grzeje po jednej stronie
Napisany 04 czerwca 2008 - 11:23
Po przestawieniu z niskiej na wyższą tem działa siłowniczek otwierający klapką ?? i robi to stopniowo próbkując ( jest 20cm przed padałem przyspieszacza )
pytanie
- czy można to zdiagnozować elektronicznie
-czy można podać napięcia na siłowniczki po prawej stronie miksera ( 2 szt )aby wymusić ich przestawienie
-czy ktoś to naprawiał
pozdrawiam reset robiłem kilkukrotnie /siłowniczki bzykały
Napisany 04 czerwca 2008 - 11:25
witam. w omedze b 1999 z klimatronikiem nie działa grzanie po prawej stronie na wszystkich wylotach . na wyswietlaczach ustawiam HI lub dowolną temp a madal z prawej zimno . (zaznaczam że klima działa prawidłowo ).
Po przestawieniu z niskiej na wyższą tem działa siłowniczek otwierający klapką ?? i robi to stopniowo próbkując ( jest 20cm przed padałem przyspieszacza )
pytanie
- czy można to zdiagnozować elektronicznie
-czy można podać napięcia na siłowniczki po prawej stronie miksera ( 2 szt )aby wymusić ich przestawienie
-czy ktoś to naprawiał
pozdrawiam
reset klimy robiony ?
klimatronik mozesz Techem albo Opelscannerem zdiagnozowac
Napisany 21 sierpnia 2008 - 22:59
Ja tez mam ten sam problem. Lewa strona działa w porządku a prawa dmucha tylko zimnym powietrzem nawet jak ustawie na HI. Poradzcie coś do zimy bo mi rodzina zamarznie w samochodzie

Napisany 22 sierpnia 2008 - 08:19
Witam..
Ja tez mam ten sam problem. Lewa strona działa w porządku a prawa dmucha tylko zimnym powietrzem nawet jak ustawie na HI. Poradzcie coś do zimy bo mi rodzina zamarznie w samochodzieJa mysle ze to jakieś zacięte klapki ale jak sie tam dostać i czy wogole samemu się do tego zabierać?
climatronik pod kompa i bedziesz wiedzial. najprawdopodobniej silniczek padl
Napisany 22 sierpnia 2008 - 08:23
Dobrze gadasz, ale to z 50 złotych będzie pewnie kosztowało :shock: Nie da się jakoś inaczej sprawdzić :razz:climatronik pod kompa i bedziesz wiedzial
Napisany 22 sierpnia 2008 - 09:11
Dobrze gadasz, ale to z 50 złotych będzie pewnie kosztowało :shock: Nie da się jakoś inaczej sprawdzić :razz:climatronik pod kompa i bedziesz wiedzial
moze wrozka bierze taniej...
zawsze moze kupic w ciemno silniczek i podmienic a noz widelec....
caddy78 - zapraszam do kwidzyna to ci to naprawie
Napisany 22 sierpnia 2008 - 10:21
Napisany 25 sierpnia 2008 - 17:03
Pozdrawiam
Napisany 26 sierpnia 2008 - 19:26

Napisany 01 września 2008 - 21:12

Napisany 01 września 2008 - 21:16
witam wszystkich.. u mnie nie było fachowca więc pojechałem do beasta i.... zrobione
![]()
![]()
dzięki bardzo a... zobacz co to znaczy to "SOD" pozdrawiam
masz juz na pw

Napisany 24 października 2008 - 18:01
Napisany 24 października 2008 - 18:07
Napisany 04 listopada 2008 - 23:18
witam mam identyczny problem z klimą u siebie w aucie co caddy78.Witam..
Ja tez mam ten sam problem. Lewa strona działa w porządku a prawa dmucha tylko zimnym powietrzem nawet jak ustawie na HI. Poradzcie coś do zimy bo mi rodzina zamarznie w samochodzieJa mysle ze to jakieś zacięte klapki ale jak sie tam dostać i czy wogole samemu się do tego zabierać?
opel omega 2000r 2.5dt powiedzcie co zrobić i gdzie palca wsadzić żeby zadziałało
byłem na kompie w abeximie na połczyńskiej i powiedzieli że padł silniczek od "mieszalnika powietsza"???
czy jakoś tak.
podpowiedzcie gdzie w ogóle tego szukać? help
Napisany 05 listopada 2008 - 00:05
witam mam identyczny problem z klimą u siebie w aucie co caddy78.Witam..
opel omega 2000r 2.5dt powiedzcie co zrobić i gdzie palca wsadzić żeby zadziałało
byłem na kompie w abeximie na połczyńskiej i powiedzieli że padł silniczek od "mieszalnika powietsza"???
czy jakoś tak.
podpowiedzcie gdzie w ogóle tego szukać? help
silniczki sa pod deska. nie dziala ci twoja strona czy pasazera ? silniczki mam w razie czego jak potrzebujesz
wicek, u ciebie spadl precik z silniczka po stronie kierowcy od mieszalnika. on odpowiada jednoczesnie za nawiew na tyl. pozatym juz kiedys o tym pisalem chyba w poscie twaroga. byly nawet zdjecia
Napisany 05 listopada 2008 - 07:13
dodam ze tył jest również cieplutki
Napisany 07 listopada 2008 - 21:13
Napisany 08 listopada 2008 - 15:01
witam. mam problem z ogrzewaniem od strony pasażera wieje ciepłe powietrze a od kierowcy zimne. klimatronic dwustrefowy. dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi
sorry ale chyba sobie jaja robisz. wiem ze jestes nowy ale skoro juz znalazles temat z ktorym napisales to wypadalo by przeczytac chociaz jego od deski do deski. masz rozwiazanie podane na talerzu. jesli nie chcesz sie sam bawic zglos sie do roozgi.
Napisany 26 listopada 2008 - 15:48
Też niestety mam ten sam problem

Z mojej strony ok ale od strony pasażera leci zimne

Jak jest ktoś z okolic krakowa to proszę o pomoc.
Pozdro.
Napisany 26 listopada 2008 - 19:49