mozna dostac nowa

tłumik-ale jaki?
Rozpoczęte przez
MomegaM
, 18 wrz 2006, 17:45
25 odpowiedzi na ten temat
Napisany 22 września 2006 - 23:55
Napisany 23 września 2006 - 18:22
podepnę się do tematu...
chodzi mi po głowie podwojenie końcówek wydechowych w moim kombi, tzn. za tłumikiem końcowym wstawienie Y-rury i wyprowadzenie końcówek na dwie strony zderzaka tylnego :mrgreen:
coś na styl wersji 3.0
czy ktoś próbował to zrobić ?
chodzi mi po głowie podwojenie końcówek wydechowych w moim kombi, tzn. za tłumikiem końcowym wstawienie Y-rury i wyprowadzenie końcówek na dwie strony zderzaka tylnego :mrgreen:
coś na styl wersji 3.0
Napisany 23 września 2006 - 23:47
cos juz bylo mowione na ten temat - kojarze jakies problemy zwiazane ze zbiornikiem paliwa - jest zbyt blisko... jednak na pewno jest jakis sposob, bo widuje omegi z takim rozwiazaniem - najlepiej chyba udac sie do zakladu zajmujacego sie wydechami, to nie sa wielkie koszty, a jest pewnosc, ze przerobka wykonana bedzie fachowo...wyprowadzenie końcówek na dwie strony zderzaka tylnego :mrgreen:
coś na styl wersji 3.0
Napisany 23 września 2006 - 23:56
Gadu gadu o tłumikach i mi sie posypały ostatnie tłumiki... jakie jest wasze zdanie czy wywalac katalizatory i wstawiac strumiennice, czy zostawiac stare katy, czy montowac nowe katy? Chodzi mi o moc i o akustyke...
Napisany 24 września 2006 - 00:03
(zahaczyles o cos?) tez mi sie 'konczy' katalizator... zasiegalem rady 'szpeca', powiedzial, zebym sobie dal spokoj z tanimi strumiennicami zamiast katalizatora - lepiej juz wlozyc tlumik przelotowy... strumiennice ewentualnie zamiast tlumika srodkowego - ale od razu dal mi do zrozumienia, ze kombinowanie z wydechem na wlasna reke moze rownie dobrze negatywnie wplynac na wydajnosc silnika, poniewaz na poszczegolnych elementach wydechu musi byc utrzymane wlasciwe cisnienie, aby moc i moment silnika byl zachowany na odpowiednim poziomie...Gadu gadu o tłumikach i mi sie posypały ostatnie tłumiki... jakie jest wasze zdanie czy wywalac katalizatory i wstawiac strumiennice, czy zostawiac stare katy, czy montowac nowe katy? Chodzi mi o moc i o akustyke...