Niebawem zrobimy jej jakąś sesję
oj ja już jej sesję zrobię
Napisany 08 sierpnia 2017 - 12:04
Niebawem zrobimy jej jakąś sesję
oj ja już jej sesję zrobię
Napisany 09 sierpnia 2017 - 17:57
dobrekiedy swap na 3.2 ?
Napisany 09 sierpnia 2017 - 19:09
Swapu nie będzie Przynajmniej nie w ciągu najbliższych 4-5 lat. Potem nie wiem co się z tym autem wydarzy.
Corsa została kupiona w konkretnym celu..... oszczędności. Szukałem konkretnie tego silnika (chociaż serce chciało 1.8 ) bo ma to być auto tanie w utrzymaniu. Robię bardzo dużo km w tej chwili (około 5tyś prywatnym autem miesięcznie + około 2tyś firmowym) i niestety tankowanie omegi stało się sporym problemem. Ta Corsa ma uchronić Irmiego przed sprzedażą.
Oczywiście Corsche pod banderą A10garage nie będzie przeciętnym autem
Tego możecie być pewni
ale silnik póki co zostaje na swoim miejscu
a w przyszłości to któż to wie.....
Napisany 10 sierpnia 2017 - 07:22
Oczywiście Corsche pod banderą A10garage nie będzie przeciętnym autem
Dziwne by było gdyby Corsche zostało seryjne
Najpierw zrobimy go technicznie (tzn Adam go zrobi), później doprowadzimy lakier do ładu, a później będziemy dalej modyfikować go z wyglądu... Może na wiosnę wpadną jakieś ładne felgi
Edytowany przez Alutka, 10 sierpnia 2017 - 07:25.
Napisany 10 sierpnia 2017 - 13:17
Hahahahahahaha ja wiedziałem że tak będzie
Że będzie jak ??
Napisany 10 sierpnia 2017 - 14:42
a taka później będziemy dalej modyfikować go z wyglądu... Może na wiosnę wpadną jakieś ładne felgi
Napisany 10 sierpnia 2017 - 14:47
Mówiłam że to zaraźliwa choroba
Pytanie tylko co na to wszystko Adam
Edytowany przez Alutka, 10 sierpnia 2017 - 14:48.
Napisany 10 sierpnia 2017 - 20:10
Pytanie tylko co na to wszystko Adamzrobimy tak, że w końcu ulegnie
Napisany 10 sierpnia 2017 - 22:20
Mówiłam że to zaraźliwa choroba![]()
no jest jest Ale u mnie na szczęście jest o wiele lepiej niż kiedyś
Odwyk przynosi efekty
No i przy zielonej nic nie było modzone
zrobimy tak, że w końcu ulegnie![]()
póki nas nie będzie stać na modyfikacje to i tak ich nie będzie Najpierw stan techniczny
Ok. To trochę wyjdźmy na bieżąco. Mówiłem że oryginalne, uszkodzone drzwi dostałem razem z autem. Oto i one:
jak widać uszkodzenia były nie groźne.
Zacząłem rozbrajać te drzwi, Powyciągam z nich wszystko, a przede wszystkim tapicerkę, bo jak wspominałem wcześniej ta na wymienionych drzwiach jest fatalna. Reszta drzwi pójdzie na złom.
Auto przerejestrowane. Widać kto wkładał tablice
No i przepaliła się żarówka w mijankach więc poszły nowe Hella
To na razie tyle. W wolej chwili zacząłem usuwać klej z tylnych lewych drzwi w celu naprawy listwy.... ale tego wolnego czasu miałem 15min więc niewiele póki co zrobiłem
Napisany 11 sierpnia 2017 - 06:53
No i przy zielonej nic nie było modzone
Bo była przeznaczona na sprzedaż, a i tak musiałam z Tobą walczyć żebyś nic nie robił
Widać kto wkładał tablice
Jak odpadną to będziesz miał dowód czyja to wina
Napisany 16 sierpnia 2017 - 10:38
Na pewno nie odpadną
No mam taką nadzieję
Jak chodzi?
Póki co nie jest źle, ale są pewne rzeczy do zrobienia. Dzisiaj jak pogoda pozwoli to @Adam10 się nią zajmie i zacznie doprowadzać stan techniczny do perfekcji, żeby nie było żadnych niespodzianek później w trasach.
Na razie Corsche kręci kilometry i tak oto dzisiaj na liczniku pojawiło się równe 195000 km.
Napisany 17 sierpnia 2017 - 11:43
No to lecimy
Przebieg 195165
taki oto serwis
Oczywiście wszystkie filtry i olej:
widać że auto w Niemczech niedawno przechodziło jakiś przegląd bo wszystkie filtry wyglądały na w miarę świeże
ale i tak wszystko poleciało nowe
Znalazłem taką oto zagadkę.... Przewód antenowy owinięty wkoło wewnątrz komory silnika
ale już po chwili wywaliłem ten dziwny system
Łączniki stabilizatora klepały.... i co dziwne z prawej strony był jakiś no name, a z lewej meyle HD
Muszę przyznać że ten meyle HD wygląda całkiem porządnie... kiedyś trzeba będzie przetestować. Póki co wleciały nowe łączniki Febi:
Kolejną rzeczą jest cały nowy wydech. Stary puszczał na tłumiku środkowy i jak się później okazało przy łączeniu z tłumikiem końcowym też:
Na pokład zawędrował cały nowy wydech firmy BOSAL, bo nie chciałem się bawić w odzyskiwanie łącznika elastycznego itd itp
No i standardowo po kupnie auta trzeba przejrzeć hamulce.... i całe szczęście że to zrobiłem. Przez felgi było widać, że klocków jest dużo, na przeglądzie hamowały równo, ale okazało się że ktoś je kiedyś mocno przegrzał i zaczęły się rozwarstwiać:
No i tutaj poratowałem się klockami które niedawno wymieniałem w innej Corsie. Przy mojej jeździe wystarczą to następnego przeglądu i do tego czasu mam czas wymyślić większe heble, bo w te malutkie nie chcemy już inwestować:
styk felgi z piastą też oczyszczony
No i tylne heble przejrzane i oczyszczone. Tam sytuacja jest wzorowa. Widać że komplet sprężynek i szczęki oraz cylinderki niedawno były wymieniane. Tutaj jest spokój
Podsumowując, Corsa dostała:
- nowy filtr kabinowy
- nowy filtr powietrza
- nowy filtr oleju FILTRON
- nowy filtr paliwa FILTRON
- olej syntetyczny Motul 8100 X-cess 5W40
- nowe łączniki stabilizatora FEBI
- nową rurę wydechową z tłumikiem środkowym BOSAL
- nowy tłumik końcowy BOSAL
- nową uszczelkę wydechu ERLING
- nową obejmę wydechu BOSAL
- przejrzane hamulce
- pełna diagnostyka komputerowa
Teraz następny serwis będzie dość duży, ale o tym w swoim czasie. Może w międzyczasie uda się parę pierdół zrobić.
Napisany 17 sierpnia 2017 - 20:36