Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

WIELKOPOLSKIE pogaduchy & biesiady

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5372 odpowiedzi na ten temat

#381 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 24 stycznia 2010 - 23:16

Ojciec Michał pilnował ludzi w biedronce aby nie zgrzeszyli :lol:

duża ta biedronka była że tych ludzi zżarła :smiech:
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#382 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 11:07

Ojcze Michale dlaczego cię nie było na spocie

Tak w sumie to wypadało by się zapytać arcy szanownego zarządu czy nam pozwoli posiadać własnego kapelana klubowego;):D

Już widzę Michasia jak na Wigilię trzaska opłatki z logo OKP:smiech:
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#383 OFFLINE   speed

speed
  • 96 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 12:41

tak sobie czytam te wasze opisy skrzyżowań.. z racji tego że chyba mam największą średnia stłuczek ostatnich 3 lat :p pozwole sobie dodac cos od siebie..

R.Rataje tak jak Sołtys pisal jest dobrym miejscem na stluczke, a gdy mamy tira po prawej to na spory wypadek (czego nikomu nie zycze).

co do lewej strony.. Koledzy przeciez kazdy z nas jezdzi do super marketow.. jeden dobry przyklad to M1 - na calym parkingu obowiazuje tzw "zasada prawej reki" na takim parkingu w ciagu 1min mozna sobie zalatwic lewa strone (wiem co pisze - czyt. doswiadczenie). Kolo pewnie ktory w was uderzy bedzie sie sprzeczal ze to on jest na pierwszenstwie ale tak na prawde nie ma zadnego oznaczenia na tym parkingu ani pionowego ani poziomego. :)

To tyle ogloszen parafialnych :) pozdrawiam
Dodany obrazek

Dodany obrazek

#384 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 21:00

wn
ei pe

jeden dobry przyklad to M1 - na calym parkingu obowiazuje tzw "zasada prawej reki" na takim parkingu w ciagu 1min mozna sobie zalatwic lewa strone (wiem co pisze - czyt. doswiadczenie). Kolo pewnie ktory w was uderzy bedzie sie sprzeczal ze to on jest na pierwszenstwie ale tak na prawde nie ma zadnego oznaczenia na tym parkingu ani pionowego ani poziomego. :)

To tyle ogloszen parafialnych :) pozdrawiam

ja wczoraj jechałem środkiem między parkingami i koleś z prawej strony chciał wtargnąć mi przed pyszczek ale jak zobaczył że ja wcale nie mam zamiaru się zatrzymywać i zahamował hehe nie wiedziałem że tam są równorzędne skrzyżowania ale i tak będe jechał pewnei
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#385 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 25 stycznia 2010 - 21:07

nie wiedziałem że tam są równorzędne skrzyżowania ale i tak będe jechał pewnei

a myslałeś, ze jakie?
Tak konkretnie.

ps. pewnie "po polsku" czyli - tam gdzie szerzej, albo lepiej "tam, gdzie ja jade" tam pierwszeństwo? :p

#386 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 21:11

a myslałeś, ze jakie?
Tak konkretnie.

ps. pewnie "po polsku" czyli - tam gdzie szerzej, albo lepiej "tam, gdzie ja jade" tam pierwszeństwo? :p

wiesz jechałem na szerszej miedzy segmentami parkingowymi :p

#387 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 21:19

Panowie czy któryś z was operuje w okolicach naramowic i byłby w stanie mnie odwiedzić i pomóc zdiagnozować co mojej klusce dolega bo mi ręce opadły a pomysły się skończyły, zimna = falujące obroty jak się nagrzeje jak ręką odjął a z powodu że ziomowe opony mam w bagażniku póki co robi ona od grudnia za nieruchomość.

#388 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 25 stycznia 2010 - 21:21

no tak, polskie przyzwyczajenia.

Generalnie jednak mysle, ze koledzy przyznają mi racje, kiedy powiem, ze tam akurat to trudno byloby stosować regułe prawej ręki, a przynajmniej byloby to mało logiczne, choć prawo jest prawo, poza tym to droga wewnętrzna wiec sprawa sie jeszcze nieco komplikuje.

Gorzej sie ma sprawa na osiedlach. Tam naprawde często brak oznakowań, wiec zdecydowana większośc skrzyzowań to skrzyżowania równorzędne, ale mówiąc szczerze ... nie ryzykuje egzekwowania tego przepisu, bo po prostu szkoda mi czasu i nerwów.
Spróbujcie jednak w niemczech wjechać w jakies osiedle ... to mażna sie zdziwić jak pieknie funkcjonuje
reguła prawej dłoni.

Panowie czy któryś z was operuje w okolicach naramowic i byłby w stanie mnie odwiedzić i pomóc zdiagnozować co mojej klusce dolega bo mi ręce opadły a pomysły się skończyły, zimna = falujące obroty jak się nagrzeje jak ręką odjął a z powodu że ziomowe opony mam w bagażniku póki co robi ona od grudnia za nieruchomość.

A moze po prostu źle wyregulowany LPG rozjeżdza mapy Pb?
Zresetować kompa i zobaczyć czy pomogło.

#389 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 22:08

stary krokowiec powiedział pier... nie robię więc przyszedł nowy, auto zostało zresetowane 3 dni bez aku :), na chwile obecna auto chodzi tylko na Pb dopóki nie załapie temperatury obroty falują w granicach 800 -1500 kiedy się zagrzeje staje obrotek na około 700-750 i jest malina. Sorki że wam temacie śmiece

#390 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 22:11

A sprawdź przepłtwomierz, czy nie jest walnięty.

#391 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 25 stycznia 2010 - 22:12

zobacz wężyki od podciśnień, odmy. mi szalało od tygodnia auto - gasło. dzisiaj na parkingu pod M1 znalazłem przetarty wąż od kapy zaworowej - nie tem gruby co idzie do dolotu tylko taki cienszy idzie za krokowca.

ale jak sie nagrzeje to jest ok - moze czujnik temperatury odszedł do krainy wiecznych łowów. jak masz jutro czas - kolo 10 bede jezdzil po miescie - 606740220 - mam kompa jakby co - moze cos wypatrzymy

#392 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 25 stycznia 2010 - 23:38

Tuptus thx jesteś wielki niestety ja jestem zawsze w domu dopiero po 17/18 i dlatego to się tak ciągnie bo ciemno jak w ...... spróbuje coś oblukać samemu, jak odłączyłem przepływke na chwile skończył falować podniósł troszkę obroty ale pracował jakoś nierówno

#393 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów

Napisany 26 stycznia 2010 - 13:11

to wielce prawdopodobna jest przepływka
choć niekoniecznie. silnik przeszedł w tryb awaryjny - nie czyta chyba też wtedy innych czujników, ale nie mam pewności.
nie wyrzucaj starego krokowca - da się naprawić :)

#394 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 26 stycznia 2010 - 14:35

nie wyrzucaj starego krokowca - da się naprawić :)

Już mu tłumaczyłem :D

#395 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 26 stycznia 2010 - 19:35

Już mu tłumaczyłem

Ta Jacek wie co mówi ;)

#396 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 09:09

Krokowiec jest i stary i nowy jakby co. Co jest bardzo ciekawe to ze check się nie zapala. A tak z innej beczki kolega od czerwonej corsy ma na handelek zestaw turbo do x20xev jakby ktoś był chetny.

#397 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 11:50

kolega od czerwonej corsy ma na handelek zestaw turbo do x20xev jakby ktoś był chetny.

A ile chce?
Mógłby poczekać z pół roku bo na razie to jestem pod -------- :(:dziura:

#398 OFFLINE   BigBadWolf

BigBadWolf

Death By Bass

• 2 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 12:42

komplet 1200 zł wtryski kolektory turbina ic węże itd szczegułów moge sie dopytać

#399 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 18:35

komplet 1200 zł wtryski kolektory turbina ic węże itd szczegułów moge sie dopytać

A zamontuje mi to ? I co jeszcze potrzeba ? I ile weźmie za montarz :) Wilk pisz mi na PW a moze masz i podasz mi do niego numer kom. :p

#400 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów

Napisany 27 stycznia 2010 - 18:37

jest w zestawie zakuty dół silnika ? czy zwykłe tłoki to wytrzymają ?