Chciałbym się Was zapytać o brak sygnału na linii K w złączu diagnostycznym. Omegę podpinam CDIF/2 i bez problemu łączę się ze sterownikiem silnika i pompy ABS. Jeśli jeszcze dobrze pamiętam to z Airbagiem też się łączyło ale już pewności nie mam. Z pozostałymi podzespołami jak klimatronik, wyświetlacz itd. nie dało rady. Również opcomem efekt taki sam. Zauważyłem na schemacie, że do połączenia z pozostałymi elementami, linia K jest umieszczona na innym pinie niż sterowniki z którymi się łączyłem. Pytanie czy ktoś już taką usterkę miał i sobie z nią poradził i w jaki sposób? Zauważyłem, że mam usunięty/wyłączony (tego nie wiem jak wygląda) immobilaiser. Czy może mieć to coś wspólnego z brakiem sygnału na tym pinie?
Drugie pytanko dotyczy sterownika pompy ABS i błędu przekaźnika w pompie. Do tej pory jeździłem cały czas z tym błędem (przez prawie 2 lata, jak Omcia w moim posiadaniu), aż do czasu, gdy wczoraj dwa razy kontrolka przestała się świecić i w momencie testu, przy celowym gwałtowniejszym hamowaniu znów się zaświeciła. Może niezbyt mocno wcisnąłem pedał ale wydawało mi się jakby pedał pulsacyjnie zadziałał przez chwilę. Przy zwykłym hamowaniu nie zapalała się na te chwile, gdy gasła

Pytanko brzmi czy ten sterownik można samemu rozebrać i jakoś dostać się do tego przekaźnika, czy może typowa usterka (jakiś sposób regeneracji) czy ostatecznie wymiana? Omega z 96r z samym ABS'em bez TC.