Nie lepiej to podłączyć pod lampki w drzwiach? Będą się zapalały tylko wtedy gdy otworzysz drzwi i konkretna strona a nie wszystkie.
Próbowałem ogarnąć temat, ale kable z lampki w drzwiach z niewiadomych przyczyn zmieniają się w jakieś inne i nie da się ich ogarnąć w słupku koło nóg pasażera/kierowcy.
Najprościej znaleźć masę od krańcówki, bo jest w słupku, ale trudniej znaleźć dobre +12 do zasilania (bo żarówki w drzwiach sterowane są masą) Ja znalazłem odpowiednią masę i odpowiedni plus (który wygasza się wraz z przekaźnikiem czasowym) ale tylko po stronie kierowcy. Po stronie pasażera się chyba w złą masę podpiąłem bo zapala się podświetlenie w momencie otwarcia jakichkolwiek drzwi (prócz drzwi kierowcy) oraz w momencie załączenia światła pokrętłem od świateł. Podświetlenie nóg kierowcy działa tylko jak otworzę drzwi kierowcy, w momencie zapalenia lampki środkowej nie świeci się, bo lampki w drzwiach się nie zapalają. (o to mi właśnie chodziło) Ale podświetlenie u pasażera nie jest zrobione tak jak chcę, ale nie chce mi się już tego z mieniać bo mi to nie przeszkadza

, a narzeczona jak czasem czegoś szuka w torebce to jej zapalam pokrętłem i ma jasno więc w sumie jest nawet przydatne