Czy należy się darmowa naprawa ??
Napisany 04 stycznia 2015 - 11:12

Napisany 04 stycznia 2015 - 11:33
Czesc mam nie typowe pytanie mechanik wymienial mi rozrzad po przejechaniu zaledwie 2000km urwal sie wieloklin i przeskoczyl rozrzad
czy powinienem sie domagac darmowej naprawy? Dodam ze wieloklin urwal sie z powodu rozpadniecia sie rolki napinacza. Jesli mozecie to doradzcie.
jeśli rozrzad kupował mechanik to jedź do niego z reklamacja.
Napisany 04 stycznia 2015 - 12:19
Napisany 04 stycznia 2015 - 12:30

Napisany 04 stycznia 2015 - 12:38
Czesc mam nie typowe pytanie mechanik wymienial mi rozrzad po przejechaniu zaledwie 2000km urwal sie wieloklin i przeskoczyl rozrzad
czy powinienem sie domagac darmowej naprawy? Dodam ze wieloklin urwal sie z powodu rozpadniecia sie rolki napinacza. Jesli mozecie to doradzcie.
Moim zdaniem należy ci się darmowa naprawa,skoro nie wymieniłtej rolki,a z jej powodu stała się awaria. Niektórzy przy wymianie rozrządu nie wymieniają rolek bo sprawdzą ,że chodzi,nie słychać jej to można nie wymieniać jeszcze. Niektórzy wymieniają co2 wymianę pompę wody z rozrządem dla oszczędności chyba ?

Napisany 04 stycznia 2015 - 12:41
Napisany 04 stycznia 2015 - 12:49
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:09
Mechanik kupowal i robil u siebie w garażu tak zwana lewuche. I chyba to ze nie wymienil napinacza pasks wieloknowego i ta rolka sie rozleciala w drobny mak to moge sie domagac darmowej naprawy?
Nic z tym nie zrobisz - nie masz potwierdzenia naprawy ( rachunku zlecenia naprawy , pieczątki firmy która to robiła ) to naprawy nie było - to jest chyba proste .
Jeśli to Twój znajomy, to możesz z nim polemizować co do kosztów naprawy - lecz w tym przypadku może być ciężko żeby to on pokrył 100% kosztów. Jeśli opisałeś wszystko, to wynika z tego że zleciłeś mu wymianę kpl. rozrządu , a nie wymianę wszystkiego co uszkodzone .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:14
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:32
Ale chodzi o to ze wymienil pasek wielo klinowy a ta rolkę zostawił. Spróbuje wydrzec chociaż polowe kwoty.
No to się zdecyduj kolego
...mechanik wymienial mi rozrzad....

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:38
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:42
Tak jak napisałem wcześniej
Nic z tym nie zrobisz - nie masz potwierdzenia naprawy , to naprawy nie było
Napisany 04 stycznia 2015 - 13:51

Napisany 04 stycznia 2015 - 16:28
Moim zdaniem koleś jest czysty. Jego robota czyli rozrząd z tego co mówisz zrobione ok. To, że Ci auto naprawiał nie znaczy, że ma odpowiadać za każdą usterkę przez najbliższe 2 lata..
Wystarczyło podnieść maskę raz na tydzień, popatrzeć co się tam dzieje i nie byłoby tematu. Części się nie rozpadają z dnia na dzień i do tego bezgłośnie -.-

Napisany 04 stycznia 2015 - 17:07
Napisany 04 stycznia 2015 - 17:13
Napisany 04 stycznia 2015 - 19:37
Dziwi mnie jedno, że pasek dał rade się tak zablokować, że zerwało klin. Jak dla mnie to pasek powinien się sfajczyć na którymś z kół osprzętu. W mojej omedze tak było, że kompresor klimy się poddał i zjarało mi pasek, a miałem wtedy wysokie obroty i po prostu pękł.
Napisany 04 stycznia 2015 - 20:19
Napisany 04 stycznia 2015 - 20:31