Nie ma takiego spamowania! Koniec imprezy!to se chłopaki w Wickowym temacie pospamowaliście

Napisany 13 marca 2010 - 14:26
Nie ma takiego spamowania! Koniec imprezy!to se chłopaki w Wickowym temacie pospamowaliście
Napisany 13 marca 2010 - 16:30
Dzisiaj zrobiłem małego tuninga.
Gdy więcej głośności w radiu robiłem - przygasał mi w rytm basu cały kokpit. 500W RMS trochę prądu ciągnie :monster: więc wymieniłem fabryczny kabel 16mm2 na 35mm2 między akku a budą. Już nie przygasa:pet:
Podziękowania dla Lotusa za polutowanie palnikiem końcówek kabli - lutownicą się takiego grubego kabla nie dało
Porównanie kabelków
Napisany 13 marca 2010 - 19:25
kurde u mnie jest to samo
Pytanko do kolegi Lotus.. kiedy i czy wogole moge wleciec na wymiane kabli:pokoj:?
Napisany 13 marca 2010 - 21:28
Napisany 14 marca 2010 - 10:56
Stelma ma rację. Lotus użył swojego palnika gazowego do polutowania końcówek miedzianych kabli. Zakupy i montaż to moja działka
Speed - zrób sobie kabel i wymienisz sam - masz po śrubce tylko na każdym końcu kabla, chyba że nie lubisz się brudzić
Napisany 14 marca 2010 - 12:23
z tego co doczytałem w Tuptusia wypowiedzi to Lotus nie wymienia kabli a jedynie pomógł Tomkowi wlutować mosiężne końcówki z oczkiem na śrubę. ale kto pyta nie bładzi więc może i Lotus zajmie się teraz tuningiem okablowania
Napisany 15 marca 2010 - 20:03
Napisany 15 marca 2010 - 20:19
Napisany 15 marca 2010 - 20:30
Normalnie... e szkoda słów...To jest KK, co?
Napisany 15 marca 2010 - 20:42
Za tylną szybę to sobie możesz wstawić nawet dykte, a oni Ci mogą naskoczyć!Normalnie... e szkoda słów...
A znalazłem jeszcze jeden kwiatek. Naklejki na szybach bocznych i tylnej - nie mogą ograniczać widoczności w tym ich rozmiar nie może przekraczać iluś cm itd. Muszę wyszukać to g... w paragrafach.
Ale być może pozbędziemy się dowodów za naklejki OKP ... uhahaha
Napisany 15 marca 2010 - 20:45
Dodatkowo nie moze ograniczac pola widzenia kierowcy, co juz moze byc roznie zinterpretowane...Szyba czołowa i boczne (kierowcy i pasażera) muszą mieć co najmniej 70% przepuszczalności, a reszta jest nieistotna.
Napisany 15 marca 2010 - 20:48
Napisany 15 marca 2010 - 20:50
Jest gdzieś w opisach warunków technicznych coś w stylu bla bla - od narożnika ku środkowi szyby nie więcej niż 7cm ... coś w ten deseń. I Wicek nie masz racji.Dodatkowo nie moze ograniczac pola widzenia kierowcy, co juz moze byc roznie zinterpretowane...
Napisany 15 marca 2010 - 20:52
No ale z tyłu nie musisz mieć wcale szyby... Możesz mieć przyciemnione folią 100%, więc co w takim przypadku przeszkadza głupia naklejka, skoro od zewnątrz i tak jej nie widać w takim wypadku?I Wicek nie masz racji.
Napisany 15 marca 2010 - 20:56
zrodło: http://www.abc.com.p...u/2003/0262.htm5. Szyby pojazdu:
1) nie powinny dawać ostrych odprysków w razie rozbicia; przednia szyba powinna zapewnić kierowcy pełną i wyraźną widoczność bez zniekształcenia obrazu, a w razie rozbicia - zapewniać jeszcze dostateczną widoczność drogi;
2) powinny być umocowane w taki sposób lub sporządzone z takiego tworzywa, aby w razie konieczności istniała możliwość wyjścia na zewnątrz pojazdu co najmniej przez jeden otwór okienny z każdej strony pojazdu;
3) powinny być ocechowane w miejscu widocznym z zewnątrz pojazdu; przepis stosuje się do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1968 r.;
4) przednie powinny mieć współczynnik przepuszczania światła nie mniejszy niż 75%, natomiast przednie boczne nie mniejszy niż 70%;
5) nie powinny odbijać światła w sposób powodujący oślepianie innych uczestników ruchu drogowego.
Napisany 15 marca 2010 - 21:15
Napisany 15 marca 2010 - 21:22
Napisany 15 marca 2010 - 21:25
No chiba tak Rybeńka. Bo jak Ci misiaczki zdejmą to będzie bajo kilka złotychto będę musiał zdjąć moje fajniutkie ledy z przednich lamp ?
Napisany 15 marca 2010 - 21:27