OP-COM
Napisany 04 października 2009 - 09:42
Napisany 04 października 2009 - 19:43
Napisany 10 października 2009 - 17:24
Napisał beergut
Witam . Mam pytanie do aviko . Jaki paragraf KPK postawili Sławkowi za ten op-com ? Przyczepili się do kabla czy do programu na płycie ?
Gdyby nie miał ze sobą oprogramowania to pewnie nic by mu nie zrobili bo bez softu kabel nie jest nielegalny a dopiero w połączeniu z oprogramowaniem.
Mail typa który ustawił zajście: zamieszany@gmail.com konto na allegro: zamieszany a ryj taki że powinien twarzowe płacić przed wyjściem z domu.
schemat działania w każdym przypadku niemal ten sam, pyta o fejsa i z jakim softem pracuje i czy sprzedający załącza oprogramowanie. zwykł pytać o kilka sztuk co mnie osobiście podpada bo jak ktoś chce kilka to raczej wie co kupuje.
poprawka:
przyczepili się do sprzedawania podrobionego towaru, nieważne czy program czy interfejs. wszystko jest ich własnością przemysłowa i za naruszenie własności przemysłowej będzie odpowiadał
Napisany 13 października 2009 - 13:03
Napisany 13 października 2009 - 13:06

Napisany 13 października 2009 - 13:26
zamówiłem na ebayu 3 dni temu nowego interfejsa
108 PLN z wysyłką pozdrawiam
daj jakiegoś linka do aukcji
Napisany 13 października 2009 - 14:59
a kto mi powie, czy do tego moge zastosować przejsciówke do 10pinowego gniazda i czy będzie obsługiwał Motronik 1,5?
Napisany 13 października 2009 - 15:05

protokół ten sam, tylko sprawdź czy dany sterownik program obsługuje. Jesli chodzi o C20NE / 20SE / 20SEH to jest taki w tym programie, chociaż im starszy sterownik tym program mniej umie z nim zrobić - tu pewnie będzie jak ze starymi simtekami - tylko błędy i podgląd parametrów na żywo
aha! na paczki z hong-kongu czekam z reguły 1..2 tygodni więc nie denerwować się że po 2 dniach nie dotarło

Napisany 13 października 2009 - 15:11
wg mnie tak
protokół ten sam, tylko sprawdź czy dany sterownik program obsługuje. Jesli chodzi o C20NE / 20SE / 20SEH to jest taki w tym programie, chociaż im starszy sterownik tym program mniej umie z nim zrobić - tu pewnie będzie jak ze starymi simtekami - tylko błędy i podgląd parametrów na żywo
aha! na paczki z hong-kongu czekam z reguły 1..2 tygodni więc nie denerwować się że po 2 dniach nie dotarło
generalnie nigdzie nie ma softu do 30SE ... to już wiem.
Wiem za to z dobrych źródeł .. ze chodzi np. na 26SE a takie już są.
Wiem też ze dziala w zasadzie na każdym sofcie od silników SE tylko są problemy z prawidłowym odczytem kąta wyprzedzenia zapłonu (bo podaje jak od 4 cyl i wyswietla bzdury - sam widzialem i mnie to troche przestraszyło wtedy

Są też problemy z czujnikami ktorych nie ma ;-)
Poza tym reszta jest ok.
Napisany 13 października 2009 - 17:08
a kto mi powie, czy do tego moge zastosować przejsciówke do 10pinowego gniazda i czy będzie obsługiwał Motronik 1,5?
Cita tak jak pisalem Twobie na PW mozez spokojnie ta przejsciowke zastosowac, ale w sofcie op-coma niema Twojego silnika
Napisany 13 października 2009 - 17:21

Ale dziala na 26SE i ten jest najlepszy, oraz inne SE tyle, ze nie zobacze prawidłowgo kąta wyprzedzenai zapłonu oraz danych z dwóch innych czujników.
Dla mnie wystarczy.
ps. odezwe sie na PW
Napisany 14 października 2009 - 17:59
Szcerze się przyznaję, że nie próbowałem tego, bo robiłem komunikację po c26ne i tutaj faktycznie z KWZ **** blada. Dla se brak podglądu w działanie czujnika stuku.
Napisany 16 października 2009 - 22:20
Mi dziala ale podlaczalem sie tylko do jednej AstryG i to na szybko,
wiec nie potestowalem na 100%.
Kolega mi pisze, ze wraca na starsza bo nie moze wykonac testu wskaznikow.
W starszej mu dzialalo, jedyny plus to stery do USB w koncu dzialaja.
Napisany 16 października 2009 - 22:27
Przyjacielu Cita w OS jest diagnostyka senia b C30LE (do 90 roku, bo to Mot 4.1).
Szcerze się przyznaję, że nie próbowałem tego, bo robiłem komunikację po c26ne i tutaj faktycznie z KWZ **** blada. Dla se brak podglądu w działanie czujnika stuku.
dzieki za info.
Coś wymodze

Beast mi sie kiedys podłączał i co nie co tam zrobilismy...
Napisany 17 października 2009 - 01:25
Kto sie bawil wersja 090820b ??
Mi dziala ale podlaczalem sie tylko do jednej AstryG i to na szybko,
wiec nie potestowalem na 100%.
Kolega mi pisze, ze wraca na starsza bo nie moze wykonac testu wskaznikow.
W starszej mu dzialalo, jedyny plus to stery do USB w koncu dzialaja.
moim skromnym zdaniem najlepszy i najbardziej stabilnie dziala poprzedni soft
Napisany 17 stycznia 2010 - 14:48
Napisany 20 stycznia 2010 - 23:05
Mam kabelek na maxie. Został mi po instalce gazowej i chcę go wykorzystać do diagnozy omegi.
Napisany 20 stycznia 2010 - 23:52
Napisany 17 lutego 2010 - 13:56