mnie sie pytasz?
ale spoko odpowiem:D
powinny trzymać pion:p
jesli nawet tak powinno byc to zaden problem mozna je postawic w pion
Napisany 13 lipca 2012 - 20:23
mnie sie pytasz?
ale spoko odpowiem:D
powinny trzymać pion:p
Napisany 13 lipca 2012 - 21:55
Napisany 14 lipca 2012 - 04:54
Napisany 14 lipca 2012 - 14:12
Napisany 24 sierpnia 2012 - 14:25
Napisany 24 sierpnia 2012 - 19:11
Witam.panowie mam take pytanko.Posiadam zamontowane takie wtryski
http://moto.allegro....2568528166.html
da rade je zamontowac w szyne w listwe wtryskowa.Jesli tak to prosilbym o jakies linki do tego.Nie podoba mi sie jak one tak leza powciskane pod kolektor i tyle tych zlaczek itd.Dzieki.
Napisany 25 sierpnia 2012 - 06:39
Napisany 26 sierpnia 2012 - 18:02
Dał byś jakąś fotke poglądową przy okazji. Też sie zastanawiam czy tez tak nie zrobić bo leżą tak nie chujnie przy kolektorze ale czy nie mają za gorąco?ja mam Hanki schowane pod kolektorem i ich nie widać.
Napisany 26 sierpnia 2012 - 18:22
Napisany 26 sierpnia 2012 - 18:54
Witam.panowie mam take pytanko.Posiadam zamontowane takie wtryski
http://moto.allegro....2568528166.html
da rade je zamontowac w szyne w listwe wtryskowa.Jesli tak to prosilbym o jakies linki do tego.Nie podoba mi sie jak one tak leza powciskane pod kolektor i tyle tych zlaczek itd.Dzieki.
kurcze, też chciałem hany u siebie upchnąć pod kolektor ale odpuściłem sobie z racji właśnie późniejszego przykręcenia kolektora. Szkoda że nie masz fotki jak to wygląda. A powiedz chciaż hany masz pod wężyk czy pod listwę i na tym jakieś kątowe nakładki? czy prosto z han wężykowych do zewnętrznych listw rozdzielających? no i jak masz wkrętki? jakie długie wężyki Ci wyszły? no i jak przykręciłeś kolektor, bo jak masz tam hany to jednym słowem masakra.też się obawiam o gorąc, ale jak do tej pory zrobiłem jakieś 5-6 tys., w tym 4 tys. autostradami (jakieś 2-3 tys. w 40 -stopniowych upałach) - Hanki na razie żyją. Są upchnięte między aluminiowymi rurami kolektora, który co by nie mówić jest najchłodniejszą częścią silnika, więc mam nadzieję że trochę Hanki pochodzą.
Fotek nie zrobię, bo nie chce mi się ich wytargiwać. Montaż pod kolektorem jest trudny, a do tego ma jedną istotną wadę... Powiem tylko, że GM mogło spokojnie zaoszczędzić na niektórych śrubach mocujących kolektor :-P
Napisany 26 sierpnia 2012 - 21:56
Napisany 30 grudnia 2013 - 19:26
hany leżą obok wtryskiwaczy benzynowych, ale w poprzek, tzn. od prawej strony silnika wchodzi wężyk z gazem, ale hana zasila krótkim wężykiem cylinder po lewej stronie i odwrotnie.
mam hany na wężyk bez żadnych końcówek kątowych, choć na początku stwierdziłem że takie końcówki bardzo by pomogły, nawet się zastanawiałem nad nagwintowaniem i nakręceniem jakichś kolanek.
Na dziś sytuacja wygląda tak, że hany siedzą i są niewidoczne, działają dobrze, a co do przykręcenia kolektora to już napisałem - mogę komuś sprzedać kilka śrub :-P Tylko mnie nie straszcie i nie wyzywajcie od idiotów, zrobiłem to z pełną świadomością zagrożeń.
Napisany 30 grudnia 2013 - 21:48
Odgrzej troszkę temat ponieważ też chce zamontować wtryski pod kolektorem jak u Ciebie, i mam pytanie czy nadal wszystko jest OK? Czy mógłbyś podać jakiej długości masz wężyki od wtryskiwacza do przelotki w kolektorze (tej dyszy która jest wkręcona w kolektor)?
Pozdrawiam
Napisany 19 kwietnia 2015 - 22:45
Napisany 28 kwietnia 2015 - 00:54
Napisany 28 kwietnia 2015 - 05:55
Napisany 28 kwietnia 2015 - 06:01
mozesz napisac po kolei jakie graty najlepsze ?kazda byle jaka sekw. pojedzie w tym silniku... zaloz sobie taka do ktorej masz lepszy serwis bo najwiekszy problem z lpg w aucie to montaz. Zaloz staga mozesz nawet z wtryskami stag. Zalozysz zenita i juz nie kazdy warsztat zrobi Ci poprawke bo bedą płakali ze oni tego nie zakaladaja a staga to w kazdej szopie montuja
Napisany 30 kwietnia 2015 - 13:49
kazda byle jaka sekw. pojedzie w tym silniku... zaloz sobie taka do ktorej masz lepszy serwis bo najwiekszy problem z lpg w aucie to montaz. Zaloz staga mozesz nawet z wtryskami stag. Zalozysz zenita i juz nie kazdy warsztat zrobi Ci poprawke bo bedą płakali ze oni tego nie zakaladaja a staga to w kazdej szopie montuja
Napisany 30 kwietnia 2015 - 20:09
Napisany 05 maja 2015 - 18:15