadło cięgno z silniczka teraz w końcu wszystko gra a ja mam 2 panele do klimatronika jeden chętnie sprzedam http://www.allegro.p...?item=506042858
Napisany 12 grudnia 2008 - 18:29
A u mnie nie działa nawiew na nogi u kierowcy. Co może być? Mam climatronic 2 strefowy w omedze z 1995r. I mam jeszcze jeden problem nie mogę się wbić opelscanerem do tej klimy aby przetestować silniczki??
Bo nie pokazuje mi takiej opcji.
Co mam zrobić?
Gdzie szukać błedu?
Bo nie pokazuje mi takiej opcji.
Co mam zrobić?
Gdzie szukać błedu?
Napisany 27 grudnia 2008 - 17:44
U mnie nie grzeje od kierowcy (komputer wykazał zbyt niskie napięcie od mieszalnika lewego)
więc pytanie:
gdzie znaleźć silniczek od lewego mieszalnika nawiewu i jak się do niego dostać?
więc pytanie:
gdzie znaleźć silniczek od lewego mieszalnika nawiewu i jak się do niego dostać?
Napisany 05 października 2017 - 20:28
zrestartuj klimatyzacje w pierwszej kolejności
robisz to tak : odpalasz samochód , włączasz klime i przytrzymujesz jednocześnie off i auto przez jakieś 4 sekundy około ( klima wyłączy się już na początku ale i tak trzymaj dalej ).
po tych paru sekundach włączasz klime i patrzysz czy działą (powinno a jak nie to silniczek zepsuty)