HID - Pseudo Xenon z allegro
Napisany 19 grudnia 2007 - 06:47
Przykłady:
Xenon 1
Xenon 2
Xenon 3
Jeżeli był podobny temacik to sorrka - nie znalazłem...
Napisany 19 grudnia 2007 - 07:52

Napisany 19 grudnia 2007 - 07:52
pawel om2.0, mam pytanie bo w poprzednim temacie nikt nie odpowiedział: co powiedzieć miśkowi jak zobaczy ksenon za "szkłem" z wyrytą homologacja dla H1, H7

Napisany 19 grudnia 2007 - 16:00
Napisany 19 grudnia 2007 - 16:19
Napisany 19 grudnia 2007 - 16:23
Napisany 19 grudnia 2007 - 16:43
na pierwszy rzut oka bedzie wsio ok tylko pozostanie fakt nieposiadania przez takie coś homologacji i nie lepiej nie myśleć co by się stało w przypadku stłuczki, upierdliwego miśka - dokłądnie tak samo jest to traktowane jak przyciemnienie tylnych lampCzyli przypuśćmy montując taki zestaw z allegro jak wyżej trzeba też założyć spryskiwacze lamp?? I wtedy powinno być już dobrze??
Napisany 19 grudnia 2007 - 17:19
Czy warto (jest sens) zakładać taki zestaw z allegro + spryskiwacze biorąc pod uwagę wszystkie aspekty "za" i "przeciw"??
Napisany 19 grudnia 2007 - 19:25

Napisany 20 grudnia 2007 - 06:29
Ostatnie pytania przed kupnem - czy na coroczny przegląd można jechać z wsadzonymi tymi xenonami czy lepiej na te parę minut wsadzić zwykłe żarówki?? (chodzi o to czy przechodzi bez problemu czy nie)
I co najważniejsze - PYTANIE DO POSIADACZY - czy faktycznie sporo lepiej świecą tak jak obiecują sprzedawcy??
Ja i tak muszę wziąć poprawkę na jakość świecenia - mam lampy DEPO

Napisany 20 grudnia 2007 - 07:40
nie łudź sięz homologacją
naE-MARK 11 (homologacja, dopuszczająca do użytku w Polsce oraz Unii Europejskiej)
żarniki xenonowe posiadają homologację dopuszczającą do użytku na terenie Polski oraz Unii Europejskiej
EOT
Napisany 20 grudnia 2007 - 12:12
zamontowałem sobie w wartości 6000K ponieważ takie są montowane fabrycznie na terenie UE i nie chciałem pajacować z 10000 czy nawet 12000. poza tym 6000 dają białe światło, a wyższe zbliżają się ku fioletowemu.
miałem już kilka kontroli policyjnych z tym zestawem. nikt się do niego nie przyczepił. na przeglądzie jeszcze nie byłem, ale już się dowiedziałem, że potrzebny jest atest, żyroskop i spryski wysokociśnieniowe na lampach. bez tego nie przejdzie. jak się ma to do praktyki, nie wiem. mozliwe że nawet nikt nie zapyta o te lampy, jeśli ustawione będą prawidłowo. różnicę widać tylko w momencie gdy się włącza światła. zwykła żarówka zaczyna świecić, ksenon daje mocny strzał światła na ok sekundę i potem stopniowo się rozjaśnia.
co do jazdy, różnica jest cholernie wielka. nie jest to żadna rewelacja, bo omega już chyba ma tak zdupione światła, ale przynajmniej coś widać. linia światłocienia jest bardzo wyraźna. przy tej mocy którą mam jak włączę halogeny, to różnicę widzę tylko na poboczu i to wcale nie wielką. na długich efekt jest taki, że po prostu widzę dalej. światło z długich nie przebija ksenonów, a mam żarówki Philips +50.
jednak będę montował spryski na lampy, bo jak się ubrudzą, to już tak nie świecą dobrze

pozdro
Napisany 20 grudnia 2007 - 15:48
Napisany 20 grudnia 2007 - 16:41
nie łudź sięz homologacją
naE-MARK 11 (homologacja, dopuszczająca do użytku w Polsce oraz Unii Europejskiej)
żarniki xenonowe posiadają homologację dopuszczającą do użytku na terenie Polski oraz Unii Europejskiej
EOT
Gachu możesz to jakoś sprostować o co chodzi??
Napisany 20 grudnia 2007 - 16:47
nie ma możliwości aby taki zestaw miał homologację. Jedyne co może mieć homologacje, to tylko i wyłącznie przetwornica.. ponieważ czasami mogą one pochodzić od renomowanych producentów. Palniki w żadnym wypadku nie będą mieć homologacji nie ma takiej możliwości... i pamiętaj o tym ze w żadnym wypadku inne palniki niż 4300k nie będą mieć homologacji
Napisany 20 grudnia 2007 - 18:06
Oto link do aukcji która mnie interesuje. Obejrzyjcie oceńcie i może doradzicie inny zestaw niż ten który ja wybrałem

Napisany 20 grudnia 2007 - 18:18
Ja miałem już dwa przeglądy z ksenami i było OK.Za drugim razem przyuważył tylko że mam postojówki diodowe-niebieskie.I tak podbił dowód.
Napisany 20 grudnia 2007 - 18:42
Napisany 20 grudnia 2007 - 18:42