Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#981 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 07 kwietnia 2010 - 19:31

Banan! Zdjęcie! :p no doprosić się nie mogę...

#982 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 08 kwietnia 2010 - 07:48

a ja gram na facebooku w farmville. jakby ktoś tez w to grał to zapraszam do sąsiadów. tkordus@o2.pl

#983 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów

Napisany 09 kwietnia 2010 - 05:01

a ja gram na facebooku w farmville. jakby ktoś tez w to grał to zapraszam do sąsiadów. tkordus@o2.pl

ja doszedłem do 38 lvl, a potem mi się znudziły te kabaczki, pomidory i karczochy... :p

a w ogóle, to pilnie potrzebuję kogoś, kto potrafi grzebać w telefonach komórkowych lub ma na stanie (i do pożyczenia na 1 dzień) lutownicę hot-air!!

#984 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 09 kwietnia 2010 - 11:22

ja doszedłem do 38 lvl, a potem mi się znudziły te kabaczki, pomidory i karczochy... :p

i to jest ten co się ostatnio ze mnie i Madzi na SB nabijał że we farmy gramy :D

#985 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów

Napisany 09 kwietnia 2010 - 11:32

Sołtys, przecież on jest niepoważny, więc się mu nie dziw :)

#986 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów

Napisany 09 kwietnia 2010 - 11:35

zejdźcie ze mnie, bo mi niewygodnie :D

#987 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 09 kwietnia 2010 - 12:06

a ja dziś siedziałem do 3 w nocy bo sobie przerabiałem całą mapę na LS-ie :D
Teraz mam już "prawie" nową grę.
Dodane nowe uprawy,silosy,skupy,obora z krowami+mleko :)

tylko narazie jeszcze nie miałem czasu włączyć żeby pograć bo w nocy była wersja "beta" a z rana jeszcze poszły małe poprawki :smiech:

#988 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:34

Lotus i myślisz że błysnąłeś tym że się ze spota grilowego wypisałeś??
Normalnie głupota ludzka nie zna granic :(

#989 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:38

na pw
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#990 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:44

jestem totalnie porażony tym, co się wyprawia... kiedy w zeszłym roku na jakiś czas zniknąłem z osobistych powodów, pamiętałem że w WLKP jest fajna banda zgranych ludzi, do których zawsze można przyjść/przyjechać i cieszyć się zaj.... atmosferą.

a teraz?

co się z niektórymi do wuja stało???? obrażanie się, fochy, wzajemne docinki, jakaś segregacja... tak to ma wszystko wyglądać? jeden coś nie tak napisze, drugi coś nie tak przeczyta, trzeci nie tak przekaże czwartemu i w rezultacie wychodzi na to, że wszystkim odechciewa się spotykania, dyskusji i dbania o to, co jeszcze kilka miesięcy temu było naszym wspólnym dobrem. Mam wrażenie, że tak właściwie, to co niektórzy sami zagubili się w tym, o co właściwie chodzi nie tylko im, ale także w całym tym zamieszaniu...

Może to zbyt piękna wizja, ale ja to widzę tak, że ktoś powinien pier.... pięścią w stół, na najbliższym spocie (lub grillu) przeprowadzić rzeczową dyskusję ze wszystkimi zainteresowanymi stronami i zaprowadzić jakiś ład i porządek, bo sam on się nie zaprowadzi. A wręcz przeciwnie - z każdym dniem jest coraz większy bałagan. A nie o takie OKP w Wielkopolsce nam chodziło.

#991 OFFLINE   speed

speed
  • 96 postów

Napisany 13 kwietnia 2010 - 22:53

powazny dobrze gada polac mu! :piwo: ja to juz jakis czas temu zauwazylem na spotach.. no ale coz nie wypowiadalem sie zbyt czesto bo podobnie z przyczyn mojej ciaglej edukacji nie moglem byc co niedziele na spocie.. i stad wlasnie moja uwaga ze wystarczyloby maksymalnie 2 soty na miesiac a teraz jak Soltys zauwazyl 1 w zupelnosci wystarczy bo przynajmniej kazdy odpocznie od towarzystwa.. bo niestety czytajac posty ma sie wrazenie ze dookola wszyscy maja wszystkich dosyc.. :( ide spac..
Dodany obrazek

Dodany obrazek

#992 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 00:07

Speed, poważny - zgadzam sie z Wami, prócz jednego drobnego szczegółu:

bo przynajmniej kazdy odpocznie od towarzystwa.. bo niestety czytajac posty ma sie wrazenie ze dookola wszyscy maja wszystkich dosyc.. ide spac..

po co w ogole sie spotykać, skoro po spotkaniach trzeba od siebie odpoczywać?
Pomysleliście o tym?

Tak jak pisałem w spotach - to nie w częstotliwości spotkań problem, bo jak tak bedzie to nawet organizowanie spotu raz w roku spowoduje takie same problemy.
Problem jest w ludziach (i bynajmniej nie mówie tu o nikim konkretnym). Problem jest w tym, ze każdy sobie rzepke skrobie - a mamy klub, mamy Zarząd, mamy przedstawicieli regionalnych oraz regulamin.
Jesli członkowie klubu nie zrozumieją, ze tworzą pewną formacje która nie jest zamowolką to nie będzie z tego nic.

Skoro jest regionalny, ktory jest na spocie to On wlasnie ma decydujący głos w sprawach ew. przejazdów gdzieś indziej. Jesli ktoś chce sobie pojechać to już nie jako spot OKP, a o prostu mówi "do widzenia" i jedzie w długą. Najlepiej niech w ogole nie przyjeżdza na spota, skoro i tak ma zamiar jechać gdzieś indziej.

Jesli już ktoś sie decyduje na przyjazd to powinien brać pod uwage, ze nie jest sam i że reprezentuje KLUB, a dbanie o dobro klubu jest obowiązkiem klubowicza. Jak ktoś ma co do tego wątpliwości odsyłam do regulaminu i prosze o rozważenie swojego członkostwa w OKP.

Albo albo.

#993 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 08:28

Chłopaki nie było mnie chwile a tu zadyma :pokoj: jesteście facetami nie umiecie się bić :D a tak na poważnie to trzeba wypić brudzia na zgode i tyle ;)

#994 OFFLINE   powazny

powazny

jedyny poważny

• 366 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 09:14

po co w ogole sie spotykać, skoro po spotkaniach trzeba od siebie odpoczywać?
Pomysleliście o tym?

Ja o odpoczynku nic nie wspominałem, Kuba.
I zgadzam się z Tobą. Jeżeli jest tak, że pada propozycja żeby się spotykać rzadziej, to jest naprawdę jakiś dramat. Bo nie chodzi o to, żeby ograniczać skutki nieporozumień i kłótni - czyli de facto stwarzać sobie mniej okazji do potencjalnego wkurw..... się, tylko raczej należałoby zadbać o to, żeby ograniczyć a najlepiej zlikwidować przyczyny tego.

#995 OFFLINE   RUFI

RUFI
  • 69 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 14:09

nie bylo mnie niestety na spocie a teraz widze ze nie mam czego zalowac,ale wtrace swoje 3gorsze nie my miedzy soba powinnismy sie jezyc tylko wyeliminowac przyczyne tej klutni...chorym pomyslem jest ograniczyc spoty zeby odpoczac od siebie CO TO DA?
Chyba ktos potrzebowal pretekstu zeby sie otworzyc tak to widze....

#996 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 14 kwietnia 2010 - 20:58

Ja o odpoczynku nic nie wspominałem, Kuba.
I zgadzam się z Tobą. Jeżeli jest tak, że pada propozycja żeby się spotykać rzadziej, to jest naprawdę jakiś dramat. Bo nie chodzi o to, żeby ograniczać skutki nieporozumień i kłótni - czyli de facto stwarzać sobie mniej okazji do potencjalnego wkurw..... się, tylko raczej należałoby zadbać o to, żeby ograniczyć a najlepiej zlikwidować przyczyny tego.

Ja już dość się napisałem (ileś postów wstecz) - jak widzę problem ciągle jest...
Powiem krótko - wystarczy przeanalizować daty,posty-spoty i przyczynę widać -co i jak. Sorry ale dochodzę do wniosku - że może przyjadę na rozpoczęcie sezonu - może...
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#997 OFFLINE   Genas

Genas

Już nigdy nie kupię Omegi

• 1 247 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce

Napisany 15 kwietnia 2010 - 06:19

że może przyjadę na rozpoczęcie sezonu - może...

No to Ty się jeszcze obraź. :D
A tak w temacie spotów, fochów i tych pozostałych, to chciałem powiedzieć, że jestem mocno zdegustowany niektórych zachowaniem. Tym bardziej, że zamiast iść na przykład z dziećmi pojeździć rowerami to siedzę popołudniami przy kompie i tworzę różne rzeczy dla Naszego Klubu. Całkowicie w czynie społecznym. Całkowicie z własnej woli. A w tym czasie niektórzy robią tutaj szopki.

#998 OFFLINE   Drol Notab

Drol Notab
  • 133 postów

Napisany 15 kwietnia 2010 - 22:23

No to Ty się jeszcze obraź. :D

Yyy chyba się nie obrażę:D.
Niemniej wnikliwie analizuję przyczynę "zmętnienia" stosunków wewnątrz klubowych...
Mogę też udać, że nic nie widzę i mówić "Śliczna pogoda, nieprawdaż" tak z angielska...
A wewnątrz i tak ku...ca targać będzie.
Mam też nadzieję, że Sołtys udźwignie brzemię, które na nim spoczęło...
a część towarzystwa zrozumie, że "struktura" też rządzi się pewnymi uzgodnionymi prawami - tak dla porządku, przyzwoitości i tradycji.
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma, dopóki się nie wydarzy
- Kubuś Puchatek

#999 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 16 kwietnia 2010 - 06:49

Drol jak zwykle masz rację :)
Genas, a że niby kto się obraża? Bywa czasem ostrzejsza wymiana zdań, ale chyba nikt się nie obraża (mówię za siebie). :)
Prawdziwi twardziele nie jedzą miodu. Prawdziwi twardziele żują pszczoły.

#1000 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 16 kwietnia 2010 - 18:58

Moja propozycja jest taka by wszyscy KLUBOWICZE pojawili się na spocie niedzielnym lub na otwarciu sezonu grilowego . Na tym spocie porozmawiamy i może wkońcu się godagamy co i jak by wkońcu wyleczyć te nieporozumienie . forumowiczy też zapraszamy,ale sprawy klubowe będą omawiane tylko w gronie KLUBOWICZY .

Co wy na to ?
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]