Gdzie macie wlew gazu ?
Napisany 03 października 2006 - 13:37
Napisany 03 października 2006 - 20:38
Dominik Idziak
Napisany 04 października 2006 - 17:17

Pozdrawiam Piotrek
Napisany 04 października 2006 - 17:42
Spróbuje to tak zamontować, żeby odkręcać trzeba było tylko przy tankowaniu BENZYNY, jeżeli się nie uda, to chyba jednak wybiorę dół zderzaka... przy moich obecnych przebiegach to praktycznie codziennie bym musiał to przykręcać i odkręcać

Dominik Idziak
Napisany 04 października 2006 - 17:59

Pozdrawiam Piotrek
Napisany 04 października 2006 - 18:31
Dominik Idziak
Napisany 04 października 2006 - 21:48

Napisany 05 października 2006 - 08:03

OK. Fajnie to wygląda, ale czy napewno jest to wygodne?:
1. ciągłe przy- i odkręcanie redukcji
2. utrudniony dostęp do wlewu benzyny (tak wynika ze zdjęcia.. chyba, że się mylę?)
Już ja wolę swoją "dziurkę" pod zderzakiem. W końcu u nas w kraju pracownicy stacji tankują gaz; ja tylko idę do kasy i podaję kartę. A w przypadku reduklcji to muszę ją sam nakręcać i odkręcać.
Więc nie widzę tu większych plusów.
pozdro
Napisany 05 października 2006 - 08:15
Egon, b. ładne zdjęcie z tymi kropelkami wody...
??:
OK. Fajnie to wygląda, ale czy napewno jest to wygodne?:
1. ciągłe przy- i odkręcanie redukcji
2. utrudniony dostęp do wlewu benzyny (tak wynika ze zdjęcia.. chyba, że się mylę?)
Już ja wolę swoją "dziurkę" pod zderzakiem. W końcu u nas w kraju pracownicy stacji tankują gaz; ja tylko idę do kasy i podaję kartę. A w przypadku reduklcji to muszę ją sam nakręcać i odkręcać.
Więc nie widzę tu większych plusów.
pozdro
Z tymi kropelkami to nie było zamierzone akurat było po deszczu i tak wyszło. :grin:
ad1. z tym odkr. i przykr. to nie widzę problemu kilka obrotów i git,już nie bądz taki wygodny niko trochę ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :yes_yes:
ad2.nie jest utrudniony może tak wygląda ,ale zależało mi na orginalnym korku , jak chcesz mieć jescze lepszy dostęp do korka to zmienić trzeba na mniejszy i bęzdie jescze lepiej.
Napisany 05 października 2006 - 08:24
Z tymi kropelkami to nie było zamierzone akurat było po deszczu i tak wyszło. :grin:
ad1. z tym odkr. i przykr. to nie widzę problemu kilka obrotów i git,już nie bądz taki wygodny niko trochę ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :yes_yes:
ad2.nie jest utrudniony może tak wygląda ,ale zależało mi na orginalnym korku , jak chcesz mieć jescze lepszy dostęp do korka to zmienić trzeba na mniejszy i bęzdie jescze lepiej.
1. kropelki są cool

2. powiem szczerze, ze zastanawialem sie nad tym rozwiazaniem, gdy oblukiwałe,m to u Ciebie ... ale podobnie jak niko - jestem zbyt leniwy na takie rozwiązanie. Podjezdzam pod dystrybutor, przychodzi Pan mówie 'do pełna' i ide w cholere do sklepu. Przychodzie, odjezdzam i po sprawie. Łapków nie brudze.
ps. faktycznie jednak przypadł mi do gusty pomysł kogoś wyżej, ze gdyby zamontować to tak, zeby na stałe był uchwyt przykręcony, a trzebaby było go odkręcić przy tankowaniu benzyny ... to byłoby git.
Napisany 05 października 2006 - 08:50
1. kropelki są cool
2. powiem szczerze, ze zastanawialem sie nad tym rozwiazaniem, gdy oblukiwałe,m to u Ciebie ... ale podobnie jak niko - jestem zbyt leniwy na takie rozwiązanie. Podjezdzam pod dystrybutor, przychodzi Pan mówie 'do pełna' i ide w cholere do sklepu. Przychodzie, odjezdzam i po sprawie. Łapków nie brudze.
ps. faktycznie jednak przypadł mi do gusty pomysł kogoś wyżej, ze gdyby zamontować to tak, zeby na stałe był uchwyt przykręcony, a trzebaby było go odkręcić przy tankowaniu benzyny ... to byłoby git.
ale w tym miejscu nie da się zamontować tak żeby to wszystko tam zmieścić bez rozkręcania na stałe. - troche mało miejsca.

Napisany 05 października 2006 - 08:56
ale w tym miejscu nie da się zamontować tak żeby to wszystko tam zmieścić bez rozkręcania na stałe. - troche mało miejsca.
pewnie zmiana korka i moze lekka przeróbka samej "komory wlewu" i by sie zmieściło.
Nie zmienia to faktu, ze mam standardowo w zderzaku, z boku na dole.
Mam LPG, wielką butle w bagażniku i nie należe do tych co to fakt posiadania 211KM* i LPG w jednym aucie ukrywa.
(*) jesli jeszcze wszytskie żyją
Napisany 05 października 2006 - 10:05
Mam LPG, wielką butle w bagażniku i nie należe do tych co to fakt posiadania 211KM* i LPG w jednym aucie ukrywa
Ja nie ukrywam to poprzedni właściciel;)

Pozdrawiam Piotrek
Napisany 05 października 2006 - 10:47
Mam LPG, wielką butle w bagażniku i nie należe do tych co to fakt posiadania 211KM* i LPG w jednym aucie ukrywa
Ja nie ukrywam to poprzedni właściciel;)
co sie przyczepiliście do tego wlewu że ktoś niby ukrywa ,czy nie .
jeżeli ktoś lubi bardziej estetycznie to zakłada pod klapką i tyle :tere-fere:
Napisany 06 października 2006 - 12:34
Egon ma super rozwiązanie. Podoba mi się.
Nagłośnienie:
Wzmak - JBL DECADE DA3504
Bass - HERTZ DS 250
Scena - Tonsil
Żródło dzwięku - PIONEER DEH-6000UB
...i to wystarcza

Napisany 06 października 2006 - 12:39
Egon ma super rozwiązanie. Podoba mi się.
pewnie że super

Napisany 07 października 2006 - 14:04

Napisany 07 października 2006 - 16:53
Że nie jesteś "super", możesz być najwyżej "trochę super".a jak ktoś nei ma takiego wlewu do gazu to co to oznacza????.............. :looz:
:razz:
Ale nie martw się, nie wszystcy są "super".
Napisany 07 października 2006 - 18:06
Że nie jesteś "super", możesz być najwyżej "trochę super".
Ale nie martw się, nie wszystcy są "super".

Napisany 07 października 2006 - 21:31
a jak ktoś nei ma takiego wlewu do gazu to co to oznacza????.............. :looz:
:razz:
że też jesteś super :driver: :ok: :mrgreen: