Albo naprawiaj albo oddaj na zlom. Nie stac Cie to nie naprawiaj....a pisanie bzdur ze z pierdzacym wydechem jezdziles 3 lata i problemu nie było wsadz w kieszen...powyzsze posty probuja Ci pomoc w naprawie Twojego samochodu

Omega 2.5V6 po 1.5 roku stania strzela na gazie jak głupia :/ Pomocy
Napisany 28 października 2016 - 07:04
Napisany 28 października 2016 - 08:08
No dokładnie. Tak jak Tomek pisze.
Nie da sie naprawiac auta półśrodkami... Albo naprawiaj jak leci (1,5 roku postoju dla samochodu to jest bardzo długo) albo pozbadz sie tego auta i kup coś innego
Napisany 28 października 2016 - 13:10
Ale przecież sonda na gazie i tak nie pracuje z tego co przynajmniej słyszałem ? A na LPG jest to samo
Napisany 28 października 2016 - 18:44
Udało mi się pożyczyć interfejs AutoCom CDP+ z tym że program który go obsługuje łączy bez problemu z Omega jednak pokazuje tylko opcje błędów bądź ich kasowania - czy jest jakiś inny program który za jego pomoca połączy się z kompem omegi i można by sprawdzić parametry pracy silnika w sensie przepływomierza, oraz innych ? Czy jaki do tego trzeba interfejs ?
Napisany 29 października 2016 - 23:33
Chciałem tylko poinformować "znawców" którzy wyżej się wypowiadali dosłownie mówiąc bzdurami zamiast pomocnymi radami, ze winowajcą okazała się cewka - po wymianie silnik mruczy jak dawniej, zbiera się bez problemu, nie gaśnie tak samo na Pb jak i na Lpg, ale najlepiej jest pisać pierdoły i udawać wielkich znawców, ale na tym tym forum oprócz paru osób jak Beast, czy Kczech oraz paru innych odkąd jestem użytkownikiem zawsze tak było, zamiast pomóc najlepiej rozpoczynać odpowiedź/pomoc od du... strony ewentualnie sprowadzić wszystko do tematu kłótni albo nikomu nie potrzebnym i beznadziejnych rad ... Btw co ma kur... wydmuchana uszczelka w kolektorze wydechowym do gubienia iskry na baniaku ? Takich speców jak powyżej to się dawniej nazywało "szarlatanami" .... Także serdecznie wam dziekiuje i dobrze ze nie posłuchałem tych bzdetów bo bym powymieniał połowę rzeczy przy silniku a dalem problem by pozostał ...
Napisany 30 października 2016 - 06:55
Napisany 30 października 2016 - 07:45
Napisany 30 października 2016 - 08:17
Najczystsza omega od XIX zlotu
Napisany 30 października 2016 - 14:03
Chciałem tylko poinformować "znawców" którzy wyżej się wypowiadali dosłownie mówiąc bzdurami zamiast pomocnymi radami, ze winowajcą okazała się cewka - po wymianie silnik mruczy jak dawniej, zbiera się bez problemu, nie gaśnie tak samo na Pb jak i na Lpg, ale najlepiej jest pisać pierdoły i udawać wielkich znawców, ale na tym tym forum oprócz paru osób jak Beast, czy Kczech oraz paru innych odkąd jestem użytkownikiem zawsze tak było, zamiast pomóc najlepiej rozpoczynać odpowiedź/pomoc od du... strony ewentualnie sprowadzić wszystko do tematu kłótni albo nikomu nie potrzebnym i beznadziejnych rad ... Btw co ma kur... wydmuchana uszczelka w kolektorze wydechowym do gubienia iskry na baniaku ? Takich speców jak powyżej to się dawniej nazywało "szarlatanami" .... Także serdecznie wam dziekiuje i dobrze ze nie posłuchałem tych bzdetów bo bym powymieniał połowę rzeczy przy silniku a dalem problem by pozostał ...
A to pojechales

Jw. masz Spawek pisze , w 3 poscie masz napisane żeby to sprawdzić no ale jak ktoś się zna tak jak Ty i nie wie jakie objawy daje cewka to sorry

Poza tym jak już tez Ci napisali jak srawdzales swiece które "wyczysciles"

No ale jak ktos woli wyzywac innych forumowiczy niż posluchac rad to szkoda z takim gadac i tyle