Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Tu się wykłócają o Dieselkach ;)

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
46 odpowiedzi na ten temat

#41 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 25 maja 2008 - 21:31

Roozga - co to znaczy "diesel z przepływką"

RafiTD, Karolu! - zapraszam z chęcią do dalszej dyskusji na temat pompy w linku poniżej
http://forum.omegakl...er=asc&start=30

Poza tym każdy z nas jest tu aby sobie nawzajem pomagać - dyskutować, a nie skakać sobie do gardeł

A co do TDS to słyszałem jeszcze coś takiego że te silniki jest dużo łatwiej przegrzać niż zamontowane w omedze TD, ale ile w tym jest prawdy to nie wiem

#42 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 maja 2008 - 22:14

Skoro jesteście wszyscy tacy mądrzy, to powiedzcie mi proszę, co było pierwsze? Jajko czy kura? :p

#43 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 maja 2008 - 06:31

co Ty sie tak czepiasz:),myslisz ze wyskoczyles z tekstem typu glowiczka a ja o tym nie wiem?jak bys byl taki 2.5 td maniak wiedzial bys ze nie zawsze:) moze byc wiele innych problemow:)jak np. zapowietrzanie itp nie tylko glowiczka:)

jakby powodem bylo zapowietrzanie to i na zimnym by ciezko odpalal...

#44 OFFLINE   Karolu!

Karolu!

Vectra C gts

• 251 postów

Napisany 26 maja 2008 - 09:07

:brawo: :brawo: :driver: ahh ciesze sie ze Cie tu poznalem Rafi:) jednak jestes Boss td:)ale z zapowietrzania sie nie zgodze..gdzies kiedys uslyszales ze glowiczka i mocno kozaczysz:) pow. jesli jestes taki git to poco sobie jej nie zrobiles tylko montujesz jakies dodatki? poza tym jestes bardzo krytyczny do innych co dotykali cos w silniku ale krytykujesz nie majac podstaw?taka postawa prowadzi do piachu:)ale i tak najlepsze jest zdziwienie ze kolega podkrecil do 170 i cos odpadlo:) ba nie dziwne jak sie dodaje 40 km a moze i wiecej:P a jesli jego serduszko w omedze bylo juz slabo nie trzeba bylo mu dodawac mocy,podstawowym warunkiem jest dobry stan techniczny!
pzdr :boks:
I'm flirt..

#45 OFFLINE   RAFI22DTI

RAFI22DTI
  • 909 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 27 maja 2008 - 06:03

pow. jesli jestes taki git to poco sobie jej nie zrobiles tylko montujesz jakies dodatki?

po to ze wymiana glowiczki to koszt min, 1000zł a to cudenko z allegro 80zl. Jezdze tak od roku i nie mam problemu ani z przepalaniem sie swiec ani z odpalaniem na cieplo. A ty skoro jestes taki "dziany" gosc i od razu wszystko wymieniasz na nowe to po co do swojej szukales jakiegos zepsutego wtrysku sterujacego i chciales go reanimowac a nie kupiles od razu nowego????!!!!! I napewno ten moj chip do grzania swiec jest 100 razy mniej szkodliwy niz ten twoj do podniesienia mocy.

#46 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 27 maja 2008 - 08:35

Ale jak się odda pompę do pompiarza to ten powinien dokładnie zdiagnozować czy to jest ta cała głowiczka czy nie?? Bo lipnie byłoby wymienić coś co kosztuje 1000 PLN a efektu żadnego. Taką samą decyzję musiałem podiąć przy nastawniku - z duszą na ramieniu....

#47 OFFLINE   Karolu!

Karolu!

Vectra C gts

• 251 postów

Napisany 27 maja 2008 - 09:07

bo chcialem przyjacielu jezdzic bo nie mialem akutalnie innego pojazdu:) wystarcza?
I'm flirt..