Witam. Zastanawiam się nad wrzuceniem do mojej kluchy silnika 2,6 po lifcie czyli z całą tą elektroniką. Przepustnica gaz moduły zapłonowe... Znalazłem fajny silniczek w spoko cenie i tak się zastanawiam co muszę przełożyć żeby to wszystko razem zadziałało?
SWAP 2,5 v6 na 2,6 v6 po lifcie-co wymienić żeby działało?
#1 OFFLINE
#2 OFFLINE
Napisany 19 marzec 2022 - 02:02
Możesz wymienić sam słupek, a osprzęt zostawić z obecnego silnika, będzie mniej roboty, a też to zadziała
#3 OFFLINE
Napisany 25 marzec 2022 - 11:44
Fajnie że ktoś tu jeszcze czasem zagląda bo już się bałem że forum jest w stanie agonalnym Zasadniczo mógłbym tylko szkoda tych wszystkich gratów z 2,6 bo to fajna zdrowa sztuka. Wiązka silnika na pewno jest inna nurtuje mnie czy da się wpiąć cały zestaw startowy z 2,6 pod gniazdo wiązki w 2,5 bo ten 2,6 mogę wciągnąć ze wszystkim. Wiązka ,komputer, pedał gazu, przepustnica... Wszystkie te cuda wianki które tam są. Tylko czy to się wszystko zepnie bez rzeźby w kablach. Bo jeśli trzeba cos przerabiać, sztukować i docinać a po wszystkim i tak zostaną wolne wtyczki to zrobię jak piszesz:)
#4 OFFLINE
Napisany 30 marzec 2022 - 08:59
Nie zepnie się. Odpal na osprzęcie od 2.5 i będzie hulać. Forum jest w stanie agonalnym. Co nieco się jeszcze dzieje na omegaelite, ale aut coraz mniej wiec, a fb zabija wszystkie fora więc....