Hertz HSK (bo taki model ma Z50 jak dobrze pamiętam) mają lepszego kick'a od Rainbow, ale z kolei wg mnie tweetery przyjemniej grają przy Rainbowach
bo HT25 z HSK są ostre i ciężko je okiełznać. podobno można je pociąć aktywnie tak by nie darły japy, ale do tego potrzebuję procesor

Jak myslicie warto ? Na tyl planuje dsk 135.
nie wiem czy jest sens pchać kasę w tylne furtki :hmm:
zresztą kolega mastah walczył z tylnymi drzwiami w omedze. A10 chce przetestować tył więc może coś poradzi na swoim przykładzie

A rozbierales tyl i patrzyles ile masz tam miejsca?
Tez kiedys chciałem bardzo udowodnic sobie i innym ze z tylu warto umiescic głosniki 
13 w serii to kpina... Wiec postanowilem pojsc grubo... I tak jak szybko zaczalem tak szybko skonczylem...
Nie dosc ze panel tam musial byc BARDZO cienki - ze wzgledu na płytka tapicerke i bezsensowne maskownice to jeszcze tylne drzwi sa wybitnie antyaudio a dokladniej sa antybasowe...Prezentowane s6c w pzednich furtkach potrafily kopnac i zagrac z tylu tak jakby graly we freeair...
Przez chwile z tylu jezdzily nawet midwofery DLS'a r6 ale i to nie pomogło.
Pierwszy zamysł był taki zeby tył "pomogl" w uzupelnianiu sekcji basowej i zostaly ciete w subsonicu na ok 60hz. Po tym jak okazalo sie to bezsensem probowalem uzupelnic zestaw o tweeter i ciac w granice 80hz, ale kiedy probowalem jakos wysterowac scene i za plecow ciagle cos mi przeszkadzalo uznalem ze wystarczy tych przygód i walki z wiatrakami...
Dla ciekawskich wszystko bylo pedzone przez Xetec 4g-600.
Jedynym plusem tych calych cudów jest to ze mam teraz wygluszone furty z tylu...
Wiem jedno, zadnych cudów wiecej z tylem, to bzdura.
Zrobiłem przód jak u ludzi, stworzylem scene, ukierunkowalem tweetery i dalej jezdze z ludzmi, a nikt nie narzeka ze nie slyszy muzyki...
Pozatym wychodze z zalozenia ze system robie pod siebie i ma grac dla mnie a nie dla innych 
To jak najlepiej zrobic ? Przewody ze wzmaka puscic z powrotem bezposrednio na glosniki ? Czy szukac gdzies na niego miejsce z przodu - moze gdzies za schowkiem ?
ja ciągnąłem przewody od tyłu, pod schowkiem nie wiem czy coś zmieścisz, a wzmacniacze potrzebują wentylacji a nie grzania