ciśnienie gazu
Napisany 06 maja 2008 - 15:08
Jest możliwość ustawienia symulacji sondy?
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - MV6 i nie zmieni się nic
Napisany 06 maja 2008 - 15:20
Napisany 06 maja 2008 - 15:32
Mam podłączyć się pod sondy czy olać to i tak zostawić jak jest.
Czy da się sprawdzić czujnik ciśnienia. Czy zapisują się błędy jak jest on walnięty. U mnie nic nie wyszło
Napisany 06 maja 2008 - 15:42
Niewiem jak to wyglada przy instalce OMVL ?? Po podpieciu pewnie musialbys mapowac od nowa.Mam podłączyć się pod sondy czy olać to i tak zostawić jak jest.
Naprawde nie wiem jak jest przy twojej instalce, moze Kczech cos pomoze.Czy da się sprawdzić czujnik ciśnienia. Czy zapisują się błędy jak jest on walnięty. U mnie nic nie wyszło
Mozesz podniesc cisnienie, ale pozniej musisz od noa zebrac mapy, a jak nie wiesz jak to zrobic to zostaw to gazownika.
Napisany 06 maja 2008 - 16:13
Dzięx
Napisany 06 maja 2008 - 19:14
Zle doczytalem.Ja nie mam instalki OMVL tylko Stag 300-6 i reduktor Silver.
W takim razie mozesz spoko jezdzic bez sond.
Cisnienie na twoim miejscu bym troche podniosl na reduktorze ( tak okolo 1 bara) . Potem autokalibracja i zrobienie map na nowo.
Napisany 06 maja 2008 - 20:14
[B]
Napisany 23 czerwca 2008 - 20:00
Dzisiaj zaczela mi wariowac moja oma. Mam instalke Stag 300 reduktor KME Silver. Otórz czasem mi sie przelacza na gaz i po pewnym czasie z powrotem na benzyne albo wcale nie chce sie przełączyc na gaz. Przy jezdzie po miescie jade na gazie za chwile przelacza sie na benzyne. Stoje w korku i po pewnym czasie przelacza sie na gaz, przejade 500m i znowu na benzyne. Czy to moze byc ten czujnik cisnienia? Jesli tak to mam instalacje na gwarancji czy to tez obejmuje ten czujnik czy bede musial za niego zaplacic?
Napisany 23 czerwca 2008 - 20:52
- cos jest z ukladem chlodzenia nie tak i parownik zamarza
- padl ktorys zawor gazowy
- padl czujnik cisnienia
- slaba masa
generalnie elementy takie jak czujnik czy zawor padna raz i nie dzialaja a Ty twierdzisz ze ina raz dziala raz nie. Osobiscie obstawiam problem z nagrzaniem parownika.
np:
- zaginaja sie weze od ukladu chlodzenia do parownika
- zle jest wpiety parownik w uklad chlodzenia (czytaj zawor trojdrozny) i np po wlaczeniu klimy nie ma dobrej cyrkulacji plynu w parowniku i problem
- padl termostat
Sprawdz to : jesli instalka przelaczy sie na lpg i po chwili dalej na benzynie to auto stop, reka dotykasz parownik, ma byc cieply. Jesli jest zimny albo pokryty kroplami wody / szronem to problem jest w ukladzie chlodzenia
W instalce gwarancji podlegaja wszystkie elementy instalacji i USLUGA MONTAZU - pamietajmy o tym
[B]
Napisany 24 czerwca 2008 - 18:46
Napisany 25 czerwca 2008 - 12:00
Zmieniłem reduktor ( 700zeta) i wróciłeo do normy.
Powodzenia
Napisany 28 czerwca 2008 - 14:44
- za chudy wąż doprowadzający gaz do reduktora standart 0,6 powinno byc 0,8
- za małe dysze podające gaz za mała srednica
ja tak miałem w swojej v-ce na gazie jechała tylko 130
Napisany 17 października 2009 - 09:26
Mam podobny problem. Ostatnio zauważyłem że auto mi pali podczas jazdy na gazie benzyne. Podłączyłęm kompa do gazu i okazało się że wogóle nie chodzi na gazie bo ciśnienie 0bar. Jak ja zapalam rano to normalnie się nagrzewa i normalnie przełącza widząc konterolki od poziomu gazu i nawet przelaczenie zaworów słychać ale nie widać żadnego zawahania obrotów które wcześniej było. Zaraz po przełączeniu zaczyna migać jedna kontrolka jakby gaz się konczył.
nie ma ciśnienia gazy i czasów wtrysków gazowych tez nie ma.
Co obstawiacie? Pomóżcie
Powiem wam że miałem ostatnio niemiłą niespodziankę i zastanawiam się czy ona czasem nie miała jakiegoś wpływu na te problemy.
Jakis tydzień temu jechałem w deszcz i i włączyłęm wycieraczki to stanęły i okazało się że silniczek od wycieraczek zawinał wiązke kabli od gazu, które nie byłuy dobrze przymocowane i może np któryś kabel urwał

I powiedzcie mi gdzie znajduje się czyjnik odpowiedzialny za ciśnienie to poszykam może jakiejś przerwy.
Dodam że to instalacja Zenita
Aha zapomniałem dodać że wcześniej miałem dość wysokie cisnienie bo w granicach 1.6 i gazownicy nie bardzo wiedzieli jak je zredukować i mówili że najpierw musieliby zmienić rurke doprowadzająco gaz z 6 na 8 mm
Napisany 17 października 2009 - 09:33
Jakis tydzień temu jechałem w deszcz i i włączyłęm wycieraczki to stanęły i okazało się że silniczek od wycieraczek zawinał wiązke kabli od gazu, które nie byłuy dobrze przymocowane i może np któryś kabel urwał
I powiedzcie mi gdzie znajduje się czyjnik odpowiedzialny za ciśnienie to poszykam może jakiejś przerwy.
Dodam że to instalacja Zenita
Ty nie kombinuj z cisnieniem .. tylko zacznij od tych kabli .. bo to jest najbardziej prawdopodobna przyczyna Twoich problemów.
Sprawdz kable (w miejscy, gdzie porwały je wycieraczki oraz jesli są w poliży przy wtyczkach na koncach tych kabli).
JAk już będziesz pewny, ze tam jest wszystko ok .. wtedy zacznij szukać innych przyczyn
Napisany 17 października 2009 - 10:14
Znalazlem usterke:) Padl mi podcisnieniowy czujnik cisnienia, podobno sie rozszczelnil:confused: Z jednej strony mi ulzylo ze to tylko czujnik a nie np pad kompa albo np reduktora a z drugiej to kolejny wydatek...