Doświetlanie zakrętów
Napisany 08 października 2007 - 22:25
Napisany 08 października 2007 - 22:50
No tak jest najłatwiej poczekajmy aż beast zmęczy temat a sami tylko auta później podstawiajmy. A może by tak głową ruszyć
jak tylko bede w 3 city u swojego magika elektronika to sie na temat wezme. Jak dobrze pojdzie do w piatek bede jechal
Napisany 10 października 2007 - 16:12
Roozga - jak do mnie komentarz to wyluzuj - to był taki żart z tym podstawianiem

Pozdr.
Napisany 27 kwietnia 2008 - 11:37
temat nie jest trudnu do zrobienia
wystarczy wykorzystać styki od kierunkowskazu które załączają postuj po wyłączeniu zapłonu podpiąć kabelki pod halogeny
na przewodach zasilających tych orginalnych wstawić diodę żeby napięcie się nie cofało i nie włączały się oba halogeny
tylko że będzie działą jak włączymy kierunek to jest ten minus
Napisany 27 kwietnia 2008 - 12:16
ja też myślałem o podświetleniu
temat nie jest trudnu do zrobienia
wystarczy wykorzystać styki od kierunkowskazu które załączają postuj po wyłączeniu zapłonu podpiąć kabelki pod halogeny
na przewodach zasilających tych orginalnych wstawić diodę żeby napięcie się nie cofało i nie włączały się oba halogeny
tylko że będzie działą jak włączymy kierunek to jest ten minus
gdybym chcial odwalic taka maniane to juz bym mial to zrobione. mi chodzilo o to zeby sie wlaczaly same przy okreslonych predkosciach. Chodzi mi po glowie jeszcze podpiecie sie pod servotronic tylko trzeba wybadac na jakej zasadzie on daje info.;
Napisany 27 kwietnia 2008 - 16:25

Wolałbym zrobić trzy mignięcia kierunkowskazem przy lekkim naciśnięciu. To jest dobry bajer przy wyprzedzaniu

Napisany 27 kwietnia 2008 - 18:35
Wolałbym zrobić trzy mignięcia kierunkowskazem przy lekkim naciśnięciu. To jest dobry bajer przy wyprzedzaniu
Te trzy mrugnięcia to chyba tylko w VW. Podejrzewam że wystarczy wymienić przekaźniki i już będzie.
P.S. Dla mnie nie za bardzo. Zawsze dziękuje komuś nie awaryjnymi tylko lewy prawy lewy. W oplu kierunek włączy się od razu a nie po czasie i to mi pasuje
Sorry za OT
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - MV6 i nie zmieni się nic
Napisany 27 kwietnia 2008 - 18:45
Np. nowe Astry też to mająTe trzy mrugnięcia to chyba tylko w VW.

Jak go włączysz do końca to tak będzie jak piszesz.Dla mnie nie za bardzo. Zawsze dziękuje komuś nie awaryjnymi tylko lewy prawy lewy. W oplu kierunek włączy się od razu a nie po czasie i to mi pasuje
Napisany 27 kwietnia 2008 - 18:50
Napisany 27 kwietnia 2008 - 18:59

Lepiej już niech ktoś przypasuje oryginały z samochodu wyposażonego w reflektory adaptacyjne do Omegi i już. W WCC nie takie numery robią :mrgreen:
Napisany 03 lutego 2009 - 22:28
http://www.allegro.p...e_film_hit.html
Wygląda całkiem fajnie, tylko czy te halogeny w omce dobrze pobocze oświetlają?
Napisany 03 lutego 2009 - 22:44
Napisany 03 lutego 2009 - 23:59
Doświetlanie zakrętów nie jest montowane w normalnych halogenach więc nie jest legalne to co sprzedawca oferuje.
poza tym z opisu wynika, że do działania trzeba włączyć kierunkowskazy, więc nie działają jak w typowych seryjnych światłach doświetlających zakręty czy ronda....na których nie sygnalizujemy manewru
więc w miejscach szczególnie potrzebnych się nie sprawdzą...W przypadku funkcji doświetlania zakrętów wejściami są kierunkowskazy lub lampki sygnalizacyjne (jeżeli są osobne dla lewego i prawego kierunkowskazu).
Napisany 30 grudnia 2011 - 17:58
Napisany 30 grudnia 2011 - 21:24
Na wioskach, w lesie na ciasnych winklach, na lawirowaniu miedzy koleinami na jeziorkiem, kierunku w tedy się nie używa. W tedy włączysz przeciwmgielne i doświetlasz boki. A po mieście po co jak wszędzie widno. Przy zjeździe z ronda ma sie włączać ?

Napisany 31 grudnia 2011 - 16:05
światło przeciwmgielne jak sama nazwa mówi służy do jazdy we mgleW tedy włączysz przeciwmgielne i doświetlasz boki.

i powinno być bezwzględnie karane przez władzę jeżeli jest inaczej bo później jeden burak z drugim jeździ cały rok i świeci innym po oczach :0shoot: :zolta_kartka:
do tego wrzuci hid do zwykłych kloszy i się cieszy jaką to ma furkę

Napisany 31 grudnia 2011 - 16:15
światło przeciwmgielne jak sama nazwa mówi służy do jazdy we mgle
!
!! :shock:
i powinno być bezwzględnie karane przez władzę jeżeli jest inaczej bo później jeden burak z drugim jeździ cały rok i świeci innym po oczach :0shoot: :zolta_kartka:
do tego wrzuci hid do zwykłych kloszy i się cieszy jaką to ma furkę
też nie lubię gdy cfaniaki jeżdżą na przeciwmgielnych ale trzeba przyznać, że można tak robić na drogach oznaczonych jako kręte
Napisany 31 grudnia 2011 - 18:47
oraz podczas deszczu, fiaty te nowe mają taki manewr ale tam ponoć w jednej lampie są 2 żarówki, jedna halogen druga doświetlanieteż nie lubię gdy cfaniaki jeżdżą na przeciwmgielnych ale trzeba przyznać, że można tak robić na drogach oznaczonych jako kręte
Napisany 17 lutego 2013 - 10:47
??
Napisany 13 lutego 2015 - 23:44
Tylko fajnie by było jakby działało to w ten sposób:
Gdyby się dało to sam chętnie bym to u siebie zrobił, przydatne jak jedziesz krętą drogą przez las (u mnie takich nie brakuje)