WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady
Napisany 27 kwietnia 2010 - 16:30
Napisany 27 kwietnia 2010 - 18:09
Szukam firmy, ktora zalozylaby mi szpere do mostu. Mozecie podac mi jakies sprawdzone namiary z wlkp?
Dave zapytaj tego mojego kuzaja moze sie podejmie bo w mechanice tez siedzi

Napisany 27 kwietnia 2010 - 19:08
Szukam firmy, ktora zalozylaby mi szpere do mostu.
Kolego po co ci ta szpera ?

Napisany 27 kwietnia 2010 - 19:46
Jesli tak, to jeszcze nic o tym nie wiem:) Auto bede mial chyba dopiero 10tego.apropo slyszalem ze po dlugim weekendzie jedziesz do niego
A bo takie mam widzimisieKolego po co ci ta szpera ?

Napisany 27 kwietnia 2010 - 20:30
Szukam firmy, ktora zalozylaby mi szpere do mostu. Mozecie podac mi jakies sprawdzone namiary z wlkp?
Dave zmieniłeś silnik ?????? bo chyba nie mówisz o swojej omedze

Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski

Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]
Napisany 27 kwietnia 2010 - 22:06
zadzwoń albo podjedź na główną do Geko-CarsSzukam firmy, ktora zalozylaby mi szpere do mostu. Mozecie podac mi jakies sprawdzone namiary z wlkp?

Napisany 29 kwietnia 2010 - 17:01
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek
Napisany 29 kwietnia 2010 - 18:29

Napisany 29 kwietnia 2010 - 18:51
Dabrowskiego 459 POLECAM ! Tuptuś mi polecil i moge z czystym sumieniem polecac
Jak dobrze kojarze to poleciłem Tomkowi ja tą firmę sam jestem zadowolony a przede wszystkim pan inzynier nie jest naciagaczem na sianko jak wiekszosc wiem z własnych przezyc

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:04

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:07

na warszawskiej przy lukoilu skończył się prąd

naprawione już ale o dwie stówki lżejszy jestem
Podzięki za pomoc Getorowi oraz foniczną Dobolsa,Genasa i Tuptusia

dziś ogłaszam

bo jak mój był montowany to zadzwonił mi Genas że stoi w Międzychodzie bez prądu bo też mu padł alternator

ps. Tomek dzięki za namiary,naprawiałem u tego "twojego" elektryka

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:10
Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:31
a co robili i ile zapłaciłeś??robili mi alternator 2 miesiace temu,wiec znam ten bol
bo mi wymienił diody i regulator, wymontowanie i zamontowanie (200,-)
oraz poinformował mnie że mam akumulator złom i prawdopodobnie alternator siadł przez niego

jako że się na prądach nie znam zrobił mi mały eksperyment
-na moim (cytat:zasiarczonym) aku ładawinie było około 13,6 na pełnym obciążeniu spadało do 13,1
- na jego "nowym" aku pokazywał ładowanie 14,4 (obciążone 14,1/14,2)
więc już chyba niemam wyjścia i czas zakupić nowe aku

po chwili (fon od Dobolsa):
Mirek powiedział że mam się jutro zabrać do "pracy" i poczyścić wszystkie "masy" a na razie aku zostawić

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:35
ja parę miesięcy temu altka kupiłem za stówkę, a wymieniłem sam.
ja proponuję zmienić nazwę dzisiejszego dnia na 'dzień bez prądu', bo okazało się, że zostawiłem na 24 godziny kluchę na światłach pod dworcem, i jak wróciłem do leszna, to nawet się kontrolki nie zaświeciły...

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:44
coś drogo jacek to załatwiłeś...
ja parę miesięcy temu altka kupiłem za stówkę, a wymieniłem sam.
Marcin przezież to to samo

tyle że ja jeszcze dodatkowo "stówkę" za wym/zam

ja proponuję zmienić nazwę dzisiejszego dnia na 'dzień bez prądu', bo okazało się, że zostawiłem na 24 godziny kluchę na światłach pod dworcem, i jak wróciłem do leszna, to nawet się kontrolki nie zaświeciły...
a kto przy tym był??

Napisany 29 kwietnia 2010 - 19:50
a kto przy tym był
ja byłem, i cały postój taksówkarzy, gdzie żaden nie miał kabli

nie do pomyślenia, jak ja na dryndzie jeździłem, to z odpalania samochodów był najłatwiejszy zarobek

Napisany 30 kwietnia 2010 - 00:10
a co robili i ile zapłaciłeś??
bo mi wymienił diody i regulator, wymontowanie i zamontowanie (200,-)
oraz poinformował mnie że mam akumulator złom i prawdopodobnie alternator siadł przez niego
-na moim (cytat:zasiarczonym) aku ładawinie było około 13,6 na pełnym obciążeniu spadało do 13,1
więc już chyba niemam wyjścia i czas zakupić nowe aku
po chwili (fon od Dobolsa):
Mirek powiedział że mam się jutro zabrać do "pracy" i poczyścić wszystkie "masy" a na razie aku zostawić
200 wymienil diody i kleme od +.objawy mialem takie ze jak odpalilem bylo ok ale jak dodalem gazu to im wyzsze obroty tym bardziej jasno swiecila mi sie kontrolka od ladowania a przy 3 tys obrotow zaczynalo sie swiatlo palic w srodku tzn mrugac...
Napisany 30 kwietnia 2010 - 16:19
Mam tak samo i w dodatku jak rano odpalam lub po dłuższym postoju w ciągu dnia to tak mi sie wydaje ze jak chodzi odkurzacz to mi mryga światełko w autku a jak się wyłaczy odkurzacz to jest si , co to może być za gu....o ??
Napisany 30 kwietnia 2010 - 16:24
Ja wsiadam dzisiaj na kozaku do kluchy wlaczam klime a tu lipa pojechalem z reklamacja okazalo sie ze leci gdzies pod dechą i we wtorek musze odstawic auto powiedzieli ze jak chlodniczka co jest gdzies kolo nagrzewnicy to ok 1000-1300zl wiec jestem mega wkur....ony