jak blokada puściła to zdejmij kostkę i śrubokrętem odpal
Edytowany przez sypus, 21 grudnia 2016 - 15:43.
Napisany 21 grudnia 2016 - 15:42
jak blokada puściła to zdejmij kostkę i śrubokrętem odpal
Edytowany przez sypus, 21 grudnia 2016 - 15:43.
Napisany 21 grudnia 2016 - 16:09
Napisany 21 grudnia 2016 - 16:18
Jakies sprezyny powypadaly
To dobrze
zdejmij kostkę
jak ja zdjac
Jedna śrubka do wykręcenia, kostkę odgiąć trochę i schodzi.
Napisany 21 grudnia 2016 - 16:31
Napisany 21 grudnia 2016 - 16:33
Ten trzpień, to ułamana "płetwa". Jak się kręci dookoła to pewnie dlatego, że zamiat ją wyjąć, to ją rozpołowiłeś i sprężynki powypadały. Najlepiej to kupić kostkę, podpiąć do wtyczki i śrubokretem odpalić.
Edytowany przez sypus, 21 grudnia 2016 - 16:34.
Napisany 21 grudnia 2016 - 16:58
Kostka się rozleciała. Teraz albo to poskładasz do kupy, albo podłaczysz nową kostkę. Chyba, że jesteś szpec i kable połaczysz jak na filmach.
Napisany 21 grudnia 2016 - 17:04
skręcić czarny z czerwonym (grube) i rozruch na czarno/czerwonym.
Chyba, że jesteś szpec
nawet nie trzeba
Napisany 21 grudnia 2016 - 17:24
Jestem juz w domu , pier... to auto juz , wkład zeby wyszedł to by ne było problemu , co z tego ze bym je złaczył skoro i tak nie mogłem wkładu wyjąć, moze po swietach albo po nowym roku pojde zerknac jeszcze czy stoi i w jakim stanie.
Dzieki wszystkim za pomoc i wesołych swiat
Edytowany przez kukiz87, 21 grudnia 2016 - 17:25.
Napisany 21 grudnia 2016 - 20:41
http://allegro.pl/ko...6325917759.html
Takie coś jest potrzebne ? czy jeszcze coś dalej ??
Jedna połowa została mi przy stacycje , przy wkładce , tam nie ma żadnej śrubki zeby ja zdjąć, widać że klejone chyba było bo jest coś co wygląda jak butapren
Rozpołowiło mi się to można powiedzeć, mam część z przewodami i z tym trzpieniem co się kręci , z tego wypadło to pod środku co kręciło z tymi blaszkami , i została z prawej strony ta czesc.
I jeszcze powedzcie czy to po prawej stronie na tej aukcji to immo ?
http://allegro.pl/im...35.html#thumb/1
i czy jak zrobie zamianke czy bedzie mi normalnie odpalał ?
Edytowany przez kukiz87, 21 grudnia 2016 - 20:48.
Napisany 22 grudnia 2016 - 00:24
Napisany 22 grudnia 2016 - 10:46
czy to po prawej stronie na tej aukcji to immo ?
Tak,pętla immo.
Petla immo zostanie twoja+ pestka immo z kluczyka
Dokładnie
Napisany 22 grudnia 2016 - 13:47
Dobra panowie mam auto w domu !! podpiałem kostkę , śrubokręt i heja w drogę
Tylko że pasowało by to poskładać tak jak się należy , ale dobre już i to że na świeta mam auto
1. czy mogę nie kombinowac z przekładaniem tej pestki ? tylko spiąć 2 kluczyki razem ? bo jeden będe miał stacyjke do odpalania a drugi to centralny zamek, przy odpalaniu widziałem ze kluczk z pestką musi być w pobliżu immo , i to dosc blisko , bo gdy g położyłem w otwór na radio to już nie łapał, jeżeli będą 2 spięte chyba będzie ok ?
2. Kostki nie mogłem wyjąć bo ten zaczep jeden sie dosunał do konca i za cholere nie moge go cofnąc
i jeżeli go nie cofne to nie wsadze nowej kostki ;/
3.
za cholere nie mogę wyjąć tej wkładki , kupiłem dziś wiertło 10 mówie potraktuje to na ostro .... wkrętarka padła nic nie zdziałałem , jutro bede znow podejscie do wiercenia robił, wkładam tam srubokret i krece w koło tymi pozostałosciami , i z boku jest taki otworek malutki , wciskajac go ona powinna wyskoczyc chyba ? ale nic sie nie dzieje kurde.
4.Czy przy montażu nowej wkładki , normalnie w pozycji wyłaczony zapłon ją sie wklada ? zapadnia zaskoczy ona wejdzie i bedzie dobrze ?
Napisany 22 grudnia 2016 - 13:56
Kup najlepiej całą obudowę stacyjki (będzie trochę roboty z przecięciem śrub) zapadki wkładki dopasuj do swojego kluczyka.
to nie wsadze nowej kostki
Zdejmuje się i wkłada trochę po skosie,no chyba że bolec uda się wyjąć wtedy jest łatwiej.
Napisany 22 grudnia 2016 - 21:47
Powiedz jeszcze jak założyć nową ? pierw założyć kostkę a potem wsuwać wkład stacyjki ? w zakresie zapłon wyłączony ??
Napisany 22 grudnia 2016 - 22:57
Edytowany przez dudek840, 22 grudnia 2016 - 23:02.
Napisany 23 grudnia 2016 - 13:00
pierw założyć kostkę a potem wsuwać wkład stacyjki
Tak chyba jest najłatwiej,chyba że uda się bolec wyjąć to wtedy kolejność odwrotna jest wygodniejsza.
http://forum.omegakl...acyjki-omega-b/
Tylko szkoda że zdjęcia odleciały
kluczyk bez pestki + kluczyk orginalny obok bedzie dzialac
Tak,pod warunkiem że pestka będzie blisko pętli.
Napisany 23 grudnia 2016 - 13:41
Wróciłem z auta po 3 godz walki , rozwierciłem zupełnie stara wkładke , w koncu sie poddała i wypadła , założyłem nową działa ok , tylko jeszcze mi zostało , wymyśleć coś z pestką , bo mimo że kluczyki są blisko siebie to i tak ma za daleko do pętli i nie lapie , i niestety tej nowej kostki nie mogłem zbytnio zamocowac w stacycje , nie mogłem jej przestrzelic tymi bolcami tak jak byc powinno , zlapał mi troche tylko jeden bolec ten przy kierownicy , ale troche luźno jest ta kostka boje sie zeby nie wypadła , ide zaraz po silikon , na silikon ją złape moze bedzie trzymać , a z wkładką takie trochę dupne 2 kluczyki dostałem nie rozbieralne ;/ nie wiem jak tą pestke zamocowac , sie wkurze to skleją ja do tej pętli i będzie spokój
Napisany 23 grudnia 2016 - 14:20
Najprostsze wyjście,tyle że tracisz immo
Napisany 23 grudnia 2016 - 19:54