nie wiem czy to taka globalna prawidłowość, ale u mnie w mieście tak - na miescach dla niepełnosprawnych stają w 90% ekskluzywne, drogie bryki
z renty mozna sie w koncu dorobic

Napisany 07 lutego 2007 - 11:55
nie wiem czy to taka globalna prawidłowość, ale u mnie w mieście tak - na miescach dla niepełnosprawnych stają w 90% ekskluzywne, drogie bryki
Napisany 07 lutego 2007 - 12:05
Napisany 07 lutego 2007 - 12:17
Nie rozumiem co w tym śmiesznego? :roll:
Napisany 07 lutego 2007 - 12:55
"zabierasz moje miejsce parkingowe, zabierz tez moje kalectwo"
ciekawe jak to by sprawdzilo sie w polsce?
"Krytykować może każdy głupiec i wielu z nich to robi"
Winston Churchill
Napisany 07 lutego 2007 - 14:03
"zabierasz moje miejsce parkingowe, zabierz tez moje kalectwo"
ciekawe jak to by sprawdzilo sie w polsce?
w Polsce była prawie identyczna reklama społeczna
Napisany 07 lutego 2007 - 18:57
Niestety, okazuje się, że może to być jedyna sankcja, jaką można zastosować w tym przypadku. Kierowcy parkujący pod marketami na miejscach dla niepełnosprawnych są w świetle prawa całkowicie bezkarni. Dlaczego? Otóż parking przed marketem nie jest drogą publiczną i nie obowiązują na nim przepisy prawa o ruchu drogowym. Kierowca blokujący miejsce dla niepełnosprawnych, nawet jeśli otrzyma mandat, nie musi go płacić, bowiem nie popełnił wykroczenia.
Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 07 lutego 2007 - 19:06
W Warszawie w większości Centrów Handlowych są takie tabliczki. Policję widać tylko jak się trafi stłuczka i nie mogą dojść do porozumienia. Tylko się tak zastanawiam jak takie spory rozwiązują na takich parkingach. Z prawa ruchu drogowego czy z powództwa cywilnego? Jak ustalić winę?"Na terenie Hipermarketu obowiązują przepisy ruchu drogowego"
Napisany 10 lutego 2007 - 20:43
Dzieki rencie jezdze Omega :razz: Niby jej niewiele ale na miesieczna rate starczalo. Chociaz mi niedawno zabrali i sie z ZUSem sadze. narazie rodzice Omke mi spłacaja. Ale naprawde jestem niepelnosprawny i chce sobie wyrobic karte inwalidy. Sprawa juz przeszla przez sad pracy i ubezpieczen społecznych i teraz nawet nie wiem do jakiego sadu mnie wzywaja bo mama pisze wspolnie z prawnikiem odwolania. ale dziadom nie popuszcze bede sie odwolywal do Strassburga do praw czlowieka. Naklejek nie trzeba miec tylko kwit sie rzuca na tablice zeby przez szybe bylo widac. poza tym z tego co wiem to inwalidy nie obowiazuje 5 czy 6 znakow zakazu m in zakaz parkowania i postoju a w miescie to duze udogodnienie. fakt ze osoba niepelnosprawna w gruncie rzeczy wolalaby sie pomeczyc z parkowaniem ale byc zdrowa no ale...nie wiem czy to taka globalna prawidłowość, ale u mnie w mieście tak - na miescach dla niepełnosprawnych stają w 90% ekskluzywne, drogie bryki
z renty mozna sie w koncu dorobic
Napisany 10 lutego 2007 - 20:48
Lub jeszcze policja sie zjawi jak sie wjedzie na parking żeby sobie trochę pojezdzić po śniegu boczkiem niestety to wczoraj tylko kursowałem miedzy parkingiem Macro, M1, Decatlon i te wszystkie pokolei molochy a i jeszcze zmieniałem samochód ca pare rundek raz Omcia raz Fiacinka :mrgreen:W Warszawie w większości Centrów Handlowych są takie tabliczki. Policję widać tylko jak się trafi stłuczka i nie mogą dojść do porozumienia. Tylko się tak zastanawiam jak takie spory rozwiązują na takich parkingach. Z prawa ruchu drogowego czy z powództwa cywilnego? Jak ustalić winę?"Na terenie Hipermarketu obowiązują przepisy ruchu drogowego"
Napisany 10 marca 2007 - 14:06
Napisany 10 marca 2007 - 14:49
Napisany 10 marca 2007 - 21:20
Napisany 10 marca 2007 - 21:50
GAWOR
hehe i te wsztkie foty na jednym parkingu:D Widze ze jakis spacerek slalom miedzy samochgodami byl:) Ciekawe czy wozkiem z zakupami zachacvzyles o takiego:P
Napisany 10 marca 2007 - 22:02
Napisany 17 marca 2007 - 13:30