Mam OMEGE B z 1995r. z silnikiem 2,5TD nie chipowana, nie przerabiana. Z informacji, które posiadam był naprawiany przez jakąś firmę komputer pokładowy, a demontowany i wmontowywany był przez jej poprzedniego właściciela.
Problem jest taki, że komputer bardzo mocno okłamuje średnie zużycie paliwa, jak również spalanie chwilowe. Np. spalanie chwilowe czasami pokazuje nawet 0.0, maksymalnie pokazuje 0,5. Przy lekkim dodawaniu gazu to spalanie nie ulega zmianie, czyli jest jak na biegu jałowym. A co najlepsze średnie spalanie przy 160-180 na trasie ok. 120km pokazało 4,2/100km.
Przy 1400obr. na biegu jałowym też pokazuje 0,0 powyzej tych obrotów pokazuje coś około litra.
Proszę o porady co gdzie i jak sprawdzić, a najlepiej jak to naprawić. Proszę o dokładne opisy gdyż nie znam się dokładnie na elektryce.
Dodam ze wszystkie styki na midzie, i ecu zostały dokładnie przeczyszczone. Nie ma mowy o zaśniedziałych stykach na tych dwóch elementach.
Oprogramowanie w midzie jest prawidłowe zostało ponownie wgrane w aso i problem cały czas jest ten sam.
DODAM, ZE KTO POMOZE MI USUNAC PROBLEM ZOSTANIE OBDAROWANY FLASZKA

scaliłem