Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

pogaduchy na Podlasiu

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1358 odpowiedzi na ten temat

#401 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 12 lutego 2013 - 22:36

Dziś dostałem dobrą wiadomość w pracy i zaczynam sobie liste spisywać rzeczy do zrobienia i kupienia do omegi. Skrzynia 6b bardzo by mi odpowiadała tylko no montaż to niewiem czy taki prosty by był i czy też przełożenia by odpowiadały i jakie przełożenie mostu ze szperą. Może ktos u nas ogarnięty to by podpowiedział bo na głownym nie chce jak narazie nic pisac bo to tylko plany sa jak narazie

Skrzyni 6b do x20xev nikt jeszcze tutaj nie modził, więc ciężko powiedzieć co i od czego by najlepiej pasowało. To samo z montażem - dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz.

#402 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 12 lutego 2013 - 23:10

Dziś dostałem dobrą wiadomość w pracy i zaczynam sobie liste spisywać rzeczy do zrobienia i kupienia do omegi. Skrzynia 6b bardzo by mi odpowiadała tylko no montaż to niewiem czy taki prosty by był i czy też przełożenia by odpowiadały i jakie przełożenie mostu ze szperą. Może ktos u nas ogarnięty to by podpowiedział bo na głownym nie chce jak narazie nic pisac bo to tylko plany sa jak narazie

naturalnie nie chciał bym urazić ale nie planuj chociaż tak jak obecność na spotach ( nie moja opinia) Masz szperę ? bo przełożenie mostu ze szperą?

#403 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

najszybsza na Podlasiu :D

• 564 postów
  • Województwo: podlaskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Z32SE

Napisany 13 lutego 2013 - 07:59

Tak jak pisałem że na 50% tak więc napisałem wyraźnie że moge mieć do pracy. Nikomu nigdy nic sie nie dzieje lub nie wypada iść do pracy. Nie chce tej skrzyni wsadzić do x20xev tylko do x30xe ale widze że cała mentalność tego forum jest taka sama. Ktoś chce sie coś dowiedzieć i zada pytanie to go najlepiej schłostać i zmieszać z błotem. Chce wsadzic pare rzeczy do omy przy oczekującej na mnie wypłacie na pół roku pracy.

#404 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 14:18

Tak jak pisałem że na 50% tak więc napisałem wyraźnie że moge mieć do pracy. Nikomu nigdy nic sie nie dzieje lub nie wypada iść do pracy. Nie chce tej skrzyni wsadzić do x20xev tylko do x30xe ale widze że cała mentalność tego forum jest taka sama. Ktoś chce sie coś dowiedzieć i zada pytanie to go najlepiej schłostać i zmieszać z błotem. Chce wsadzic pare rzeczy do omy przy oczekującej na mnie wypłacie na pół roku pracy.

Jeździłeś ze szperą? nie każdemu to odpowiada

#405 OFFLINE   DaVePGN

DaVePGN

Drift King

• 4 228 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 13 lutego 2013 - 14:52

Jeździłeś ze szperą? nie każdemu to odpowiada

ciekawe komu :D

#406 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 14:59

przeczytałem pare postów że jazda ze szperą im nie pasuje

#407 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 18:44

jeździłem ale shelby gt500 z 2008 lub 2009 i powiem tylny napęd bez szpery to jak tort bez wisienki. A co do spotów no niestety praca wyszła ważniejsza ale swoją nieobecność bede starał się nadrobić na każdym kolejnym choć wiadomo czasem są wypadki losowe nie zależne.

#408 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 18:56

jeździłem ale shelby gt500 z 2008 lub 2009 i powiem tylny napęd bez szpery to jak tort bez wisienki. A co do spotów no niestety praca wyszła ważniejsza ale swoją nieobecność bede starał się nadrobić na każdym kolejnym choć wiadomo czasem są wypadki losowe nie zależne.

po tym jak jeździłem teraz mi jej nie brakuje jak nie mam, nie bierz tego o spocie do głowy nikt tam obecności nie sprawdza to taki Joke :-P

#409 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 20:36

No ja rozumiem wszystko. Ze szpera lepiej w około słupa zatańczyć, wyjechać także ze śniegu. Byleby nie była 100% taka 45% dostępna dla omegi jest dobra. No już zapisałem sobie liste części do kupienia i liste prac do zrobienia. Pozostało czekać na kasiute i brać się do pracy na zlot musze zdążyć

#410 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 20:52

No ja rozumiem wszystko. Ze szpera lepiej w około słupa zatańczyć, wyjechać także ze śniegu. Byleby nie była 100% taka 45% dostępna dla omegi jest dobra. No już zapisałem sobie liste części do kupienia i liste prac do zrobienia. Pozostało czekać na kasiute i brać się do pracy na zlot musze zdążyć

masz jakieś zdjęcia swojej kluchy to zapodaj

taka na 100% to zupełna porażka

http://forum.omegakl...ead.php?t=84084
szpera z pierwszej ręki

3.8, 3.9 najlepsze przełożenia

no i do 3.0 tak jak szukasz

#411 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 20:53

Dodany obrazek
Dodany obrazek
nie robiłem dużo zdjęć do tej pory bo nie chciało mi się kolor z266 seryjnie była to wersja GL 2.0 16v teraz mam bose skórke jasną rolete tylnej szyby elektryke szyb tył i przod klima nadmuchy na tylne boczne szyby spryski lamp xenon hid soczewki halogeny przód komp pokładowy i jeszcze kilka rzeczy ktorych nie pamietam. Na początku miałem tylko klime i elektryke na przód nic wiecej nawet weluru nie miałem a ostatnio nawet lusterka dałem w kolor

#412 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 20:58

masz w Grajewie troche omegowiczów? czy rodzynek?

chodzi mi o zamiłowanie a nie czy kluski jeżdzą:D

#413 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:01

Zamiłowanego podobnego do mnie nie ma. Ja sam dojeżdżałem na spoty dom białego . Omeg jeździ troche ale tylko jeżdzą nikt nawet bokiem dobrze nie spróbuje był jeden z 3.0 mv6 mówił ze jego 3.0 jest lepsza niż moja 2.0 i próbowaliśmy do okoła słupa mi sie udało na bruku ( kostka brukowa przy lidlu) a on jak zapierdzielił drzwiami to do dziś nic nie próbuje tylko jeździ i ma na dodatek gaz na śrubę

#414 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:04

Zamiłowanego podobnego do mnie nie ma. Ja sam dojeżdżałem na spoty dom białego . Omeg jeździ troche ale tylko jeżdzą nikt nawet bokiem dobrze nie spróbuje był jeden z 3.0 mv6 mówił ze jego 3.0 jest lepsza niż moja 2.0 i próbowaliśmy do okoła słupa mi sie udało na bruku ( kostka brukowa przy lidlu) a on jak zapierdzielił drzwiami to do dziś nic nie próbuje tylko jeździ i ma na dodatek gaz na śrubę

na zlot planujesz czy za wcześnie? ja i andre1099 się szykujemy

#415 OFFLINE   lucas

lucas
  • 387 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:06

Bronek - zacne plany, ale nie będziesz miał lekko z modami - sporo rzeczy będziesz robił pierwszy i na pewno natkniesz się na wiele problemów.

#416 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:10

ja w swojej omedze miałem skąpą wiązkę i poradziłem z tym a ty tylko wyjąć z jednej i wsadzić do drugiej. poza tym remontowałem silnik transportera t3 1.6d oraz mercedesa om 314 sam wszystko robiłem. Na dodatek wyjmowałem silnik x20xev oraz x30xe z omy i jakoś sobie poradze. lekko nie będzie pare ku*ew wsadze ale robie to dla przyjemności.
Na zlot sie wybieram tylko mam skleroze i nie moge daty zamapietać chyba coś w maju jest ale niewiem do konca
dodam jak ktoś się interesuje tym co chce zrobić w omie mogę mu przesłać krótką listę na PW

#417 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:16

30.V-02.VI nie namawiam ale jakbyś się pchał to daj znać pojedziemy flotą. 520 km raczej z białego chętnych nie znajdę, a szkoda :(

ja w swojej omedze miałem skąpą wiązkę i poradziłem z tym a ty tylko wyjąć z jednej i wsadzić do drugiej. poza tym remontowałem silnik transportera t3 1.6d oraz mercedesa om 314 sam wszystko robiłem. Na dodatek wyjmowałem silnik x20xev oraz x30xe z omy i jakoś sobie poradze. lekko nie będzie pare ku*ew wsadze ale robie to dla przyjemności.
Na zlot sie wybieram tylko mam skleroze i nie moge daty zamapietać chyba coś w maju jest ale niewiem do konca
dodam jak ktoś się interesuje tym co chce zrobić w omie mogę mu przesłać krótką listę na PW

dawaj tutaj

#418 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:20

Tutaj no niewiem zaraz ktoś mnie zmiesza z błotem za to że takie plany mam a na spota nie moge dojechać. Albo ze tylko gadam a nic nie robie, a na prawde czekam tylko na kase z unii.
Lista:
remont v6 3.0 :
komplet uszczelek silnika,
pierścienie tłokowe,]
panewki głowne
panewki korbowe,
planowanie głowic,
kolektory wydechowe od 3.2
pompa olejowa,
pompa wody
rozrząd
olej 5w40 lub 0w40
sprzęgło jednomas
dotarcie zaworów,
filtr oleju,
nowe śruby do głowic
aludekle
świece i kable
skrzynia 6b

Dodatkowe Plany:
wygłuszenie całej
wydech X-PIPE
wydechy na dwie strony
białe fele z czarnym
poliuretan
lotke wsadzić
dokładka przód lub zderzak irmiego
Grill irmiego
bi-xenon

do tego mysle jeszcze nad gwintem tylko myśle

a na koniec maja to powinienem zdążyć więc chyba będzie dobrze

troche tego jest ale i troche kasy zaoszczędziłem wiec starczy

#419 OFFLINE   cinioo

cinioo

opel Irmscher line

• 1 207 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:28

Tutaj no niewiem zaraz ktoś mnie zmiesza z błotem za to że takie plany mam a na spota nie moge dojechać. Albo ze tylko gadam a nic nie robie, a na prawde czekam tylko na kase z unii.
Lista:
remont v6 3.0 :
komplet uszczelek silnika,
pierścienie tłokowe,]
panewki głowne
panewki korbowe,
planowanie głowic,
kolektory wydechowe od 3.2
pompa olejowa,
pompa wody
rozrząd
olej 5w40 lub 0w40
sprzęgło jednomas
dotarcie zaworów,
filtr oleju,
nowe śruby do głowic
aludekle
świece i kable
skrzynia 6b

Dodatkowe Plany:
wygłuszenie całej
wydech X-PIPE
wydechy na dwie strony
białe fele z czarnym
poliuretan
lotke wsadzić
dokładka przód lub zderzak irmiego
Grill irmiego
bi-xenon

do tego mysle jeszcze nad gwintem tylko myśle

a na koniec maja to powinienem zdążyć więc chyba będzie dobrze

troche tego jest ale i troche kasy zaoszczędziłem wiec starczy

Ładnie, nikt Cię tu z błotem mieszać nie będzie, spoko
Też lubię mieć ogarnięte auto
i mam

#420 OFFLINE   bronekc6

bronekc6

• 564 postów

Napisany 13 lutego 2013 - 21:39

No ale troche potrwa nim to wszystko znajdzie sie w aucie ze względu nawet na to że od 19 moge dopiero sie przy niej pogrzebac