koniec z tym OT

Napisany 26 stycznia 2015 - 10:46
Napisany 26 stycznia 2015 - 18:14
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:04
Talk tylko ze jesli by byla taka opcjia to lepsze rozwiazanie by bylo Jak by mozna zrobic liste chetnych a w dziale market sie nie da. A oczywiste jest ze czym wiecej chetnych osob gym taniej. I o to wlasnie chodzi.Jeśli macie zamiar robić jakiś handelek to przenieście się na pw. A vervesen jak chcesz handlować puszkami to zapraszam do działu market. Tam chętnie na pewno też się znajdą. Jeśli temat zboczy na oferty kupna/sprzedaży posty będą nagradzane kartkami.
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:07
Talk tylko ze jesli by byla taka opcjia to lepsze rozwiazanie by bylo Jak by mozna zrobic liste chetnych a w dziale market sie nie da. A oczywiste jest ze czym wiecej chetnych osob gym taniej. I o to wlasnie chodzi.
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:07
Talk tylko ze jesli by byla taka opcjia to lepsze rozwiazanie by bylo Jak by mozna zrobic liste chetnych a w dziale market sie nie da. A oczywiste jest ze czym wiecej chetnych osob gym taniej. I o to wlasnie chodzi.
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:11
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:20
Czy ta pucha będzie odpowiednio policzona?? Czy po prostu zrobiona tak aby się zmieściła??
Napisany 26 stycznia 2015 - 19:43
OK, zapytam na PW. Taki drobny spam gwoli wyjaśnienia - to chyba nie handelek - kolega kupił puchę a ja pytam za ile ją kupił i pod jaki dolot...Przecież ani on ich nie wytwarza, ani ja jej nie chce od niego kupic A moze niektorym by sie przydało wiedzieć jakie to koszty...
dokładnie, ale ktoś się już doszukał handelku i dlatego zapobiegawczo dalszemu rozwoju pojawił się mój post. ja to jak najbardziej rozumiem, bo sam akurat jestem tego ciekaw i dlatego post został, a nie poleciał do kosza.skitan, to było działanie prewencyjne
jeśli już będzie potrzebna takowa lista to będzie do tego osobny temat.Talk tylko ze jesli by byla taka opcjia to lepsze rozwiazanie by bylo Jak by mozna zrobic liste chetnych a w dziale market sie nie da. A oczywiste jest ze czym wiecej chetnych osob gym taniej. I o to wlasnie chodzi.
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:11
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:18
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:20
Ja to dalej nie rozumiem fenomenu tej konserwy. Może i spełniało to swoje zadanie ale zamontowane w warsztacie Mantzel'a ze specjalnie przygotowanym programem do ECU silnika. Przy długim kolektorze tego nie było, zresztą wygląda to ohydnie na długim kolektorze. Wiele osób niech sobie najpierw ogarnie silnik, bo LPG na milionie trytyrytek przymocowane, z silnika kapie a do tego bez rękawiczek nie da się oleju sprawdzić bo tak brudno, ale to nic, ważne, że zamocowana połerpuszka z wyeksponowanym napisem "IRMSCHER". Jak ktoś chce naprawdę coś poprawić w omedze z osiągów, to polecam poczytać posty Adam10, Immo, 7gsi oraz Phantom.
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:22
daje,ale na krótkim dolocieKurde tylko najciekawsze jest to ze ta puszka daje cos
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:30
Czy kolega do mnie pije?
Kurde tylko najciekawsze jest to ze ta puszka daje cos
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:32
daje,ale na krótkim dolocie
W żadnym wypadku. Nie chce nikogo obrazić, Chodzi o to, że wiele osób modzi tuniningi nie zadbająć o podstawowe rzeczy.
Tylko, że nie na długim dolocie! Ja bym to sobie sam zamontował bo nawet miałem w rękach oryginała Mantzel, tylko brakowało mi oryginalnych przewodów do montażu, (kto z tym się bawił to wie, że jest problem z przewodami) i co najważniejsze komputera. Nie mogłem znieść myśli, że miałbym sobie zaworki od multiramu gdzieś przypiąć na trytytkach, żeby mi check nie świecił.
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:34
No i tu się mylisz. 3.0 na dłuższym dolocie ma trochę inna charakterystykę pracy niż na krótkim. Na krótkim dolocie było czuć przy przyspieszaniu kiedy otwiera się multiram, na długim jest inaczej samochód przyspiesza równo i płynniej się wkręca na obroty.na 100% daje rowniez na długim,
Ja widziałem w katalogu Mantzel puszki z wkładami do ECU tylko. Sam chciałbym wiedzieć jak to jest rozwiązane, ale pewnie podobnie jak w Steinmetz kompressor.no dobra oryginał puszka kosztuje 450 euro, sama bez programu, i ciekawy jestem co tam jest napisane jesli chodzi o te zaworki itd?
Napisany 26 stycznia 2015 - 20:39
na 100% daje rowniez na długim, zasada działania silnika jest ta sama, dolot oryginalny jest podobnej budowy, mysle ze ta puszka przystosowana do wpiecia w długi dolot daje podobne efekty, ja na wiosne montuje sobie do 3.2
Napisany 26 stycznia 2015 - 21:02
Napisany 26 stycznia 2015 - 22:08
Napisany 26 stycznia 2015 - 23:17
na twoje pytanie jedyna odpowiedzia bylyby wykresy z hamowni tego samego silnika z krotkim a potem dlugim dolotem, ale co najwazniejsze to krzywe tych wykresów a nie sam wynik koncowy.
Ja rowniez nie wierze w dzialanie tej konserwy aczkolwiek sam to mialem..... bo mialem lepszy dostep do silnika niz przez tego słoniato byl jedyny plus jaki zauwazylem