Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Sterownik skrzyni biegów

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Pawełomega

Pawełomega
  • 2 postów

Napisany 02 maja 2008 - 11:19

pomóżcie :!: :!: :!:
PawełOmega

#22 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 02 maja 2008 - 11:56

Czy jestes pewien, ze to sterownik? Czy jestes pewien, ze ten ktory masz jest z softem Twojego silnika? Jezeli szukasz to napisz do Borowki (allegro - Mariusz Borowka), pamietaj jednak, ze starowniki o tych samych numerach, nie rozniace sie niczym z zewnatrz, byly stosowane w roznych silnikach wiec moze Cie rowniez czekac przeprogramowanie w Oplu, co do tanich nie nalezy. Ja np mam dwie identyczne skrzynki z tym, ze moja jest z softem do 2.0 a druga do 2.5 i na autostradzie przechodzila w tryb awaryjny.
Poszukaj na Allegro - pelno tego tam
Wejdz do dzialu kupie na forum - tez ludzie sprzedaja.
Inaczej nikt Ci nie pomoze, bo malo osob ma "zapasowy" sterownik na polce, nie mowiac o szczesciu, ze taki sam jak Ty potrzebujesz.

#23 OFFLINE   axen12

axen12
  • 1 postów

Napisany 26 maja 2008 - 15:22

Witam.Mam podobny problem do wyzej opisanych.omega 2.5 td 94r.Wyskakuje mi blad automatic getribe.Bylem w serwisie opla na bledach (150zl)uznali ze zawor sterojacy w ASB do wymiany lub przetarta wiazka (koszt zaworu 399+200 robota + olej +uszczellka)czy zna ktos w GDANSKU kogos kto moze to zrobic taniej.Jezdze tylko na manualu bo z D ciezko rusza.prosze o POMOC. pozdrawiam piotr z gdanska :cry:

#24 OFFLINE   mkaminski100

mkaminski100

It's just a fur-wound!

• 2 896 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 26 maja 2008 - 19:35

- jakie są błedy
- jeżeli w Oplu dadzą gwarancję, że po zapłaceniu tej kwoty gwarantują, że będzie działo poprawnie lub oddadzą całość kasy to myślę, że warto tyle zapłacić. To nie są aż tak duże koszty jakie Ci podali.

#25 OFFLINE   Mackowski84

Mackowski84
  • 3 postów

Napisany 18 września 2014 - 19:23

Witam Posiadam Omegę 2.5 V6 z LPG kombi Mam problem Prawdopodobnie ze sterownikiem skrzyni biegów Jest zamontowany z automatu a ja mam manualną skrzynię biegów Objawy skacze na obrotach gaśnie i jest problem z odpaleniem Można wgrać od nowa ten sterownik w oplu Ale czy pomoże ???

wyskoczył błąd związany z obrotami silnika Mechanik wypatrzył że sterownik do skrzyni jest z automatycznej a nie manualnej W oplu chcą 220zł za zresetowanie tego przekażnika i nie wiedzą czy pomoże :(

#26 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 19 września 2014 - 05:36

Witam Posiadam Omegę 2.5 V6 z LPG kombi Mam problem Prawdopodobnie ze sterownikiem skrzyni biegów Jest zamontowany z automatu a ja mam manualną skrzynię biegów Objawy skacze na obrotach gaśnie i jest problem z odpaleniem Można wgrać od nowa ten sterownik w oplu Ale czy pomoże ???

wyskoczył błąd związany z obrotami silnika Mechanik wypatrzył że sterownik do skrzyni jest z automatycznej a nie manualnej W oplu chcą 220zł za zresetowanie tego przekażnika i nie wiedzą czy pomoże :(

To jest temat o sterowniku automatycznej skrzynie a nie o ecu silnika.Nawet jezeli masz ecu od autonatu to nie ma to zadnego znaczenia.