Sposób na nieuczciwych mechaników
Napisany 01 czerwca 2014 - 08:53
Czy są jakieś instytucje w tym kraju gdzie się można zgłosić i poskarżyć na nieuczciwego mechanika, tylko żeby to miało jakiś efekt??
Czy macie może jakieś sposoby na takich mechaników??
Co robicie kiedy auto po naprawie nadal popsute a mechanik nie chce poprawić, albo trzyma je w nieskończoność i nic nie robi??
Porady zmień mechanika są dla mnie zbędne bo czas i pieniądze już stracone, zresztą trafić na dobrego to jak wygrać w lotto.
Piszcie co ciekawego Was spotkało u mechanika.
Napisany 01 czerwca 2014 - 09:33

Napisany 01 czerwca 2014 - 09:40
Napisany 01 czerwca 2014 - 11:11
Prawdę mówiąc to tym kraju jak nie masz podkładki w postaci rachunków/umów/faktur to jesteś na straconej pozycjiCzy macie może jakieś sposoby na takich mechaników

Napisany 01 czerwca 2014 - 11:13
Kiedys slyszalem ze gosciu zamontowal kamerke na wygluszeniu maski bo mial cos tam.dp wymiany. Podpatrzyl ma.roznych programach ktore pokazuja jak.pracuja mechanicy a ze jest informatykiem to nie byl to dla niego problem z taka kamerka. Cale szczescie.trafil na uczciwego mechanika bo zrobil wszystko zgodnie ze sztuka. Ale jakby tak nie bylo to mialby dowod i wtedy takiemu mechanikowi byloby lyso;)
Napisany 01 czerwca 2014 - 11:17
nagrywającemu też by było łyso... Ochrona danych osobowych...Ale jakby tak nie bylo to mialby dowod i wtedy takiemu mechanikowi byloby lyso
Napisany 01 czerwca 2014 - 12:13
nagrywającemu też by było łyso... Ochrona danych osobowych...
nagrywać może , nie może tylko bez zgody opublikować

przedstawienie filmu w sądzie , na policji itp. nie jest publikacją
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 01 czerwca 2014 - 12:55
Napisany 01 czerwca 2014 - 14:07
Dlatego powstal fajny program na tvn turbo "bedzie pan zadowolony".
Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
Napisany 01 czerwca 2014 - 15:14
Dlatego powstal fajny program na tvn turbo "bedzie pan zadowolony".
Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
który już się skończył... a szkoda
Napisany 02 czerwca 2014 - 20:09
który już się skończył... a szkoda
Pewnie nakręcą kolejne sezony.
Napisany 03 czerwca 2014 - 09:12
Odpowiadając na temat postu to sposobem na nieuczciwych mechaników jest serwisowanie auta w stacjach typu BS, Ad, czy innych podobnych po zasięgnięciu opinii ich klientów.Cena na pewno będzie wyższa niż w "u Zdzicha w garażu" ale w tym przypadku Cena = Jakość.
Jak?? => Tak!!
Napisany 03 czerwca 2014 - 10:45
I tu właśnie trzeba zmienić podejścieDlatego jak mam męczyć się 2 dni to wolę oddać mechanikowi bo czasami naprawa kosztuje parę złotych i nie opłaci mi się naprawiać samemu.

Kolejny przykład że zawsze warto zrobić jak najwięcej samemu. Na mechanika nie masz sposobu nawet niech byś miał kamerę i co pójdziesz do sądu że miał ci zrobić w 2 a zrobił w 4 dni. Mój brat zaprowadził kiedyś na wymianę UPG wyjechał 5 km motor zdechł mechanikowi nic nie udowodnił bo tamten się wyparł naprawa kosztowała 3000tys.
Napisany 03 czerwca 2014 - 11:54
Mój brat zaprowadził kiedyś na wymianę UPG wyjechał 5 km motor zdechł mechanikowi nic nie udowodnił bo tamten się wyparł naprawa kosztowała 3000tys.
To naprawdę grupa naprawa była jak kosztowała 3 000 000 zł. Ja bym za taka kasę walczył z mechanikiem do upadłego.

Napisany 03 czerwca 2014 - 15:13
Uuuuuuuuuu ale pojechałemTo naprawdę grupa naprawa była jak kosztowała 3 000 000 zł. Ja bym za taka kasę walczył z mechanikiem do upadłego.

Napisany 22 stycznia 2015 - 22:51
Też tak myślałem do czasu kiedy pozbawił mnie katalizatora.Ja osobiście mam zaufanego mechanika
Auto oddałem tydzień po zakupie, i jak mu udowodnić że był a go nie ma?
Napisany 23 stycznia 2015 - 08:12

Jak?? => Tak!!
Napisany 23 stycznia 2015 - 21:27
Zazwyczaj taki człowiek przeczytał cały internet i wie wszystko na temat danej naprawy ale nie ma zielonego pojęcia nawet w która stronę odkręca się śruby.
Stosuje metodę Warsztatu Samoobsługowego ze umiesz, wiesz lepiej, narzekasz ze długo trwa naprawa, zrób sam.
Godzina roboty na podnośniku i do dyspozycji wszystkie narzędzia 20zl.
Zazwyczaj i tak muszę kończyć sam bo w internecie nie napisali ze się śruba urwie albo przez nieumiejętne odkręcanie zrobi się łeb na okrągło.
Wiem ze jest pełno nieuczciwych mechaników i naciągaczy. Traktują warsztat jak fabrykę gdzie liczy się tylko przerób i robią na odwal, albo biorą się za rzeczy o których nie maja pojęcia.
Mechanika samochodowa nie jest łatwym i lekkim zawodem. Wiele rzeczy nie da się przewidzieć i czasem precyzyjne określenie czasu i kosztów naprawy jest trudne do przewidzenia, ale staram się zawsze o wszystkim informować żeby nie było zaskoczenia przy odbiorze auta.
Napisany 23 stycznia 2015 - 22:12
Zaiste dobrze prawisz i prawdę piszesz.Mechanika samochodowa nie jest łatwym i lekkim zawodem. Wiele rzeczy nie da się przewidzieć i czasem precyzyjne określenie czasu i kosztów naprawy jest trudne do przewidzenia
Nie jestem mechanikiem, swoje naprawy sam robię, ale jak z czasem jest krucho, to jazda do zakładu, mówię co ma być zrobione - sie nie targuje i zawsze jest OK.