Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

[OB & OBFL] Wpadła miedziana podkładka przez zawór ssący do cylindra

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
26 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Piotrek

Piotrek
  • 1 395 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 15 września 2014 - 10:40

zrobić pętelkę z drutu, wysmarować ją bardzo gęstym smarem i wprowadź do cylindra, zamieszać w komorze, może się przyklei...

#22 OFFLINE   NiemyDGK

NiemyDGK

WarsSztat Jagiełły

• 16 postów

Napisany 15 września 2014 - 10:51

Jak miedziana to i miękka, pewnie nic się nie stanie jakby i tam była. Wydmucha ją w wydech a jak nie to i tak będzie musiał ściągać głowicę:)

miękka nie miękka, nie ma to znaczenia bo chyba nie wiesz jak szybko zawory się otwierają i zamykają... nie ma mowy o wygranej na tej loterii :2puchar:. Opcje są dwie i obie prowadzące do :0suicide::

1. podkładka zostanie przytrzaśnięta (płasko) przez zawór (obojętnie który), uszkodzenie gniazda i/lub zaworu - skutek brak kompresji głowica do zrobienia
2. podkładka zostanie przytrzaśnięta (ukośnie) przez zawór niepozwalając mu się zamknąć następuje spotkanie na szczycie - skutek :ksiadz:

za takie rady to :0bicz:
no chyba że jesteś trollem :mod: i to był żart

#23 OFFLINE   kamilrox

kamilrox
  • 348 postów

Napisany 15 września 2014 - 11:16

widzę jesteś hazardzista, bo liczysz na niesamowitego farta :masakra:

oj fart nie fart ale w razie co i tak będzie musiał zrzucać głowicę i do planowania dawać. Szkody wielkiej mała miedziana podkładka nie powinna zrobić.

#24 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 16 września 2014 - 10:21

oj fart nie fart ale w razie co i tak będzie musiał zrzucać głowicę i do planowania dawać. Szkody wielkiej mała miedziana podkładka nie powinna zrobić.

Faktycznier, nic wielkiego nie narobi... najwyżej się tłok z zaworem lub kilkoma zaworami spotka - faktycznie drobnostka. Do tego dochodzi uszkodzone gniazdo zaworowe, ale to też przecież drobnostka. :masakra: :zalamka:

Twoje rady prowadzą to poważnego uszkodzenia głowic

#25 OFFLINE   NiemyDGK

NiemyDGK

WarsSztat Jagiełły

• 16 postów

Napisany 16 września 2014 - 13:24

Faktycznier, nic wielkiego nie narobi... najwyżej się tłok z zaworem lub kilkoma zaworami spotka - faktycznie drobnostka. Do tego dochodzi uszkodzone gniazdo zaworowe, ale to też przecież drobnostka. :masakra: :zalamka:

Niemy - Kamilrox -Adam
_______:mmm:_______

#26 OFFLINE   kamilrox

kamilrox
  • 348 postów

Napisany 16 września 2014 - 18:49

Głowicy najwyżej:) no ok sory za moje "mądre" pomysły..

I co kolega zrobił coś z tym już czy remontuje silnik?

#27 OFFLINE   Marceloton16

Marceloton16
  • 47 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 26 września 2014 - 15:38

I tak musiałem zrzucić głowicę bo wpadło mi to przy wymianie chłodniczki która okazała się sprawna, więc UPG do wymiany poszło zresztą zapraszam do tego wątku: http://forum.omegakl...ead.php?t=99413