Co to jest? Z czym to sie je - krótkie pytanie - krótka odpowiedź
Napisany 05 lutego 2015 - 12:34
Napisany 05 lutego 2015 - 12:54
Napisany 05 lutego 2015 - 13:32
Czy spojler do kombi irmiego z Omegi B podejdzie pod BFL?
Tak, klapy są te same. Zapewne potrzeba zrobić odwierty. Ja tak miałem (w B). Do BFL nowszy typ jest tylko klejony ale mi się nie podoba

Napisany 05 lutego 2015 - 14:40
mam takie pytanie bo musze wymienic czujnik spalania stukowego i nie mam tam dostepu czy jak odkrece wsensie przesune pompe wspomagania na bok bede mial dostep do niego zeby go wymienic ?? silnik v6
lepiej jest na podnosniku lub kanał od dołu

Napisany 05 lutego 2015 - 19:46
Czy jest możliwość dopisać silnik x30xe w wersji 224 (z puszką Mantzel) bo i takie z fabryki wyjeżdżały i miały w dowodzie od nowego wbite 224 km (165kW z tego co pamiętam)
Pozdrawiam
Robert
Napisany 05 lutego 2015 - 20:41
Witam.
Czy jest możliwość dopisać silnik x30xe w wersji 224 (z puszką Mantzel) bo i takie z fabryki wyjeżdżały i miały w dowodzie od nowego wbite 224 km (165kW z tego co pamiętam)
Pozdrawiam
Robert
tzn chcesz miec w dowodzie 165kw? powiem CI ze ja chciałem sobie wstawic OPEL OMEGA wersja STEINMETZ bo oryginalnie wyszła, papiery mam, pojechałem na głowna SKP i Pan powiedział mi ze zbyt duzo zachodu, bo trzeba jakas opinie robic itd

Napisany 05 lutego 2015 - 21:27
Parktronik
PS. Od takich pytań jest inny dział
jaki inny dzial.brales cos

Napisany 05 lutego 2015 - 21:47
Witam.
Pozdrawiam
Robert
Rozumuję to jako prośbę do administracji żeby dopisała taki silnik w awatarze ??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 05 lutego 2015 - 22:34
Rozumuję to jako prośbę do administracji żeby dopisała taki silnik w awatarze ??
Tak, bo dla mnie 15 koni to nie tuning, żeby pisać silnik po tuningu.
A z drugiej strony skoro Mantzel dostarczył puszkę, która została zamontowana jeszcze w fabryce to nie ma co udawać, że nie jest to inna wersja silnikowa.
Wiem, że wiele tego nie ma, ale wersji A też już coraz mniej

Pozdrawiam
Napisany 05 lutego 2015 - 22:45
jaki inny dzial.brales cos
yy jak dobrze czytam to w dobrym dziale kolega napisał (zapytał ) krótkie pytanie szybka odpowiedz widzę że kolega jeszcze musi troszkę poczyta forum
No to jest właśnie inny

Zostało przeniesione wraz z moim postem

To jest złącze diagnostyczne parktronika w celu przeprowadzenia selftestu. Należy zworkę wsadzić i jak jakiś czujnik ma błąd to piknie który.
Pozdro
Dokładnie mówiąc w celu testu należy zworkę wyjąć

http://forum.omegakl...ead.php?t=77181
Napisany 06 lutego 2015 - 08:53
dzieje się tak i na odpalonym i na zgaszonym siniku.
tyczy się B FL 2.2 16v manual.
odgłos podobny do tego jak się połączy np. + i - w aku ( taki jak by strzał przy zwarciu )
słychać to mniej więcej pod lewarkiem, gdzieś w tamtych okolicach.
nie wiem czy jest to normalne bo w sumie usłyszałem to przypadkowo i nie mam pojęcia czy szukać przyczyny czy tak ma być
aha i dzieje się tak tylko przy zmianie z 5 biegu na niższy lub luz
Napisany 06 lutego 2015 - 09:26
Napisany 06 lutego 2015 - 10:26
U mnie to samo zjawisko przy wyrzucaniu z Piątego biegu mechanik powiedział że to synchronizator?czy u was też słychać dziwne "tyknięcie" pod autem w momencie gdy z 5 wrzucam np. na luz??
odgłos podobny do tego jak się połączy np. + i - w aku ( taki jak by strzał przy zwarciu )
nie wiem czy jest to normalne bo w sumie usłyszałem to przypadkowo i nie mam pojęcia czy szukać przyczyny czy tak ma być
Napisany 06 lutego 2015 - 10:33
czy u was też słychać dziwne "tyknięcie" pod autem w momencie gdy z 5 wrzucam np. na luz
Też tak mam, sprawdzałem w kilku omegach i jest identycznie więc się nie przejmuje, w razie co manual drogi nie jest.... 2h roboty i ogień

Napisany 06 lutego 2015 - 11:10
Nawet jest na forum caly temat o tym kto tak ma/miałdziwne "tyknięcie"

Napisany 06 lutego 2015 - 17:16
Wszystkie fałki mają 120A ? Czy jakieś z lepszym wysposażeniem ?
bo szykuje mi się wymiana regulatora i nie wiem jakiego szukać

Napisany 06 lutego 2015 - 17:53
Koledzy jak sprawdzić jaki mam alternator ??
Wszystkie fałki mają 120A ? Czy jakieś z lepszym wysposażeniem ?
bo szykuje mi się wymiana regulatora i nie wiem jakiego szukać
Z tego co mi wiadomo nie było większych altko niż 120A najłatwiej to spojrzeć bo widać z boki czy to Bosch czyinny.
Napisany 06 lutego 2015 - 17:55

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 06 lutego 2015 - 17:55
to akurat wiem, ale chodzi mi o to jakie miały 100A a jakie 120A...Z tego co mi wiadomo nie było większych altko niż 120A
to jutro od rana spojrze.
podziękowałna każdym alternatorze ma opis tak jak na tej fotce

Napisany 06 lutego 2015 - 18:27
czy u was też słychać dziwne "tyknięcie" pod autem w momencie gdy z 5 wrzucam np. na luz??
w dti też tak mam
Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: grill, atrapa, bez znaczka, B FL
Technika →
Wyposażenie wewnętrzne i akcesoria →
Brakujące elementy rolety elektrycznejRozpoczęte przez sapciak , 29 sty 2018 ![]() |
|
![]()
|
||
Forum Główne →
Spoty - Omega Klub Polska →
dolnośląskie (D) →
23.07.2016 - Oława grillRozpoczęte przez tc82 , 21 lip 2016 ![]() |
|
![]()
|