Witam forumowiczów. Jak w temacie. Chciałem się zapytać użytkowników omeg którzy szczęśliwie posiadają grzana kanapę z tylu. Jak mocno wam grzeje, nie ma tam regulacji stopniowej wiec jest tylko możliwość uniwersalna, wątpię czy moje działają ale to dziwne, gdyż wszystkie bezpieczniki, przełączniki, kable z samochodu, kable od siedziska, od oparć, sprawdzałem w obiegu zamkniętym i przepływ jest. Wiec może mój tyłek jest zbyt wygodny i czeka na ciepło rzędu 3 stopni odczuwalnych w omedze bfl na przodzie ? Proszę o jakieś opinie, ewentualne sugestie. Z góry dziękuje

Grzane kanapy tył omega bfl
Napisany 19 listopada 2018 - 00:23
Napisany 20 listopada 2018 - 21:49
To mi coś nie styka, nie wiem co jest grane. Dokupiłem kanape grzaną, ale mam wszystkie przekaźniki, sprawdzałem napiecie na poszczególnych elementach (kanapa, ledzwia, kabel łączący,) i wszystko jest okej. bezpiecznik też jest, inaczej by nie zapalały się światełka od przycisków. Może coś w przekaźnikach? Ręce mi opadają
Napisany 20 listopada 2018 - 22:48
Napisany 20 listopada 2018 - 23:03
Czyli jeśli jeden element, np. Oparcie jest przerwana mata, to całość nie będzie grzało ? a jak zobaczyć gdzie jest przerwane? przecież musiał bym pruć całe siedziska a to sie nie opłaca
Napisany 21 listopada 2018 - 12:24
Napisany 21 listopada 2018 - 12:34
Myślisz że to maty czy może te przekaźniki ? bo mi nie grzeje cała tylna kanapa i 2 oparcia
Edytowany przez korzen, 21 listopada 2018 - 12:40.
Napisany 21 listopada 2018 - 21:51
Napisany 23 listopada 2018 - 17:23
A samemu albo może wykwalifikowany elektryk będzie w stanie naprawić zepsuty przekaźnik, czy raczej nie ?
Napisany 26 listopada 2018 - 15:47
I czy sama kanapa z B będzie pasować do bfl, chodzi mi o same siedzisko
Napisany 28 listopada 2018 - 21:42
Witam A u mnie nie grzeje wcale nic po prawej stronie, po lewej dobrze daje kierowcy i za nim z tyłu też grzeje. Co może być bo chyba nie maty które są rzadko używane po prawej stronie
Napisany 01 grudnia 2018 - 12:23
Myślę że maty, użyj miernika i sprawdz napięcie na wszystkich kablach. Maty mimo że rzadko używane, to wystarczy że ktoś kolanem mocniej przyciśnie i może się mata przerwać