zmiana podswietlania zegarow
Napisany 10 września 2015 - 00:16
Napisany 12 września 2015 - 23:15
Napisany 13 września 2015 - 13:26
Napisany 02 kwietnia 2016 - 00:07
Na nie jednym miejscu na forum radzicie, by do podświetlania zegarów wstawić białe LED z płaskim lub walcowym szkiełkiem, ale nie znalazłem konkretów odnośnie, czy to ma być zimna, czy ciepła biel?
Po drugie też nie znalazłem jakiej mocy mają być -co powinno pisać na nich lub w związku z nimi?
Może jakieś konkretne LED-i lub aukcja z Alledrogo?
Napisany 02 kwietnia 2016 - 06:27
Barwa zależy od tego jakie podświetlenie Tobie się podoba możesz nawet dać różowe :-P ori żarówki są w2w ja mam żarówki w5w i świecą troszkę jaśniej bo jedna ori została i widać różnice. Znajdź ledy które świecą podobnie do żarówek 2W chyba że chcesz mieć jaśniej to kup mocniejszeNa nie jednym miejscu na forum radzicie, by do podświetlania zegarów wstawić białe LED z płaskim lub walcowym szkiełkiem, ale nie znalazłem konkretów odnośnie, czy to ma być zimna, czy ciepła biel?
Po drugie też nie znalazłem jakiej mocy mają być -co powinno pisać na nich lub w związku z nimi?
Może jakieś konkretne LED-i lub aukcja z Alledrogo?
Napisany 03 kwietnia 2016 - 00:54
Barwa zależy od tego jakie podświetlenie Tobie się podoba możesz nawet dać różowe :-P ori żarówki są w2w ja mam żarówki w5w i świecą troszkę jaśniej bo jedna ori została i widać różnice. Znajdź ledy które świecą podobnie do żarówek 2W chyba że chcesz mieć jaśniej to kup mocniejsze
Chcę by świecili na biało a nie jak teraz (żółtawo) stąd pytanie czy mam szukać LED biały zimny, czy biały ciepły?
Napisany 03 kwietnia 2016 - 02:34
Zaraz wstawie link od kogo kupowałem, tylko wrócę do domu i laptopa odpalę
Przedłużyła się impreza, że jeszcze nie wróciłeś do domu? ;D
Napisany 03 kwietnia 2016 - 12:56
LED biały zimny, czy biały ciepły
Ciepły jest lepiej widoczny ale lekko żółty jak ma być biały to tylko zimny.
Napisany 04 kwietnia 2016 - 12:23
Ciepły jest lepiej widoczny ale lekko żółty jak ma być biały to tylko zimny.
Dzięki
Ostatnie pytanie: Jakiej mocy lub ilości i typu LED szukać i jakiego oznaczenia- w5w, czy?
Pytam gdyż aukcyj z LED-ami są setki...
Szukać gdzie jest jedna pojedyncza LED, czy gdzie jest więcej LED-ów -tyle że one są wyższe/dłuższe więc nie wiem czy się zmieszczą i czy w ogóle takie się nadają.
Napisany 04 kwietnia 2016 - 18:54
Napisany 08 kwietnia 2016 - 11:01

NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy

Napisany 14 czerwca 2016 - 20:26
Napisany 14 czerwca 2016 - 20:29
Wskazówki możesz pomalować lakierem/markerem. Biały kolor jeśli chcesz mieć podświetlenia to musisz skrobać taką jakby folię od wewnętrznej strony zegarów.
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 28 lipca 2016 - 20:26
panowie takie pytanko odnosnie podswietlenia zamontowalem dzis w liczniku zamias zarowek niebieskie ledy i d*pa tak swieca ze ledwo co widac troszke strzlki podswietla tam gdzie sa kilometry i to wszystko reszt zegarow ciemno , kiedys tak zrobilem jak mialem asterke f i bylo super a w omedze lipa moze ktos podpowie jakie ledy zastosowac bo te jak by byly zaslabe albo co !
Napisany 29 lipca 2016 - 10:54
Napisany 29 lipca 2016 - 13:30
Marcin ja tej foli nie mam tylko diody mam za slabe i szukam moze ktos ma namiary jakie kupic albo jakis konkretny sklep.
Napisany 29 lipca 2016 - 13:54
Napisany 29 lipca 2016 - 15:19
dobra Panowie a może znacie jakiegoś gościa , który zawodowo tuninguje zegary ?