Witam miałem wymienić olej w skrzyni met dynamiczną i po zdjęciu najmniejszej miski z ASB (AR35 4l30e) Natrafiłem na coś takiego:

Mieści się na dłoni. Złożone nie koniecznie tak jak się rozpadło ale myślę że ktoś kto miał z tym do czynienia rozpozna. Na pierwszy rzut oka wygląda na plastik ale łamie się nieregularnie i ostrokonturowo. Nie jestem pewien na 100% ale wygląda na okładzinę albo coś zbliżonego.... Co nie napawa mnie optymizmem.
Wymiana oleju z powodu wymiany a przy okazji miałem wymienić elezawór 2-3 typowe obiawy tej przypadłości. Po za tym skrzynia smiga w porządku śnierzynki sporty działają - kodów skrzyni nie sczytałem bo nie wiem gdzie i jak.
Stall test ok 1200-1500 RPM nie pamiętam dokładnie bo robiłem jakiś czas temu ale wiem że mieścił się w normie.
Aktualnie stoję na kanale i nie wiem czy wymienić olej zawór i uszczelki i złożyć całość do kupy czy kupić nową skrzynie... Bo wkładanie i zalewanie skrzyni częściami za 600 PLN by niedługo ją wymieniać jest chyba bez sensu...
Jestem pewien że mechanior by wyjął złożyłby i nawet nic nie powiedział. Podejrzewam że bym się nie zorientował i nic złego nie zauważył. Niemniej jednak potrzebuje rady
kogoś obeznanego dość Pilnie
UPDATE: Czy to może być coś takiego
http://www.samko.pl/...arny-p-451.html Najbardziej przypomina mi to co znalazłem za co odpowiada ? Trudno wymienić ? I czym grozi jazda bez tego.
Edytowany przez pampelu, 11 września 2015 - 10:38.