zrobisz jak uważasz , ja miałem ten sam problem 
zdecydowałem się na primę -sam nie wiem czy dobrze
dużo czytałem na innych forach - jedni polecali drudzy narzekali , ale tak jest ze wszystkim .
prima robi pierścienie od bardzo dawna jakby były na prawdę złe to już dawno by się zwinęli .
co mi się podobało w tych pierścieniach ? olejowy inny niż oryginał , prawie tak samo sprężysty jak uszczelniające -zobaczymy jak będzie z trwałością
geotza -te co zdjąłem po 60kkm były śmieciami .
nikt niestety nie podejmie za Ciebie decyzji - musisz wybrać mniejsze zło 
U kolegi tez ten motor był juz robiony, jakos przy 190tyskm ale nie wiadomo co tam kto wsadził, teraz ma 300tys i juz od jakis 30 tys był problem, brał oliwe, od około 5 tys brał jej tragicznie duzo

a 300km temu motor zaczał strasznie kulec nierowno chodzi, nie robiłem zadnych pomiarow, odrazu rozebrałem i tak;
1 cyl - wszystkie pierscienie całe - olejowy pierscien stoi
2 cyl - pierwszy pierscien uszczelniajacy pekniety, olejowy pierscien stoi
3 cyl - pierwszy pierscien uszczelniajacy pekniety, olejowy pierscien stoi
4 cyl - dwa pierscienie uszczelniajace pekniete, olejowy pierscien stoi

I tak pierwsze dwie tuleje sa ok, ładne natomiast trzecia ma konkretna ryse, a czwarta ma spory próg. Blok juz oddany do wcisniecia dwoch tuleji.
Generalnie doł silnika miska i tłoki całe w nagarze ktorego problem jest ruszyc

doł cały juz wyskrobałem + tenzi + benzyna, musze jeszcze poczyscic tłoki i rowki pierscieni
generalnie cały problem w ekotekach jest spowodowany tym ze pierscienie olejowe staja i nie uszczelniaja gładzi i wtedy jest pobor oliwy... pytanie dlaczego staja? przez nagar? czy sa za mało sprezyste?
Generalnie plan jest taki zeby wszystko po maxie poczyscic złozyc i zalac to pełnym syntetykiem

P.S Macie jakies patenty na mycie tego nagaru? Pozdro