Witam wszystkich. Mój problem polega na tym , że prawdopodobnie urwałem rygielek , który trzyma listwę climatronic w naszym panelu drewnopodobnym w celu wymiany żarówki na lewym wyświetlaczu . Niestety będąc już na ostatniej prostej dokonałem błędu (za mocne szarpnięcie rygielka do siebie zamiast w dół, który został mi w ręku). Ktoś już mierzył się z tym problemem ? Jak mam teraz ściągnąć ten panel ? Pozdrawiam.

Urwany rygiel demontażu panelu climatronic omega b
Napisany 15 października 2016 - 16:35
wyrwałeś nie zamek klimatronika tylko drut,który steruje ciepłym powietrzem na kierowcę.Byli tacy co potrafili to naprawić bez zwalania deski.
Napisany 15 października 2016 - 16:40
E nie, kolega wyrwał chyba ten element na którym jest zaczepiony panel. Tak myślę. Jak ja urwałem go w mojej dwulitrówce to po prostu przykleiłem go z powrotem na kropelkę. Działa do dziś.
Napisany 15 października 2016 - 20:54
dobra Panowie żeby wszystko było jasne wstawiam foty, mam nadzieję , że mimo wszystko urwałem nie to co trzeba (patologiczne podejście; tak czy siak mam na myśli zdjęcie climatronica w celu wymiany żarówek). Czyli jednak ta urwana część to nie jest rygiel odpowiadający za ściągnięcie (niektórzy piszą wypchnięcie) climatronica ? Jest duża opcja , że pomyliłem rygiel z innym elementem ? Na zdjęciu nr 2 i 3 wystający element , który znajdował się za wiązką przewodów w panelu drewnopodobnym.
wyrwałeś nie zamek klimatronika tylko drut,który steruje ciepłym powietrzem na kierowcę.Byli tacy co potrafili to naprawić bez zwalania deski.
notabene przed urwaniem drucika , ogrzewanie miałem tylko w prawym kanale środkowym , reszta kanałów zapodaję normalne powietrze . Dodam , że zrobiłem całkowicie głowicę (remont generalny) etc , założyłem nową uszczelkę pod głowicę , mam nowy termostat , czujnik powietrza i temperatury wymieniony. Nagrzewnica również bez zastrzeżeń. Klimatyzacja natomiast pracuję jak należy czyli daję chłodzenie we wszystkich kanałach łącznie ze schowkiem. Czy problem należy szukać w silniczku sterowania nawiewem/klimatyzacją ? Who knows ?
Załączone pliki
Edytowany przez lisiasty10, 15 października 2016 - 20:56.
Napisany 15 października 2016 - 22:23
jestem podobnego zdania, przerabiałem
deski nie zwalałem, ale rozkręcenie schowka trochę pomogło trza dużo cierpliwości
Napisany 15 października 2016 - 22:54
Napisany 16 października 2016 - 09:35
Udało się faktycznie pomyliłem rygielek z drutem sterującym ciepłe powietrze. Dla zakończenia tematu wrzucam zdjęcie dla następnych garażowiczów
Załączone pliki
Guest_nicoz0_*
Napisany 16 października 2016 - 11:51
Napisany 16 października 2016 - 19:36
niestety drucik sterujący powietrzem na kierowcę nie wrócił na swoje miejsce , urwany zaczep i luźno się schodzi ; ( Machony zaproponował kropelkę i .... w zimę nie trzeba będzie zakładać kalesraków
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: climatronic, wymiana żarówek:, urwany rygielek:, pomocy!:
Technika →
Klimatyzacja, Wentylacja, Ogrzewanie →
Problem z OgrzewaniemRozpoczęte przez Mavericktango , 02 cze 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Technika →
Elektryka i Elektronika →
Wymiana radia - czy ma związek z Climatronicem?Rozpoczęte przez FPL , 01 lut 2018 ![]() |
|
![]()
|